Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 128
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Някой намерил ли е относително прост начин за сгъване на скапаните чаршафи с ластик Expressionless не ги сменям за нищо на света, не държа да са супер прилежни и изпънати, но винаги ги сгъвам на магия, излиза различен размер и ме дразнят неистово -.-

Ако е за намиране, намирала съм. В нета намерих един клип, показващ перфектно сгъване.
Но ми беше сложно и не го взех на въоръжение. А и на практика не ми се налага да сгъвам - сутрин пера, суша и вечер пак го постилам.

# 556
Цитат
Някой намерил ли е относително прост начин за сгъване на скапаните чаршафи с ластик

https://bgjenite.com/kak-da-sganem-charshaf-s-lastik/

# 557
Сгъването не е сложно, но си е занимавка и предимно решавам че не ми дреме... Друго ме дразни мен, търся си начин да си обознача коя е късата и коя дългата страна, че на някои чаршафи е трудно да се  каже и докато не пробвам да го надяна на матрака, не мога да го установя. Т.е. 50 на 50 шанс да уцеля или да трябва да слагам наново, което мразя. Чудя се да пришия нещо или знам ли и аз, да си улесня живота Grinning
Ако някой вече е измислил най-лесния начин, моля да го сподели и с нас.

# 558
  • I want it all and I want it now.
Малка панделка се слага.

# 559
Nat, не знам как става, но моя си пасва перфектно, от която страна да го сложа Joy до сега не съм завъртала (спалнята е 180х200 и го слагаме на топматрака, не знам дали има значение)
Търсих в нета, пробвах 1-2 варианта, не ми се получава. За това питах за личен опит, нещо, което някой е успял да накара да работи, без да е полудял междувременно Grinning Сега покрай чакането на малкия човек се сдобихме с повечко, не че ми пречи да са на топка, но мястото рязко ми стана ценно Simple Smile

# 560
https://www.youtube.com/watch?v=Q-a2FR1iwqg
Аз се научих как се сгъват чаршафи с ластик от това видео на Марта Стюарт. Ъглите се събират един по един на едната ръка. Надяват се лице с лице, опако с опако.

# 561
  • София
Аз сгъвам на едната страна, каквото ми остане като да виси - него само го прехлупвам.
После сгъвам още веднъж по същата дължина.
След това навивам по късата на малки правоъгълничета докато го събера целия.
Дали се разбира.....

# 562
Nat, не знам как става, но моя си пасва перфектно, от която страна да го сложа Joy до сега не съм завъртала (спалнята е 180х200 и го слагаме на топматрака, не знам дали има значение)
Търсих в нета, пробвах 1-2 варианта, не ми се получава. За това питах за личен опит, нещо, което някой е успял да накара да работи, без да е полудял междувременно Grinning Сега покрай чакането на малкия човек се сдобихме с повечко, не че ми пречи да са на топка, но мястото рязко ми стана ценно Simple Smile
Бухвам в една калъфка всичкото дето се слага наведнъж - горен чаршаф сгънат, още 1-2 калъфки там ако има, долен с ластик (смотан и смачкан както ми дойде, отстрани на другите неща пак в калъфката). Повече от това - който иска, да се занимава той, аз смисъл не виждам.
Пак е подредено и не дърпам сто неща да намеря всяко, а долният чаршаф грам не ми е че после бил намачкан. Аз спя толкова шугаво че до средата на нощта няма да има разлика, ако ще и изгладен да е бил.

Някои пасват всякак, дето са по-разтегливи. Други не са ОК всякак и трябва да са сложени правилно, точно те ме дразнят. Слагам да покрия целия матрак, не само топматрак дето е много по-лесен.
Това с панделката не ми стана ясно много-много но наистина трябва да измисля нещо.

# 563
Хващаш и избродирваш нещо на късата страна - например монограм. Хем спазване на красива традиция, хем удобно Simple Smile

# 564
Като изрязвам етикета отвътре винаги оставям малко и по него се ориентирам коя е късата страна.

# 565
Това е идея с бродирането. Остава да намеря кой да го свърши, че ако съм аз... Трябва с шише водка да седна - хем за обезболяване, хем за дезинфекция че съм толкова сръчна с иглата... Joy
Етикетът си стои и не ми пречи, но не ми е достатъчно, на моите е на ъгъла сложен и пак се омотвам коя страна коя е.

# 566
  • В страната на мечтите
Аз винаги си проверявам коя страна е дългата, преди да сложа чаршафа - хващам единия ъгъл и пускам надолу да падне свободно, двете страни застават една до друга и ясно се вижда коя е по-дълга. Отнема секунди и ми спестява усилията да слагам чаршафа повторно.

# 567
Не режа етикет , че  той ми е ориентир - винаги в горен десен ъгъл. На тези без ластик съм нашила "снежинка" от долната страна - отново в горен десен ъгъл.

# 568
Направо се възхищавам на тия, които имате нерви да сгъвате чаршафи с ластик. А пък за бродиране и апликации - съвсем.
Аз ги сгъвам как дойде, а ако не дойде - на топка и чао. Никой не ми рови в чаршафите да гледа.
Всичко останало сгъвам прилежно и подредено, но с тия не мога да се боря по половин час.

# 569
Моят единствен опит от чаршаф с ластик е при бивш приятел... Набираха се, никога не бяха изпънати добре, все се чудеше на коя страна да го сложи и така и не схванах какъв е смисъла. А не може ли просто да се навие като руло и така да се сгъва? Едно време така си сгъвах хавлиите за пестене на място,когато нямах достатъчно шкафове.

Общи условия

Активация на акаунт