Хитринки за всякакъв случай - 33

• 47 127
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Сгъвам както дойде... като ги наредя в гардероба си се вижда кое какво е, то само аз гледам там. Изобщо не ме интересува как е сгънато точно Simple Smile Да ги гладя - абсурд! Нищо не гладя...
Само ризи за чужди сватби, евентуално Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 571
  • София
Това е идея с бродирането. Остава да намеря кой да го свърши, че ако съм аз... Трябва с шише водка да седна - хем за обезболяване, хем за дезинфекция че съм толкова сръчна с иглата... Joy
Етикетът си стои и не ми пречи, но не ми е достатъчно, на моите е на ъгъла сложен и пак се омотвам коя страна коя е.
Заший едно малко копче

# 572
  • Mediterraneo
Имам си отработени движения за сгъването на чаршафите с ластик, лесно ми е, ама не мога да го обясня.

# 573
Гледах и аз някакво видео, нищо не ми се получи, но пък мъжа ми го схвана от раз и така получи титлата отговорник по сгъване на чаршафи с ластик.

# 574
Моят единствен опит от чаршаф с ластик е при бивш приятел... Набираха се, никога не бяха изпънати добре, все се чудеше на коя страна да го сложи и така и не схванах какъв е смисъла. А не може ли просто да се навие като руло и така да се сгъва? Едно време така си сгъвах хавлиите за пестене на място,когато нямах достатъчно шкафове.

Не са били точен размер, затова са се набирали, а за да седят изпънати добре трябва и да са гладени, както и всеки друг чаршаф, от едното опъване няма да се опъната гънките от центрофугата.

# 575
Копче ще е, навихте ме Grinning
И да, щом се набира върху леглото, този чаршаф е прекалено голям за това легло. Ако е правилният, си стои изпънат и си остава на мястото докато не го махна. С нормален чаршаф си е приключение за такива като мен дето се въртят много нощем. Съответно съм ги отписала и слагам само с ластик.

# 576
Нашите са еластични и си се изпъват доста прилично, няма гънки. Ранфорса не знам как ще се държи, може и да стои по-смачкан.
Не всичките, де, купихме едни, които се оказаха явно по-големи или по-точно за по-голям борд на матрака, не само за топматрак, както е в нашия случай.

# 577
  • в сърцата на децата <3
Инферия, я сподели кои са тия чаршафи, че матрака ни е много висок и зор му нахлузвам чаршафа 😁

# 578
Имаше промоция в Jysk покрай черния и се сдобихме от там. Ама кой да гледа Simple Smile Ползваме си го, де, материята е много хубава Simple Smile На етикета, добре че не съм го махнала, пише Jursey fittest sheet 180x200x40 надявам се това е модела.

# 579
Много са лесни чаршафите с ластик. Сега потърсих клипче, ей богу толкова сложно го показват, а е работа за 20 секунди! Пъхам си ръцете в двата ъгъла, после отгоре нанизвам и другите два ъгъла. Така се получава правоъгълник. Заглаждам му страните и после досгъвам като нормален чаршаф. Виж в гугъл на какъвто език ползваш, има много клипчета. И да знаеш, не е толкова сложно, както изглежда там....

# 580
natka, моите чаршафи от вътрешната страна имат етикет и аз знам, когато опъвам чаршафа къде трябва да е етикетът. От Икеа са.

# 581
  • Велико Търново
Аз пък най-мразя да въртя ластичен чаршаф, докато му уцеля дължината и ширината... При легла 180 на 200, всеки път когато постила започвам и с едно безумно въртене докато пасне... Толкова ли няма как фабрично да ги маркират.

# 582
Имам две възглавници от  Jysk с патешки пера и така и не мога да ги ползвам, тъй като
много дразнещо шумят при всяко мръдване.
Има ли начин това да се оправи, някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
Рехаво са напълнени, но с по-малка калъфка успях да коригирам този недостатък, дори
си мислех, че и шумоленето ще изчезне, но уви - все същото.
Мислех, че постепенно с времето ще спрат да шумят, обаче нямам търпение да будувам.
При покупката се чудех дали да бъдат с пух и се отказах заради огромното потъване
при натиск, а и сега се замислих дали пък и при тях има подобен шум.
В чуденка съм как да си реша проблема, опитвала съм всякакви  изкуствени, но
не ме устройват, а старите с пера вече изхвърлих и не съм чувала някой да пълни такива.

# 583
Делпел, има протектори за възглавници в Икеа, с ММ сме доста доволни. Нашите възглавници също доста шумолят, естествен пълнеж, когато са с протектор под калъфката е по-добре положението.

# 584
nferiyа, какви са тези протектори, от каква материя, че бях попаднала на някакви
възглавници с какъв пълнеж не знам, дето само не ми свариха главата.
 То и аз ги вкарвам в две калъфки, но полза никаква.

пп: Погледнах протекторите, ами аз имам такъв от друга възглавница. Ще опитам и с него.

Общи условия

Активация на акаунт