Клиники в Истанбул - тема 16

• 77 164
  • 917
  •   1
Отговори
# 705
И според мен чудеса се случват!Ето примерно аз миналата година бях забременяла от раз с тази лоша спермограма.Е да не се получи,но може би проблема тогава беше много високо тсх ,но го разбрахме след аборта.
Много благодаря за инфото момичета🍀

# 706
На самия преглед бяхме със спермограма от България от преди 6 месеца с установена азооспермия. Един път установена, освен ако няма грешка на лабораторията, всичко друго е чудо според мен да се появят в еякулата сперматозоиди. Откриха калцификация в тестисите на ехограф и трябваше да изчакаме 3 месеца да минат, пак да го видят дали се е увеличило това петно. В нашия случай не е и пристъпихме към стимулация и в понеделник микро ТЕСЕ. Разбрах че не само като има азооспермия се прави микро ТЕСЕ, а и когато има висока ДНК фрагментация, но това се обсъжда вече с леккуващия лекар. Сега преди стимулацията направихме спермограма, аз настоях, но няма нищо, брой 0 както от миналата година. Пращам линк на лично.
Стават и чудеса, при нас две години с пълна нула сперматозоиди на спермограмите и точно преди микро тесето 70 хиляди. Съответно нямаше микро тесе.
[/quote]

При нас чудото го няма, азооспермията е в следствие от травма и има петно с калцификация, от която ще се взема биопсия, може да се наложи и изрязване на тестиса, според резултата от нея.
[/quote] здр в коя клиника бяхте?

# 707
На самия преглед бяхме със спермограма от България от преди 6 месеца с установена азооспермия. Един път установена, освен ако няма грешка на лабораторията, всичко друго е чудо според мен да се появят в еякулата сперматозоиди. Откриха калцификация в тестисите на ехограф и трябваше да изчакаме 3 месеца да минат, пак да го видят дали се е увеличило това петно. В нашия случай не е и пристъпихме към стимулация и в понеделник микро ТЕСЕ. Разбрах че не само като има азооспермия се прави микро ТЕСЕ, а и когато има висока ДНК фрагментация, но това се обсъжда вече с леккуващия лекар. Сега преди стимулацията направихме спермограма, аз настоях, но няма нищо, брой 0 както от миналата година. Пращам линк на лично.
Стават и чудеса, при нас две години с пълна нула сперматозоиди на спермограмите и точно преди микро тесето 70 хиляди. Съответно нямаше микро тесе.

При нас чудото го няма, азооспермията е в следствие от травма и има петно с калцификация, от която ще се взема биопсия, може да се наложи и изрязване на тестиса, според резултата от нея.

[/quote] здр в коя клиника бяхте?
[/quote]
Ние сме в Истанбул при др Тургут и проф Башар.

# 708
Здравейте,
Някоя от вас ходила ли е на трансфер около година след раждането? Как ви понесоха лекарствата, как се чувствахте по време на следващата подготовка?
Ние си имаме Мемориалче на 10 месеца и планираме нов трансфер може-би през септември или октомври. Ще са минали точно 2 години от предходния трансфер. Реално погледнато в следваща бременност (ако имаме късмет да се случи) ще вляза в много по-добро състояние, отколкото с предходната. Тренирам, храня се добре, прекарвам много време навън, но ме притесняват последиците от дългото кърмене. Все още кърмя, искам да продължа до годинка, даже малко след това.
Получавали ли сте някакви съвети от докторите там в подобна ситуация?

# 709
Трябва да сте спрели да кърмите за зет, и да 6а минали поне 2-3 месеца от спирането.

# 710
Здравейте,
Някоя от вас ходила ли е на трансфер около година след раждането? Как ви понесоха лекарствата, как се чувствахте по време на следващата подготовка?
Ние си имаме Мемориалче на 10 месеца и планираме нов трансфер може-би през септември или октомври. Ще са минали точно 2 години от предходния трансфер. Реално погледнато в следваща бременност (ако имаме късмет да се случи) ще вляза в много по-добро състояние, отколкото с предходната. Тренирам, храня се добре, прекарвам много време навън, но ме притесняват последиците от дългото кърмене. Все още кърмя, искам да продължа до годинка, даже малко след това.
Получавали ли сте някакви съвети от докторите там в подобна ситуация?

Една година не е дълго, а обикновено кърмене. Доколкото знам, не е съвместимо с бременност...

# 711
Здравейте, момичета, моето питане е малко извън темата, но все пак се надявам да ми дадете съвет. Може ли да ми препоръчате болница с добри специалисти или добри специалисти в Турция, или здравен координатор, от когото сте доволни - за остеопороза, проблеми с преработката на въглихедрати, ендокринолог. Става въпрос по-скоро за диагностициране, ако е необходимо и с приемане в болница, т.к. до момента сме били при доста и различни специалисти в България и единствено констатират намалената костна плътност, но не успяват да открият никаква причина за това, а проблемите продължава да ги има. Става въпрос за приятеля ми. Благодаря предварително на всички и ви желая много здраве и успех!

# 712
Аз съм доволна от нашата координаторка. Намери ми най-добрия кардиолог за детето ми, като имахме становище от още 5 различни доктора от различни болници, за което не заплатихме нищо. Освен това наскоро ми записа и час при репродуктивен специалист, не от масово коментираните тук в темата. Но прегледа ми беше по-скоро информативен и профилактичен (с няр съм), защото за сега няма пречки да забременея отново нормално. Общо взето може да ви намери всякакви специалисти в най-различни болници (не работи само с една) Дори я препоръчах на една жена от форума, която имаше нужда от консултация с генетици по повод резултати от амниоцентеза, и тя остана доволна. Ако искате ми пишете, ще дам координати

# 713
Аз съм доволна от нашата координаторка. Намери ми най-добрия кардиолог за детето ми, като имахме становище от още 5 различни доктора от различни болници, за което не заплатихме нищо. Освен това наскоро ми записа и час при репродуктивен специалист, не от масово коментираните тук в темата. Но прегледа ми беше по-скоро информативен и профилактичен (с няр съм), защото за сега няма пречки да забременея отново нормално. Общо взето може да ви намери всякакви специалисти в най-различни болници (не работи само с една) Дори я препоръчах на една жена от форума, която имаше нужда от консултация с генетици по повод резултати от амниоцентеза, и тя остана доволна. Ако искате ми пишете, ще дам координати
Бихте ли изпратили координатите и на мен,  моля? 😊

# 714
Момичета,
Каква е цената в момента на пролутекс 0,25  в аптеките?

# 715
Преди дни приключихме втора стимулация в Мемориал. При първата докторите препоръчаха ПИД. Имахме един останал ембрион на 5-ти ден с отлични показатели, който замразихме, но за съжаление трансферът беше неуспешен. Сега при втората стимулация същите доктори ми казаха, че няма нужда да се прави ПИД, предвид възрастта ми (33г.) , което доста ме обърка...
Знам, че е важен тест и се зачудих как да действам. Дали на своя глава да си искам ПИД или да слушам лекарите и направо да замразявам неизследваните ембриони.

# 716
Ако имате възможност, аз бих ви посъветвала да го изследвате, в бъдеще се спестяват излишни притеснения, а и разходи, в случай че има хромозомни аномалии.
Наистина е странно, че не ви препоръчват ПИД, възможно ли е да някакъв пропуск в комуникацията или превода? На нас ни обясниха, че това изследване е важно, тъй като не само възрастта е фактор, а и това, че все пак оплождането е изкуствено и това влияе върху качеството на яйцеклетките, а оттам и на самите ембриони.
На ваше място бих го изследвала, все пак е едно ембрионче и разходът няма да е толкова голям. При нас от 8 ембриона, след пид само два бяха годни.

Преди дни приключихме втора стимулация в Мемориал. При първата докторите препоръчаха ПИД. Имахме един останал ембрион на 5-ти ден с отлични показатели, който замразихме, но за съжаление трансферът беше неуспешен. Сега при втората стимулация същите доктори ми казаха, че няма нужда да се прави ПИД, предвид възрастта ми (33г.) , което доста ме обърка...
Знам, че е важен тест и се зачудих как да действам. Дали на своя глава да си искам ПИД или да слушам лекарите и направо да замразявам неизследваните ембриони.

# 717
Зависи с какъв фактор сте и каква е причината на инвитро.
100% бих искала ПИД.

# 718
Кое се води ПИД по-точно? В ценоразписа на АМ има генетика на ембрион и биопсия на ембрион... Не ми е ясно

# 719
Кое се води ПИД по-точно? В ценоразписа на АМ има генетика на ембрион и биопсия на ембрион... Не ми е ясно
ПИД е генетика на ембрион, за да се направи трябва да се вземе биопсия от ембриона. В ценовата листа на АМ цената на биопсия е валидна за всички оплодени ембриони, еднократно заплатена. А генетика на ембрион е за всеки един ембрион по отделно, който е изследван. На нас също ни препоръчаха от там да не правим ПИД предвид възрастта ни (35 год), ние ги послушахме, но пък взехме биопсия от ембрионите, с цел ако първия трансфер е неуспешен, то да имаме възможност да ги изследваме за следващи. Ако веднъж се замразят ембрионите, то те вече не могат да бъдат изследвани, но ако се вземе биопсия, то се размразява сано биопсията и се изследва тя. Не зная колко разбираемо го обясних... В крайна сметка нашия първи трансфер е успешен и не сме изследвали генетично ембриони за сега.

Общи условия

Активация на акаунт