Частни училища - информативно-дискусионна тема - 56

• 49 788
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Да предложа да посетите/поработите добър детски психолог?

# 436
  • София
Детето е добро и възпитано, но с тотална липса на концентрация и желание да учи. В момента е в училище от светата троица, но с бащата му сме изключително притеснени от развоя на годината и не знаем как да постъпим.
За кой клас става въпрос?

# 437
Има ли неприети дечица в Питагор във форума? Simple Smile

Здравейте. Моят син не е приет и е със статус "Неприет". И до колкото разбирам статусите са 3 - Приет, Резерва и Неприет. Като това, което забелязвам е, че ако детето се е справило и е прието излиза още същият ден, а за резервите и неприетите им отнема до 3 дни да го качат в платформата.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 10:38 от DealDil

# 438
Детето е добро и възпитано, но с тотална липса на концентрация и желание да учи. В момента е в училище от светата троица, но с бащата му сме изключително притеснени от развоя на годината и не знаем как да постъпим.
За кой клас става въпрос?
И аз щях да попитам за кой клас става въпрос.
Дали пък точно сте определили, че му липсва концентрация. И аз така си мислех за моето, но се оказа че му липсва мотивация.
Ходихме на психолог и после при Везенков го водих. Скучно му било на човека Simple Smile

# 439
Като ги учите да четат и пишат на 5, ще им е скучно.

# 440
Трети клас е детето. Според класната, учителката по език и училищния психолог, детето бърза, не проверява какво пише, разсейва се и трудно следи уроците. Вкъщи съм свидетел на същото. Сяда да учи и през две минути си намира причини да прекъсне.
Приемам препоръки и за психолог. Изобщо всякакви съвети как да подходя в ситуацията.

# 441
Трети клас е детето. Според класната, учителката по език и училищния психолог, детето бърза, не проверява какво пише, разсейва се и трудно следи уроците. Вкъщи съм свидетел на същото. Сяда да учи и през две минути си намира причини да прекъсне.
Приемам препоръки и за психолог. Изобщо всякакви съвети как да подходя в ситуацията.
До тук като всяко нормално дете.
Какво точно им е проблема!

# 442
  • София
За ваше спокойствие си направете консултация, но с някой, който е специалист по обучителни затруднения наистина, а не просто психолог. Даже логопед, специален педагог, дори детски психиатър ще са по-полезни. Поне като ще се проверява има ли нещо наистина да го провери някой вещ.
Може и нищо да не е, но не ми звучи като нищо. Т.е. дори да няма дисциплината да стои пак си е проблем, а може и да е съвсем светен човек, но да има проблеми с концентрацията и стоенето на едно място.

# 443
С дисциплината няма проблем. Стои на едно място, не пречи на урока, не говори. Но блуждае. Получава постоянно похвали за прилежно водене на тетрадки, креативност.

Хоуп, проблемът е, че от 6.00, сега успехът пада до 4, с тенденция за още. И не са инцидентни оценки.

Ще се радвам на препоръки за специалисти, може и на лично, не знам дали е позволено в темата да се споменават имена.

# 444
Пипи, в БШ е проблемът. От опит ти казвам. Нямат подход при изучаването на английски и като цяло е на много ниско ниво. Моето дете грам на говореше и не се изразяваше свободно като беше там, ела да го видиш сега в Питагор как е. Да не говорим и за писането… Откривам огромна разлика! До ден днешен получавам обратна връзка за класа му в БШ какво прави по английски… ами само песнички слушат и тук-там някоя дума. А в Питагор успоредно учат по два учебника. Така че… не търси проблема в детето, а провери какво учат в училище същият набор и сравни със СС и Питагор.

За кой клас говорим и дали не става дума за прогресивните паралелки? Защото аз не мога да се съглася с горното, и най-вече с "ами само песнички слушат и тук-там някоя дума."

Satine, все едно за моето дете говориш...

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 21:07 от dreamingfly

# 445
  • София
Училищният психолог какво казва? Колко пъти се е срещало детето с него/нея? Няма как да знам, но обикновено психолозите знаят как да реагират с такива неща и дават насоки.

# 446
  • София
Ми, то и моят е така. Joy Хубавото е, че с порастването нещата се променят, започват да разбират, че трябва да внимават, дори и да им е скучно /по принцип момичетата са по-склонни от момчетата да влагат усилия и в неща, които не са им интересни/. Тази година дори започнаха да ми го хвалят за участие в час и следене на урока. И вече не прекъсва домашното през две минути, а през половин час. Laughing Падането на успеха до 4 е малко притеснително, но не е фатално. Аз не бих бързала да търся ново училище на този етап. Изчакайте да видите как ще се развият нещата до края на учебната година, а и по-нататък, ако училището Ви даде възможност. Преместването в друго училище, с изключение на 2-3, винаги ще е възможно. Консултирайте се и с психолог за Ваше успокоение, но най-вероятно ще Ви каже, че няма никакъв проблем.

# 447
  • Пловдив/София
Доста сериозно си учат по английски, това с песничките може би е за детската градина. В първи клас четяха, пишеха и учат по два учебника и две помагала, домашни всеки уикенд, състезания, сертификати… Нищо лежерно няма.
Satine, все едно говориш за моето дете. Съвет нямам, ще ходим и ние на психолог, просто детето никога не е имало влечение към академичните предмети. Дай му спорт и изкуства… Там се развихря. Уви колебах се и не се реших на лежерно училоще и сега се борим ежедневно. Честно казано яд ме е, че не избрах ДУ до обяд и после дейности по интереси, но тогава ме гонеха амбиции, а и нямахме добро ДУ в района…
Според мен опитай да подкрепяш детето, да ходи на каквото обича, аз лично опитвам да не се карам с него и колкото- толкова. Но учителите го натискат и не му е кеф…
Ще следя и аз за коментари, явно в академичните ЧУ хич не се кефят на блеещи деца.

# 448

Все едно за моето дете става въпрос. Само че синът ми е в пети клас. Работили сме с психолог, когато беше по-малък, после дойде ковид и така и не подновихме работата след него. Сега все повече се замислям отново за такъв специалист.

Като цяло се надявам в един момент да се осъзнае. Иначе ежедневно проверявам какво са учили, какво и как е написано в тетрадките, проверявам какво домашно имат в електронния дневник, повтарям по около шейсет пъти да седне да го напише. Ако аз не седна с него, той не го прави. Обсъждаме, показвам, обяснявам, изслушвам идеите му, оставям го да пише, но винаги после гледам какво и как е написано. Целта ми е да не изпуска материал, да хващам отрано проблемите и да работим по тях, за да не се задълбочат. Горе-долу се е оттучил да става, но докато седне, е голям кошмар. И така всеки ден вече пета година. Има периоди, в които е по-лесно, но като цяло е много, ама много трудно. Писнало ми е, но това е положението.

Аз нямам намерение да го местя в лежерно училище, въпреки че имам тази възможност (даже и по-евтино ще ми излезе, защото не е платено). Надявам се, че в един момент нещо ще му прищрака в мозъка. А междувременно вероятно ще посетим пак психолога при все че изобщо не ми се иска да си вкарваме още един ангажимент.

Редактирам се - ще ходим при специалист по обучителни затруднения, не при психолог. Викат му psychoéducateur  в страната, където сме.

# 449
  • София
Satine ако детето не се е държало така преди и рязко е започнало да се разсейва, значи нещо го е предизвикало. Възможно е дори и недостиг на някакви витамини да е. Ако и преди е било така, е добре да се консултирате наистина с логопед с опит с деца с проблем с концентлацията.
Имам близка, чието детенце се роди в 7-ми месец и имаше значително изоставане и на 2 годишна възраст. Посещаваха 3-4 пъти седмично добър логопед и детето за 1 година надмина по умения за възрастна всички връстничета около него.

По отношение на режима за лягане. Не съм съгласна, че децата не са сови и славейчета. Моето е сова и това е. Аз също. Баща му е обратно. Снощи имах работа да свърша и не легнах цялата нощ. Изпратих, каквото писах и като изпратих детето на училище легнах да спя към 9 часа. Спала съм 3 часа и през деня бях много уморена. И независимо, че детето вече спи, аз в почти 11 вечерта още не съм заспала. И реално мога да стана от леглото и да поработя малко. Така е било от училищна възраст, през студентските години по време на сесия  учех предимно нощем до към 4 и спях до към 10-11 часа.
Вече детето си има режим. И събота се събужда към 7.45-8.00 сама. За училище става в 7.30. Вечер обикновено 9 часа е в леглото, четем малко Пори Потър и заспива сравнително бързо. Но понякога от събитията през деня или от нещо интересно, което предстои е превъзбудена и не може да се укроти за да заспи.

Любопитно ми е някой има ли отзиви от Дени Дидро.

Общи условия

Активация на акаунт