🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 40 395
  • 868
  •   1
Отговори
# 135
Най-странно би било, ако Калин е сред финалистите. Тогава вече не знам какво би компенсирало Гуспата. Ако чак сега виждат грешката си, то каквото било - било, освен ако Калин е финалист, то и Гуспата да играе финалните игри и да го пускат на гласуване. Това поне би изравнило ситуацията.

То пък бива ли на най-принципния да се случи. И къде блее КараИван, Нина и тя разсеяна...

# 136
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Така е, Бенгън. Може би съм го формулирала неясно, но визирам само и единствено размера на гафа. Иначе Иван и Андрей в годините са доказвали нееднократно, че въпреки пристрастията си, са екзактни и се стараят максимално да има прозрачност и да отстраняват всеки проблем, водещ до съмнения у зрителите.

Cafelate, аз не смятам, че КараИван би се обадил в подобна ситуация, когато е в тяхна полза.

# 137
  • Разпиляна във въображението
То хубаво не са го видяли на момента, ами нали после са разковавали дъските Simple Smile

Според мен Калин се е усетил. Ще видим дали няма да коментира нещо с Иван или останалите. Отделно защо да се спира таймер, за да си разковял дъските? Това е игра за коване на мост по номерирани дъски. Трябва да се спазват правилата. Ако се бе видяло още като кове 9 може би нямаше да стане голямо забавяне. Обаче при засичане на 6-цата като 9-та, тогава забавянето щеше да е достатъчно Гуспата да вземе дуела.

Калин бе по-добър, но сега винаги ще е под съмнение. Жалко, че няма да има реакция от продукцията по време на играта. Не да връщат Гуспата, но да върнат резултата равен.

# 138
Мненията поляризираха. Нормално Гуспата има много фенове и много, които не могат да го дишат.  Опитвам се да бъда максимално обективна. Не е лесно въпреки, че не съм нито от едните, нито от другите.
Какви са фактите, дъските са сменени и то е очевадно, защото не само има маркер на едната, но дори не отговарят по размер, нещо на което вие ми обърнахте внимание не съм толкова наблюдателна. Калин няма как при второта дъска, която е маркирана и е по-голяма и не пасва да не му е светнало, че е сбъркал дъските. Има адреналин, спортна злоба, никой не му прави проблем и услужливо си затрайва. Друг е въпроса, че беше за правилата и едно надничане на Аксения го фрапира дотолкова, че направи донос до продукцията. В крайна сметка от тази битка се решава оставането му във Фермата. Имал е секунди да реши как да постъпи.
Не го виня, защото сигурно много от нас биха действали по този начин. Щом продукцията не го санкционира, защо сам да си признава, че е отбелязал гол с ръка. Един Марадона не можа да надскочи егото си и да си признае, че от Калин ли да го очакваме.
Знам, че за мнозина особено тия, които недолюбват Гуспата вече им е кафа от темата и искат просто да й сипем пепел и да я заключим. Но ви питам, ако това беше станало с Гуспата, а не с Калин. Ако Гуспата беше сменил дъските, а Андрей не беше реагирал, какви щяха да са реакциите?!
Гуспата е човек на продуцентите.
Тикат го напред
Затворили са си очите
Подарили са му победата
По сценарий са искали той да продължи
Ами нормално и феновете на Гуспата да мислят същото.
Нещата трябва да се мерят с един аршин.
Ако някой е ощетен дори да не те кефи, трябва да си на страната на правдата. Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа.
Калин може да е симпатичен на някого, а Гуспата неприятен, но истината си е истина.
Ако си за спазването на правилата и докладваш, че някой ги нарушава, като си нарушил правилата на битката трябва да си признаеш, дори да ти струва оставането във Фермата. Иначе не си за правилата, а си просто доносник.
п.п. Е това е от нещата, които феновете на Фермата никога няма да забравят и дълго ще се коментират. Ако беше Тупарев дори нямаше да задълбаваме, а само да констатираме. Но ИА ни разглезиха, че може да има истински, честни битки, а не бутафория, затова искаме и очакваме много от тях. С нетърпение чакам епизода довечера и ще има ли някаква развръзка или ще си заровят главите, като щрауси.

# 139
Хубаво би било да получим няколко разяснителни думи от Иван (AB01) за тази ситуация.

# 140
  • София
Аз си мисля, че тази вечер ще има реч.
Иван или Андрей или и двамата ще признаят пред всички участници за грешката. Иначе така щяха да монтират кадрите от битката, че сбърканите дъски никога да не видят екранно време.
Не ми се струва правдоподобна версията, че са видели разменените дъски едва при излъчването на предаването.

Изгледах преди малко отново минутите, в които Калин кове грешната дъска. Андрей много внимателно гледа какво се случва и даже се умълчава точно тогава. Само Иван крещи и обяснява какво се случва при Гуспата. Това са само догадки, разбира се, но мисля, че Андрей видя грешката още при коването на шестата дъска, и не реагира.

# 141
Изгледах преди малко отново минутите, в които Калин кове грешната дъска. Андрей много внимателно гледа какво се случва и даже се умълчава точно тогава. Само Иван крещи и обяснява какво се случва при Гуспата. Това са само догадки, разбира се, но мисля, че Андрей видя грешката още при коването на шестата дъска, и не реагира.
След като те прочетох и аз върнах момента и го гледах отново.
Определено Андрей гледаше внимателно, след което млъкна за кратко. Склонен съм да се съглася, че е възможно и да има умисъл в гафа.

# 142
  • earth
Гуспата спечели от гафа. Беше по-слаб. Сега има оправдание.

Ако бяха върнали Калин, Гуспата щеше да спечели, въпреки че беше по-слаб. При следващия му дуел някой друг щеше да го пердаши и да се изложи два пъти.

# 143
Второ денонощие гвоздея на коментарите: разменените дъски......

# 144

Ако бяха върнали Калин, Гуспата щеше да спечели, въпреки че беше по-слаб. При следващия му дуел някой друг щеше да го пердаши и да се изложи два пъти.
но щеше да е честно. За хора, които връщат за един недобре закован пирон, това, че недогледа/или по-скоро си затрая Андрей си е сериозен гаф.

Второ денонощие гвоздея на коментарите: разменените дъски......
нормално, нарушени са техните правила.
Да видим тази вечер как ще  го отразят ИА, надявам се да имат честта да кажат нещо по темата.

# 145
  • при късмета
Сега стоплих за коя точка говорят, благодаря! Обаче не мисля, че ще стане. Не може хем останал от единия отбор, хем няма точка. Но пък би било честно. Просто ще се съберат една седмица по-късно от предвиденото.

# 146
Значи, ако ще използваме аналогията с пирона, тогава не трябва да се разковава. Когато един пирон е забит накриво, не го вадят, ами до него коват друг. Точно за да си спестят време. Андрей и да е видял при втората дъска е преценил, че вече е твърде късно да се отреагира правилно. Специално заради всички възражения ще разгледам други подобни казуси и ще видя как са постъпвали Иван и Андрей.

# 147
Странно е да се мисли,че Гуспата е спечелил от гафа. Не винаги побеждава по-добрият. А и колко е добър Калин, след като прави баламски грешки от бързане? Не е вината само на продукцията. Лично на Калин си е. Кьорав карти не играе в случая се отнася за него и е жалко, че ще му се размине без последствия,доколкото разбирам. А и гафа, както бе отбелязано, ощетява и отбора, не само играча.

# 148
След като те прочетох и аз върнах момента и го гледах отново.
Определено Андрей гледаше внимателно, след което млъкна за кратко. Склонен съм да се съглася, че е възможно и да има умисъл в гафа.
Колкото повече мисля, толкова повече се убеждавам, че и Калин, и Андрей си затраяха за гафа.
При различен размер на дъските, даже и да вземеш грешната, когато не пасне на мястото, ще се сетиш, че е грешната, а Андрей дори натърти, че Калин си е разцепил дъската.
И не, не е невинен Калин, даже и да не е забелязал разликата. Грешката си е грешка, без значение дали е умишлена или не. Гуспата пък съвсем няма вина, че някой друг не е спазил правилата.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 20:49 от Дидичка

# 149
Справедливото отношение е точката да се раздели между двата отбора. Или изобщо да се премахне и дуела да остане само чиста елиминация, без да влие на резултата между стари и нови. И без да лишават победителя от правата му да бъде фермер след победата.

Общи условия

Активация на акаунт