🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 39 779
  • 868
  •   1
Отговори
# 270
  • при късмета
Но не мога да повярвам, че такива опитни професионалисти като тях не са могли да импровизират и да направят извънредно включване с неделен или понеделнишки запис. То е необходимо колко, 1, 2 минути дори. Кратко и ясно изявление с извинение...
Ако епизодите се предават на телевизията седмици напред, няма как и 1 секунда да променят, камо ли минути. Дори не знам дали е възможно и живо включване преди или след излъчване. Все пак става въпрос за тайминг на цялата програма. Не че е невъзможно, но в крайна сметка от един момент нататък всичко зависи само и единствено от телевизията.
Коментарите на ИиА в епизода са доста дълги. Повече от 1-2 минути. Ето там може да се промени, без да се нарушава тайминга по никакъв начин. Даже може да се включат на живо, вместо да записват и нов монтаж. Но телевизията не губи излишно ефирно време. Да, може и да става собственост на телевизията материала, но все пак публично се оповестява продуцента и се знае, че е външен. Така, че при извънредни обстотялества би могло да се направи. Най-малкото защото покрай гафа на продуцентите, отива и имиджа на телевизията. И двете страни имат интерес от реакция, и технически е възможно. По тази логика и аз смятам, че някаква реакция ще има

Някой помни ли в кой епизод става ясно, че Нина е докладвала на Калин и Иван за нарушението на Аксения?
И аз съм от тези, които не разбраха как това се появи като факт

Alucard, не знам защо се тръшкаш толкова. На всеки от редовно пишещите се е случвало да е на различно мнение от повечето. Всеки си казва мотивите да харесва или не някого и няма драма. Аз например, Велислава от 5 сезон не можех да я понасям. Ама ами е в топ 10 от най-неприятните от всички сезони.Имаше ужасни личностни качества, всъщност липсваха изцяло при тази жена, но беше от харесваните, заради битките. Ми никой не ме е изял, че я критикувах цял сезон, както и аз на никого не съм се тръшкала или търсила сметка защо я харесва. Бети също не харесвах, на повечето беше забавна. В 6 харесвах единствено Боби и Даяна, а тя беше разпъната на кръст тук. Споко, няма драма, харесвай си Калин. Само, че не обсъждаме личностно Гуспата или Калин, а ситуацията, без значение кои точно са участниците. Ако трябва да обсъждаме личностно, все пак Кали не този с грешката. Колкото и да си пристрастен не може да изкараш виновен Гуспата за грешка на Калин. На продукцията вината е, че не е проследила, но направилия грешка е Калин и този факт е не може да се промени

# 271
По-рано забравих да отбележа, че ми беше много смешно Камелчето как ехидничко се подсмихваше, докато старите даваха венци на Аксения и най-вече когато самата Аксения даваше на Веселка. Лицето говори повече от много думи. Камелия не бяга от отговорност от показаното досега, но ми се стори, че сериозно послъга, когато Радо директно я конфронтира, че е навивала Гуспата да избере него.

На Гьенчу гайдата ако ми падне, нищо добро не я чака. Щом чак на Лили взе да ѝ писва, сметнете за какво става въпрос. 🤣

С цялото това канонизиране на Гуспата ми става още по-несимпатичен. Гафът е факт, но няма никаква гаранция, че ако беше хванат навреме, той щеше да е победител. След като висяха с Валерия на въжето, ми се изясни в колко точно лоша физическа форма е той. На люлките макар и да успя да стигне по-далеч от Калин, беше останал без въздух и почти грохнал. С този контузен крак на моста вече не можеше да бяга особено бързо, а Калин прелетя странично, заради което го и върнаха. Въобще откъм скорост двамата нямаха никаква база за сравнение в последната игра.

С риск да бъда линчувана, но типично по български все някой ни е откраднал нещо, все ни е ощетил. Мъжеството е приемането на факта, че животът не е честен. Да, тук има правила, но след толкова месеци за какво възмездие и справедливост може да се говори въобще. Единственото, което опосумите трябва да направят, е да кажат нещо по въпроса, иначе винаги ще остане съмнението, че Андрей е премълчал умишлено.

Вече не мисля да гледам на живо, ще чакам Мари Мар. Не заслужават висок рейтинг и рекламно време.

# 272
Alucard , тиии Dracula ли си или не си? Wink Как така ще ни напускаш, не се впрягай.
Аз не гласувах по третия въпрос, защото също не смятам, че е коректен. Всичко е в сферата на предположенията дали Гуспата би станал победител. Анкетите не са задължителни.

За да излезе Мажена на Арената, трябва да е ратай и да е посочена като първи дуелист, друг начин не виждам.

# 273
Очаквано, Яни е фермер, Акси и Хепито ратаи. Аз само за Хепито не уцелих. Мислех, че ще е Елена, защото нали я бяха набелязали, но явно Иван има влияние над Евгени и са набелязали Хепито, заради Камелия.

Не мисля, че Иван имаше решаваща роля в случая. Започвам да си мисля, че Камелия е истинския манипулатор в този отбор. Иван си каза, че няма да гласува за Камелия, явно са се сближили доста, но не видях да уговаря когото и да е да не го прави. Чест му прави, че говори открито вече, а не под сурдинка. Евгени беше този, който го повика на разговор.
Камелия от своя страна, умишлено или не, влиза в разпра само с Радо от мъжете. Другите и да я дразнят не е толкова рязка с тях, мисля че добре осъзнава ползите от това. Появи ли се жена конкурент тя се превръща в хищник. Не и понася да не е единствената. Аксения и сега Ванчето са очевидни примери.
Оплела е кошницата си. Елена не и е конкуренция и безпроблемно поддържат близки взаимоотношения. Мажена е безгласна буква, страхът и я прави лесна за моделиране. От Мирела очаквах повече индивидуалност и ясна позиция, но и тя предпочита да пее в общия хор. Наистина ли жените забравиха как Камелия без да и мигне окото даде гласа си за жена (Мажена), когато уж правеха фронт срещу мъжете.
Искаше ми се Камелия да отиде ратай. Приказките и са големи, но за сега са голи. Дуелът, който спечели в началото не е показателен за силата и според мен.

Ванчето може и да е мрънкаща досада, но следва линия, която дори и в тази ситуация остана непроменена. Гласува за мъж, когато знаеше, че всеки глас срещу Камелия е от значение за собственото и положение през седмицата.

Няма шанс Новите да победят Старите в седмичните задачи. Чистката започва. Елена, Мирела и Мажена са аут в следващите 3 седмици и съревнованието се печели от Старите. Сигурна съм, че това има предвид гласът зад кадър, който непрекъснато повтаря, че ще се даде нов ход на събитията и играта като цяло. Няма лошо, Новите вместо да спят и да сплетничат, да бяха се захванали със задачите от самото начало.
Но не съм съгласна, че е нелогичен резултатът до момента, защото Арената е съществена част от седмичната битка. И там не печели по- симпатичният, а по- бързият, издържливият,  дуелистът с повече късмет.

# 274
Не съм гледала старите сезони на  Фермата. За Гуспата научих едва сега. От началото си изградих мнение, че  е "много шум за нищо". От темата пък разбрах, че в последствие е бил част от екипа за изпробване на игрите и че е подготвял участници.  На фона на тази му биография изпълнението му още на двубоя с висенето на въжето с Валерия ми показа, че наистина е "много шум за нищо" като играч. Дори преминаването по люлките на дуела беше изключително смешно и показваше, че няма идея изобщо как трябва да се случи. Не знам дали е участвал в изпитание на тази игра, но поне е гледал досега преминаванията на други участници. Неговото преминаване преди да го удари трупчето си беше много отчаяно. Много бързо се измори и поседна още на тръгването. Та се съмнявам как точно щеше да победи ако битката се беше развила до края, с рязането на дъските и пироните. За играта с брадвата пък.... оглеждаше се притеснено през цялото време.

Калин изобщо не ми е симпатичен. Надеждите не ми харесват.
Мисля си, че и Камелия е същия пренадут балон като Гуспата. Силна на думи. Нищо, че е победила в един дуел вече. Видях представянето на тази загубила учителка, ми момичето не изглежда да е много бърза иначе може да си е идеалната градинарка и животновъдка.

# 275
Някой помни ли в кой епизод става ясно, че Нина е докладвала на Калин и Иван за нарушението на Аксения?
И аз съм от тези, които не разбраха как това се появи като факт
Доколкото разбрах, защото и аз от скука не следя много внимателно, някой е казал на Нина - ти добре направи, че се обади/го каза, след обявяване на наказанието..
До Alucard и Нина*

Не разбирате май, че Новите надежди направиха следното. Ще го обясня на футболен термин:
Вкараха победен гол в 90-та минута на мача след явна засада, удар с ръка, а топката не мина голлинията! 😁

Напротив, още от самото начало ме учуди истерията, и си помислих, че сигурно така е било Марадона като вкара гол с ръка. Чак такова значение няма, едва ли ще направят извънредно включване заради него.

# 276
Аз мисля, че повечето очакваме изявление , така да се каже, от продукцията.Да не се замете и премълчи ситуацията. Знаем , че сезонът е заснет  и няма как пост ффактум да се реагира адекватно, но поне да кажат нещо.
   Ох , тази Лили , тази драма куин - ама Гуспата за  щастие е жив и здрав, не се е споминал. И без него играта продължава. Да вземе да се стегне малко,че е тръгнала след Хепи- мрън, мрън ,мрън, за всяко нещо.И при гласуване на ратаите тя остана последна и Андрей казва, че тя решава .И тя пак - Пак аз!!!!Оф , хич не търпя такива мрънкащи същества.

# 277
Хич не чакам "извинение" или обяснение аз. Толкова "тромав" и скучен дуел, че ми беше все едно кой ще отпадне. А може би тайно се надявах да е Гуспата, защото не понасям празнодумци - вижте ме кой съм аз, аз сега започвам играта, аз съм непобедим... Напомня ми на Кобрата - големи хвалби, а накрая едно голямо нищо и "продължаваме напред", а в случая - "без кураж няма слава".
И да, знам, че не са спазени правилата и т.н., но в доста спортове се получават такива "гафове", но това са рисковете на играта. И Гуспата въздух под налягане, Калинчо още повече. Въобще, в този сезон, много въздух, много нещо.

# 278
ИА няма да се извинят, ако имаха кураж да го направят вече щеше да е сторено. Ще го заметат под килима. Което е само минус за тях, защото вече надали някой посмъртно ще повярва, че дуелите са чисти и няма продуцентска намеса в резултатите. Нещо, което до снощи вярвах, че е така. Щом за толкова явно нарушение на правилата, което влиее на резултата от двубоя, си затварят очите, какво ли се случва с времената от битките, които се играят един след друг. Освен, ако разликата не е фрапантна винаги могат да се изкушат да манипулират времето, в която посока им се иска. Imp
Не мога да скрия огромното си разочарование. Добавено към слабия сезон, почти са ме изгубили, като зрител. Гледам предаване с превъртане на почти половината време. Итродукциите на ИА, Финци щом грабне микрофона, Чочо с мъдростите на килограм, които ръси, дискусионните студия, тая плява я минавам на превъртане, като махнем 3-4 рекламни паузи по седем минути, гледам под час.
Писах, че искам Акси да избере за втори дуелист Мирела. Нямам нищо против девойчето, освен че е скучно и е твърдо в миманса. Много се дразня, когато усетя, че някой участник е толериран и подбутван от продукцията. Първо макар да е млада не й се наложи да се бие за оставане във Фермата наред с възрастната Мажена.
Альона искаше да избере нея, но първо Андрей я понатисна, предполагам после натискът от продукцията се е увеличил и тя избра домакинята. Знаем резултата.
Акси няколко пъти беше казала, че иска да дръпнат първо Мирела и Мажена. Сега чувам се са се насочили и те към млекарката. Подозирам пак натиск от продукцията да пазят Мирела. Толкова не харесвам парашутисти. Явно е дете на техен близък, защото не е интересна като участник. Само така мога да си обясня подобна протекция на откровено безличен участник.

п.п. Явно в БГ няма продуценти, които не се изкушават да се месят и то сериозно в развоя на проектите си. Някак не могат да узреят, че никой сценарий не е по-интересен от живия живот. Вкарайте интересни хора и оставете нещата да се случват сами. Зрителят не е алтав, за да не се усеща към кой клонят симпатиите ви и кой пазите и толерирате.
п.п.Чакам Сървайвър. Май е добре, ако не го правят българи. Така шанса да е чисто предаването е реален. Иначе ще си гледаме шуробаджанащина по български.
п.п. ИА, Без кураж, няма слава! Stuck Out Tongue

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 14:16 от sineva 1

# 279
Ма ко, благодаря за разясненията за майката на Яни, разбрах ситуацията.

За Нина не е факт, че е изклюкарила Аксения, а по - скоро предположение, основано на логиката. Защото след наказанието Калин отиде при нея да й стисне ръката и да й благодари, че е постъпила достойно. Може и да е внушение от продукцията, но аз така го разтълкувах. Второ, новите трудно ще видят от техните пейки какво е правила Аксения. И трето, Нина доста пъти ходеше насаме да води разговори с мъже от новите, както и с ентусиазъм им споделяше кое как да направят. И в съвкупност от тези неща, се появи предположението, че Нина е издала Аксения, още повече че точно тогава негодуваше срещу Аксения за някакви дреболии.

# 280
Мисълта ми е, че  ако точно в този момент Андрей го беше спрял, Калин най-вероятно много бързо щеше да намери правилната дъска и пак щеше да е победител, не знам защо се твърди със сигурност, че Гуспата е щял да спечели и са му отнели победата.

Нина*

Много те моля - върни се назад и погледни снимките, които е публикувал Diavolo, както и видеото.

Сцепва се дъска номер 9, която е по-дълга, при опита на Калин да я закове на мястото на номер 6, което място е по-малко точно като за по-късата дъска номер 6.
Самата дъска номер 6, сложена на мястото на номер 9, не си пасва - очевидно е по-къса от околните дъски.

Сметни времето за разковаване и коването наново.

-----------
Не съм фен на Гуспата - той ми е в категория "Неутрални". Има си своя чар, също и ме дразни за някои неща. Както постоянно повтарям - идеални хора няма. Но не ми е в категорията на кофтито хора и явните дразнители. Всички видяхме реакцията на Старите фермери как реагираха на неговото отпадане.

Калин - също ми е неутрален. Има се с кофтито хора, но бачка здраво, силен е, опитва се да бъде балансьор в онова гнездо на оси и змии -  засега - и не ме е издразнил. Не ми харесва контингента на приятелите му, но той други опции няма. Такъв е матрЯла там.

Мои лични фаворити - Яни, Валерия и Веселка - за протокола.
-------------
Моля те, недей приема всичко толкова лично.
Болшинството хора тук сме си никои  - не се познаваме и нямаме връзки с участниците или продукцията.
Всички изказваме мнение и дискутираме кое би било най-справедливо в тази ситуация.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 14:48 от Tahiti

# 281
  • Велико Търново
Ами по тази логика и Андрей е виновен, щом не реагира на разцепването на дъската.
Аз няколко пъти го писах това - че у Андрей е главната вина и не знам защо точно под мой цитат го пишеш. Все пак не мога на всеки, който не е чел, да го пиша отново, и отново.

докато Ваня се вайкаше пред Калин, спомена нещо интересно - Камелия е отговаряла за млечните и е прецакала млякото.
Да, още когато Ники проверяваше изпълнението на задачите, гласът зад кадър каза, че този път не Елена се е занимавала с това, обаче не спомена кой/я точно е бил/а.

Хахах, марулета, не си само ти, дето си се чудиш. Само че Елена я харесвахме, докато беше тихичка и свитичка, и си изпълняваше "млечните" задачи. След това... като се показа... се вижда какво се случва...

IriS`, Евгени свири след победите на отбора си, три последователни. Нормално е Лили да каже, че ще намрази гайдата - все пак свързва звука ѝ със загубите и с тежкото настроение след това.
А що се отнася до гафа - смятам, че същото би се изписало без значение кой е потърпевш от неспазването на правилата. Така че е излишно да се пише чак за "канонизиране" на Гуспата. Просто се случи на него. А да не говорим, че в случая правилата бяха нарушени от човека, който само няколко дни преди това беше подал контестация.

Tahiti, обърнала си местата на номерата. Не 6, а 9 се сцепва и по-късата е 6, не 9.

# 282
Alucard,
Къде видя пристрастие? Това си е мое мнение, но в случая по стечение на обстоятелствата съм с голямата вълна от хора. Случвало се е в миналото да съм в малцинството с непопулярното мнение. Няма правилна формула за това... 🙂
Ако гафа бе ощетил Калин и Новите (да си бяха сменили ролите един вид) пак щях да искам официално становище и да пускам същите въпроси в анктите, но с обратен знак. Не те разбирам...
А и тук сме фенове събрани, всеки малко или много е пристрастен. Въпросът в анкетата е правилно зададен, всички искат изявление. Във Фейсбук е много по-страшно, там само за това пишат и ги кълнат даже, тук е песен направо.
Аз даже защитих И/А, като написах, че е нормално всеки да сбърка, човешко е. За 8 г. друг такъв грандиозен гаф по време на дуел не си спомням. Имало е сигурно, но не и с такива мащаби. Просто искам изявление и извинение към Гуспата и зрителите, не съм ли прав? И също така написах, че съм гласувал с 'Да' т.е. пак им имам вяра. 😐
В темата за ИВ пък написах, че има подобрение от страна продукцията, защото въпреки, че не ги харесвам съм обективен.
Айде със здраве. 🙂

А как всъщност бе забелязан този гаф, че се заговори за него щом нищо не е излъчено от предаването?

# 283
Tahiti, обърнала си местата на номерата. Не 6, а 9 се сцепва и по-късата е 6, не 9.

Благодаря ти, мила. Оправих го. Kiss
Върнах се и аз да погледна на Diavolo снимката, че и видеото за всеки случай.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 14:46 от Tahiti

# 284
  • София
Нямаше дивна веселба при новите след като се прибраха от дуела. Очаквах да са особено щастливи от отстраняването на Гуспата, а историята помни къде-къде по-паметни празнувания на победи. Даже Калин не изглеждаше кой знае колко радостен.

Общи условия

Активация на акаунт