🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 7 (16.10 - 23.10) 🐄

• 39 883
  • 868
  •   1
Отговори
# 660
Не знам за вас, но мен наистина понякога ме побиват тръпки като дават погледа на Иван…има нещо наистина плашещо в него, особено ако става дума за Аксения. Не искам да го съдя като човек, не го познавам, но имам чувството, че е събрал толкова злоба и ненавист в себе си, че ако някой не се съобрази с него или не стане на неговото, става страшно….

За дуела довечера и аз съм като вас, и двете ги харесвам, Мирелка една от малкото читави при “надеждите” и ако си тръгне довечера ще ме е яд единствено за това, че не видяхме нищо от нея, за да ни показват Мис Америка 24/7 (Камелия) и Мистър ‘Няма да ям 3 дни’ (Радо). Simple Smile

# 661
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
За дуела съм раздвоена. От една страна съм фен на старите и искам да им вземат победата на новите. От друга Мирелка ми е много приятна, с чувство за хумор, не ме натоварва и е май единствения позитивен образ там.
Ванче е човека, който органически не търпя. Дори Радо и Камелия не ме дразнят колкото тя. Това с писмата си е чиста шизофрения, радвам се, че истината лъсна, МВР-то не прощава 😀.
Гечо пали от двеста и е безцеремонен, но в случая беше прав. Яни е много добър, честен и трудолюбив човек, но за ръководител не става.
Лили и жалейната и физиономия и те започват да ме товарят. Искам ги заедно с Крейзи навън.

# 662
Трансформацията на Аксения е забележителна, но изобщо не вярвам, че такава промяна в поведението на човек се случва за една нощ. Това е процес, дори и при най- перфектните условия. Моето мнение е, че този потенциал който демонстрира сега сред Старите винаги е бил наличен, но тя избра да играе с другото си лице в началото. Дали Новите я провокираха или тя провокира тях, за мен е въпрос подобен на вечният-  кое е първо яйцето или кокошката?
За мен, и тя подобно на Камелия се има за голяма работа, свръх его, не търпи конкуренция, не търпи друг да е център на внимание. Единствената разлика е, че Камелия спокойно демонстрира злобата си, изказа и е брутално директен без мисъл как се възприема от останалите. Изобщо не и пука.
Двете се срещнаха в един отбор и борбата за надмощие можеше да се ограничи само между тях. Аксения беше тази, която опитвайки се да навреди и унизи Камелия и Елена си навлече гнева и неодобрението на всички останали с плажните си демонстрации, докато лошите се опитваха да спасят последната си седмична задача.
До този момент Аксения беше ключов и важен играч за отбора. Винаги сред първите избрани за отборните битки, повериха и главна роля в градината, никой не си и помисляше да я праща ратай, мъжете обсъждаха с нея стратегиите си. Тя прецака позицията си в отбора с егоизъм и чиста лигавщина, с липса на отборна мисъл. Като прибавим и обидата от това, че единодушно бе избрана за ратай, положението и съвсем се усложни.
Не мисля, че и Старите биха били великодушни към нея в този и вид. Може би нямаше да и скрият одеялото, но съм сигурна, че щеше да има същото напрежение и да бъде нарочена.
Представям си как би реагирал Гечо на искането и да си боцка обезкостена рибка, когато вдигна скандал на Альона за две яйца. Или как би реагирал Чочо, ако беше фермер на мястото на Калин, а тя се разнася по бански, защото не и пука за недовършените задачи. Как щеше да реагира Финци, ако тяхната крава е докарана до толкова безпомощно състояние от некадърност и нежелание да учиш. Или Дидо, дали нямаше да я номинира да я осъди за лошия пример, когато наруши ратайските правила, както направи с Ванчето след нарушението и с белезниците.

Колкото и да бълват кадри с раздърпаното и разплакано, бедно девойче в ратайски дрехи на фона на крещящия Иван и да ми спестяват онези, в които същото момиче е в коренно различно амплоа и не възприема нищо от добронамерените разговори на същия Иван, Мирела, Елена, Мажена, Влад..., няма да ме убедят нито в нейната абсолютна невинност, нито в тяхната абсолютна вина.

От другата страна на Арената имаме коренно различен пример- Мирела.
Момиче, без претенции, без фасони, без излишно его, трудолюбива- скача от задача на задача без да бъде подканяна, молена или принуждавана. Момиче, което е толкова приспособимо, че се внедри дори и сред злите Нови, без да мрънка, без да има нужда от по- добри съотборници, без да се прави на жертва... И не само това, но и спечели уважението на всички, както се видя от последния епизод. Момиче, което няма нужда да се обгражда от авторитети, за да намери вярната посока, подобно на Аксения. Тя е себе си, посоката е ясна.

# 663
  • София
Аз съм фен на Акси ама нямаше как да не ти ударя един лайк.
Обичам такива аргументирани мнения с добър поглед и точен изказ.
НО (хаха, защо винаги има но), Акси носи вина, че бе нарочена, но след като бе нарочена не срещна разбиране и не и протегнаха ръка. Прекалено лошо и влязоха, а за нея все още всичко бе ново.
Но да, има много резон в мнението ти, мхм. 😊

# 664
Единствен Влад се опита да ѝ подаде ръка, когато всички вече я бяха нарочили. Мълчанието също е съучастие. Далеч не оправдавам Аксения, поведението ѝ беше нелепо. С "дано" и "ако" няма как да разберем как би се развила ситуацията.

Мирела генерално ми е симпатична, но след снощния епизод установих, че е такава, докато не я чуя да говори. Близостта ѝ с Генчо смъква още точки.

Сравнение между Камелия и Аксения по линия на злоба лично аз не правя, защото втората винаги намира начин да се аргументира и то спокойно, докато на първата очите само не са започнали да вкаменяват хората, на които е вдигнала мерника. Преспокойно можеше да ограничи въпроса си в Кръга на истината до това дали Аксения е играла роля в началото или я играе сега, но не, тя реши, че трябва да засегне тънката струна, която обикновено трогва публиката - а именно дали е лоша майка и какъв пример дава. Комедията на абсурда тук се прояви с нейното собствено поведение и липсата на "гащи" при наличието на дете. 🤣

# 665
Дяволо,ама какво значи много лошо й влязоха,ново й било. То за всички нови участници е ново,трябваше нещо специално внимание и отношение ли? Вярно е че доста прекалиха,но Аксения  тръгна в началото точно с кифленски истории и рогата напред,беше решила че някой ще я носи на ръце защото е отишла на почивка. Просто като видя че няма да стане така, изведнъж се смири  и стана супер добричка в отбора на старите. Ако и при тях влизаше да се къпе в язовира преди да издои животните, нямаше да я тупат по рамото колкото и да са добронамерени към нея

# 666
  • София
Чудо голямо,че Аксения влязла да се изкъпе преди да е издоила кравата.
Все едно няма право и тя да отдъхне за 2 минути. Тя влезе да се изкъпе, да се освежи, да се отпусне малко, не да си плува лежерно 2 часа, все едно е отишла на Албена (примерно).
Просто Иван направи от това грандиозен проблем. Но той така действаше по отношение на Аксения по принцип - търсеше и най-малък повод, за да я мачка.

# 667
Не Иван го изкара , а то си беше проблем! Първо че кравата се мъчи като стои неиздоена, второ  още 10 човека чакат Аксения да приключи в обора за да почне тепърва да им готви или да им сложи да ядат,защото те сами нямат право да го направят.

# 668
  • Sunshine state
Точно така - при Аксения правеха от мухата слон, а сега всеки друг кьопав ратай минава метър. Отношението им към нея беше кофти и агеесивно и зад това стои Камелия, наливаща масло в огъня. Добре, че се махна от тях.
Чудо голямо,че Аксения влязла да се изкъпе преди да е издоила кравата.
Все едно няма право и тя да отдъхне за 2 минути. Тя влезе да се изкъпе, да се освежи, да се отпусне малко, не да си плува лежерно 2 часа, все едно е отишла на Албена (примерно).
Просто Иван направи от това грандиозен проблем. Но той така действаше по отношение на Аксения по принцип - търсеше и най-малък повод, за да я мачка.

# 669
  • Другата България
Благодаря на всички, че коментирате подробно и се запознавам отблизо със събитията, които се случват.
Гледам и на запис.
Сега гледам.....много лицемерно поведение от страна на Ваня, така си мрънкаше преди дуелите в нейния сезон, така си прави и сега. Много хепи, много готова, много подготвена, много иска, много може, много ще се раздаде, много ще даде....и накрая - едно видно облекчение на лицето ѝ, че ....НЕ е избрана. Същото се отнася и за Камелия. Същото поведение, и след като изборът вече е направен и ясен, се започва с резонното: “Аз откога чакам, щях да ѝ покажа, щях да ѝ разкажа, щях......ама някога, не сега“. Как си мислят, че могат да подведат зрителите, не знам. За Мажена пък.....такова облекчение от нейна страна, видно и очеИзвидно, наистина добър въпрос - защо, а и най-вече - кому е нужно тази жена да продължава да се въргаля където намери в този формат, без да има някаква реална полза от нея? Поне ратай да я изпратят, сега има поле за изява, по-голямо от предишния път.
Продължавам с гледането.
Довечера съм за Аксения, разбира се. Симпатизирам много на Мирела, но Аксения е доста по-цветен образ, изхождам само от тази гледна точка. А и е по-надъхана да остане и да се докаже. Иначе, от човешка гледна точка и симпатии, Мирелка е моят фаворит.

# 670
За Аксения съм днес.
Ваня много загуби с участието си през този сезон.

А най-странното е, че Мажена продължава да е част от играта на този етап. Абсолютно безполезна както за фермерите вътре, така и за Продукцията.

# 671
  • Другата България
Именно, вчера мисля писах същото за Ванчето.
Като гледам, тепърва има още какво да покаже.

# 672
  • Sunshine state
За мен тя се изчерпа и то яко, не смятам че има вече какво да покаже. Пичове, Юху и тям подобни вече не дразнят само нас, а и всички вътре. Изложи се.

# 673
  • Другата България
В негативен план имах предвид, Пупс.

# 674
  • Sunshine state
Там си права. има още накъде.Ще й гледаме падението.. 🤡

Общи условия

Активация на акаунт