За конспиративните теории

• 6 703
  • 154
  •   1
Отговори
# 120
Между другото в нашата политика има и омерта и конспирация.
Дори в такъв микро мащаб по-голямата част от конспирацията е в главата на Боце, а останалото се върши от хора с правилните инстинкти и рефлекси. От време на време се спуска пряка заповед.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 08:25 от Тифи19

# 121
  • София
Какво означава "омертя"?

Защо само в нашата? Навсякъде има задкулисни игрички. Част от политиката е.

# 122
Ооо, не, личната позиция по медицински въпрос на един лекар е точно това - лична позиция и няма място в тема за конспирации.
Когато си официално лице и говориш от името на държавата в национален ефир, това вече не е лична позиция. Ако го искаш още по-официално - писмените заповеди на МЗ си противоречаха една на друга дори издадени в рамките на един ден, отделно че и на закона противоречаха често. И си е точно на мястото в тема за конспирации, защото повечето тръгват от сляпа вяра на фалшиви авторитети.

# 123
О пресвети Конспираций, значи аз съм зомби!
Искаш да кажеш, че става яко само ако ти умреш, а дотогава е ОК?

# 124
Генералчето много категорично заяви, че яко ще се мре.
И така стана.

Много прав беше генерал Мутафчийски, при първата вълна със строгите мерки и ген. Мутафчийски начело на щаба бяхме най-добре в Европа, даваха ни за пример, пишеха за успешната работа на щаба и на генерала в западни издания, а после на всеки който не вярва в конспирации му е ясно какво стана.

Знаеш, писали сме в Ковид темите, ти ги пускаш, знаеш че хората които вярват в конспирации относно пандемията, отричат опасността и не спазват мерки клонят към нарцисизъм и психопатия, та няма как да учудва такъв коментар, нищо че сме първи в света по excess deaths, щом на него нищо му няма значи е Пландемия, ако беше вирус с много по-голяма смъртност, тогава щеше да мисли за собствения си задник.

# 125
Да, психопат нарцисист съм и убивам малки кученца за закуска.
И съвсем вярвам, че Европа ни се е възхищавала и ни е давала за пример, защото генералчето и аурата на Боко са ни пазели. Дано са ти хвърлли малко жълти стотинки за послушното възхваляване.

Не като тия двамата над мен умрете, тогава става яко и съвсем ОК.

# 126
Знаеш, писали сме в Ковид темите, ти ги пускаш, знаеш че хората които вярват в конспирации относно пандемията, отричат опасността и не спазват мерки клонят към нарцисизъм и психопатия, та няма как да учудва такъв коментар, нищо че сме първи в света по excess deaths, щом на него нищо му няма значи е Пландемия, ако беше вирус с много по-голяма смъртност, тогава щеше да мисли за собствения си задник.
И това като "позоваване на авторитети" ли трябва да се тълкува? Горкият вирус, така и не успя да изпълни условието.

# 127
  • София
Скрит текст:
Генералчето много категорично заяви, че яко ще се мре.
И така стана.

Много прав беше генерал Мутафчийски, при първата вълна със строгите мерки и ген. Мутафчийски начело на щаба бяхме най-добре в Европа, даваха ни за пример, пишеха за успешната работа на щаба и на генерала в западни издания, а после на всеки който не вярва в конспирации му е ясно какво стана.

Като знам как се спазваха мерките у нас в доста голям период от време, току-що ти заяви, че над половината ни държава е населена с психопати и нарцисисти! Страх ме е да те питам какви са другите, защото както сме тръгнали я ще са изнасилвачи, я социопати, я и аз не знам какви! Моля те от името на българите, намали очакванията си към онези, които коментираш! Нека да оставим място и за "горките" серийни убийци и терористи по света, защото в момента съвсем ги избутахме от всякакви класации! От първо до милион и някое място все българи. Хайде няма нужда!

# 128
- Вали.
- Метеоролог ли сте?
- Не, но можете да видите дъжда с просто око.
- Намерихте ли тази информация в Гугъл?
- Не, но няма и нужда. Просто погледнете дъжда, който пада на земята.
- Има ли сериозно научно проучване, което да подкрепя вашата теория?
- Коя теория? Всичките ми дрехи са мокри.
- Добре, но това не означава непременно, че вали. На какви източници се позовавате за да го твърдите?
- За какво са ми източници?
- Имам приятел, който работи в метеорологичната служба на ВВС и той каза, че днес няма да вали.
- Е, очевидно, вашият приятел е сгрешил...
- Да, бе. Разбира се. Защото вие сигурно знаете повече за дъжда от него, който е изучавал атмосферните налягания 10 години. Говорите така, защото сте анти-времето!
- Какво?! Нима не виждате, че небето е сиво в момента и от него пада вода?
- Да, о, добре. Разбрах. Вие сте конспиратор!

# 129
Хитро написано и затова е добра демагогия Simple Smile
В горното се осмива отричане на фактите за сметка на позоваване на авторитети. Обаче конспираторите не се занимават с фактите, които са явни, а с обяснението им и там виждат конспирация. Например никой не отрича следите в небето, но теорията на конспирацията измисля обяснение за тях. Респективно това обяснени, а не факта, атакуват противниците им.

# 130
  • София
А, хитро. Толкова е плоско, че ме домързя да пиша от телефона сутринта. Сравнение между природно явление, изучавано в учебниците и "факти" като рептили, които ни управляват, поредния последен ден на човечеството, световния заговор срещу българите, защото сме много опасни, "очевидните" чипове във ваксините... Даже не ми се изброяват всички глупости.

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 11:44 от milenaka

# 131
  • София
Добрите примери са "плоски", за да бъдат разбрани от всички. Това не означава, че не са валидни и не илюстрират принцип.
Наистина напоследък се шири това сляпо следване на титли или източници. И преди го е имало, но със сегашната свързаност се умножава експоненциално.

# 132
Хитро написано и затова е добра демагогия Simple Smile
В горното се осмива отричане на фактите за сметка на позоваване на авторитети. Обаче конспираторите не се занимават с фактите, които са явни, а с обяснението им и там виждат конспирация. Например никой не отрича следите в небето, но теорията на конспирацията измисля обяснение за тях. Респективно това обяснени, а не факта, атакуват противниците им.
Напротив, голяма част от т.нар. конспиратори си служат с факти. Тълкуването на тези факти е процесът, при който се отделя действителността от измислицата и както може да се досетите, не всеки човек е в състояние да "издържи теста". Това между другото не е патент на "конспираторите", ползва се главно от политиците.

# 133
Хитро е, защото хваща окото, зачиташ се, засмиваш се и забравяш за какво всъщност става дума. Точно това е добра демагогия и много хора се хващат.

# 134
  • София
Е, за смях, и мен ме разсмя, но чак да се вържа...

Общи условия

Активация на акаунт