Понеже прочетох разни страхотии за глутен в овесените ядки бих искала да чуя няколко мнения по темата.
Аз правя млякото на Мартин с отвара от овесени ядки понеже има страхотен запек. Педиатърката приветства това решение, така че аз смело варя всяка вечер овесени ядки от близо месец. Преди време прочетох за чайовете на блевит и пробвах да махна отварата и да давам чайче вместо вода обаче първо се запече и второ му започнаха зверски колики така че минахме пак на схемата мляко с отвара.
Познавам още две майки които така си хранят децата и засега никой няма проблеми. Как мислите дали е възможно да се появят проблеми но-натам или ако имаше някаква алергия към глутена досега щеше да се е проявила? Освен това дали наистина има глутен в овесените ядки, понеже мисля че и този въпрос е спорен?