КОЛЕДА 2022/2023

• 102 672
  • 981
  •   1
Отговори
# 255
От къде се купува марципан 🫣?

# 256
  • Русе
От Лидл, Кауфланд, ако е останал наличен. Сигурно има и по други вериги и магазини. Аз обикновено купувам, като го пуснат в Лидл. По веригите има един марципан покрит с шоколад, като десертни блокчета, който може да се използва за слепване на Капучиновите звезди например, ако не може да се открие чист.

# 257
  • там където има винаги вятър
От къде се купува марципан 🫣?

Този е от брошурата на Кауфланд за тази седмица.

# 258
Ооо нямах идея че се ползва за сладкиши, изядам си го на един дъх хахахах

# 259
Здравейте, влизам с един бърз въпрос, Капучиновите звездички на Марчева, с какъв срок са, мога ли да ги направя на 1ви декември и издържат до Коледа, същото и за линцерите... И пробвах се да си направя портокалови резенчета потопени в шоколад, като използвах една от много рецепти в интернет, слагаха се 2 пъти за по 10мин със студена вода да заврят, после с чаша и половина захар и една чаша вода в сиропа пак 10 мин на котлона и после във фурната да съхнат, като навсякъде пишеше различно време, аз ги сложих на 100°, за 1 час и не бяха меки и сочни, тоест пресуших ги, може ли изпробвана рецепта за мекички такива. Благодаря предварително, яко съм запретнала ръкави и скоро ще кача много красотички. 😉

# 260
  • In transit
Есито, линцерите може да ги приготвиш в началото на декември. Само ще ги слепиш със сладко преди празниците. Съхранявай ги в кутия или буркан, добре затворени и на хладно, но не в хладилник.

# 261
  • София
Здравейте, влизам с един бърз въпрос, Капучиновите звездички на Марчева, с какъв срок са, мога ли да ги направя на 1ви декември и издържат до Коледа, същото и за линцерите... И пробвах се да си направя портокалови резенчета потопени в шоколад, като използвах една от много рецепти в интернет, слагаха се 2 пъти за по 10мин със студена вода да заврят, после с чаша и половина захар и една чаша вода в сиропа пак 10 мин на котлона и после във фурната да съхнат, като навсякъде пишеше различно време, аз ги сложих на 100°, за 1 час и не бяха меки и сочни, тоест пресуших ги, може ли изпробвана рецепта за мекички такива. Благодаря предварително, яко съм запретнала ръкави и скоро ще кача много красотички. 😉
Можеш и двата вида ,но ги слепваш по- късно, а за портокаловите резенчета, ще ти пусна рецепта не е точно порт. резенчета , а портокалови корички, е няма такова удоволствие след вечеря, вярвай ми,  първи изчезват от бисквитите, стоиш си на топло и похапваш порт. коричка с шоколад. Ще ги правя и аз тази година, за пореден път.
КОЛЕДНИ КАНДИРАНИ ПОРТОКАЛОВИ КОРИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_764.html

# 262
Здравейте, в търсене съм на сполучлива рецепта за сладки с кардамон.
Пробвала съм портокаловите на Танита, но нещо не ми се получиха - предполагам не съм спазила точно продуктите, но ми е трудно с тези ч.ч., а не точен грамаж.

Разглеждах при Йоана и попаднах на тази рецепта, някой да е пробвал?
https://www.kulinarno-joana.com/2019/12/vanilovi-polumeseci-s-orehi-i-kardamon/

# 263
  • Варна
В рецептата за меденки, която ползваш, заменяш канелата(или сместа от подправки) с портокалова есенция, ванилия и кардамон.

# 264
Имам пак питанка. Всяка година правя АКК, меденки, линцерови сладки, двойно напукани, рохлички, забравени сладки. Иска ми се нещо друго да направя, което издържа 2-3 седмици до Коледа. Рецепти има много в темата, но не мога да преценя кое ще издържи. Благодаря

# 265
В рецептата за меденки, която ползваш, заменяш канелата(или сместа от подправки) с портокалова есенция, ванилия и кардамон.
Нямам рецепта за меденки 😁 Правила съм единствено по рецепта на Пейч, която е много хубава, но като цяло меденки не са ми от най-любимите сладки. Нещо с масло ми се щеше.

# 266
Търсих рецепта и попаднах на тези сладки с кардамон:

https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B8%D1%82%D0%B8

Кога възнамерявате да започнете със сладкоправенето?

# 267
  • София
И един коледен шоколад 😊

Може ли рецепта за този коледен шоколад?

# 268
  • софия
Търсих рецепта и попаднах на тези сладки с кардамон:

https://www.yoli-bg.com/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1% … D0%B8%D1%82%D0%B8

Кога възнамерявате да започнете със сладкоправенето?

Аз започвам другата събота, най - късно в неделя, че събота се оказа доста натоварена. С децата имаме традиция всеки уикенд на декември е посветена на сладкоправене. Само фунийките с крем ще направя на 22.12.

# 269
  • Czech Republic

От мен днес набързо украсени меденки , които ще изпратя с линцери другата седмица за сина ми в Япония.

Украсени са с домашна белтъчна глазура и са около 4-7см големина.

Общи условия

Активация на акаунт