КОЛЕДА 2022/2023

• 102 027
  • 981
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Марчева ще се оплаквам от теб.Направих сладките от маслено тесто във формата на сърце....и не мога да спра да ги ям.В интерес на истината ги попрекох т.е, станаха по-твърди.Но пак ще ги правя.Външно стнаха  хубави ,особено тези с “мраморен “ ефект.

# 601
Слепих меденките.

# 602
  • София
Марчева ще се оплаквам от теб.Направих сладките от маслено тесто във формата на сърце....и не мога да спра да ги ям.В интерес на истината ги попрекох т.е, станаха по-твърди.Но пак ще ги правя.Външно стнаха  хубави ,особено тези с “мраморен “ ефект.
Кой са тези сладки, сладурче, , че аз вече не помня за кои ставаше въпрос, припомни ми. Като прочетох...." ще се оплаквам от теб..." реших ,че съм направила някъде грешка, ама то не било грешка , а нещо приятно, благодаря.
След Коледа ще бъдем всички задружно тройни на килограми, ха-ха...

# 603
Имам много кокосови стърготини. Моля за рецепта с тях.

# 604
  • Под сянката на разлистените кактуси
След Коледа ще бъдем всички задружно тройни на килограми, ха-ха...

Уф, направо като стадо хипопотами, аз най-отпред...

Грознички, но много вкусни портокалови сладки с шоколадови парченца

# 605
# 606
  • София
Ето тези.Дори няма какво да снимам вече и използвам твоята снимка...а ти ми говориш за тройни килограми след празниците.Те отсега са тръгнали,дотогава не знам 😂

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 08:29 от Ali97

# 607
  • In transit
Имам много кокосови стърготини. Моля за рецепта с тях.

Ароматен кокосов кекс без брашно

Сочен сладкиш с кокос и ананас

Торта Бауни без печене

Кокосов сладкиш с шоколад без печене

Овесени бисквити с лешници и кокос

Пухкави кокосови мъфини

Али, Туната, Марчева, пишете ме в групичката на коледните хипопотами. След празниците ще се местим в групата на трениращите. Grinning

# 608
  • В светлината на слънцето
Аз мога само с една украсена елха да ви почерпя. Пак е нещо. Съвсем се изложих тази година със сладкоправенето.

# 609
  • София
Здравейте,
Пак съм аз. Следобед направих и едни меденки на Джемма. Извадих ги мвкички, но пак се втвърдиха. Точих ги с бутилка, понеже съм новодомка и съвсем накрая се сетих, че нямам точилка Joy, но горе долу се получиха. Остава ми само да ги напръскам с шоколад. Сложих ги в кутия. Затворена ли да я държа, за да омекнат, да слагам ли ябълка? На стайна температура може ли или на студено, като напуканите сладки? Ние нямаме студено у нас, затова напуканите ги сложих на терасата. Дали пък няма да им е твърде студено?

Аз държа меденките в кутия на студено.
Слепвам ги с мармалад ден-два преди подаряване или поднасяне и не са твърди, поемат от влагата на мармалада.
Сега дегустирам и едни неслепени - не са меки, а приятно хрупкави.

# 610
  • Пловдив
Здравейте, прекрасни вълшебници! Преди правех много от сладките на първа страница, но се наложи семейно да изключим някои храни от менюто си. А какво е Коледа без сладки? Та има ли някой с изпитани веган безглутенови рецепти? Много ще съм благодарна за идеи!🥰

# 611
Здравейте, прекрасни вълшебници! Преди правех много от сладките на първа страница, но се наложи семейно да изключим някои храни от менюто си. А какво е Коледа без сладки? Та има ли някой с изпитани веган безглутенови рецепти? Много ще съм благодарна за идеи!🥰

Идеи Simple Smile
Меденки -   https://glutenfreedeli.com/recipe/меденки-с-канела/
Мъфини  - https://glutenfreedeli.com/recipe/мъфини-със-сладко/ - във форми за мини мъфини са прекрасни
Брауни с тиквички - https://glutenfreedeli.com/recipe/веган-брауни-с-тиквички/ - във форми за мини мъфини
Курабийки - https://glutenfreedeli.com/recipe/курабийки-за-великден/
Веган какаови бисквити - https://glutenfreedeli.com/recipe/веган-какаови-бисквитки/

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 13:09 от J_Popi

# 612
Ако искам в готов вид меденката да е 6 см., то колко сантиметра в диаметър да я изрежа преди печене? Питам ориентировъчно.

# 613
  • Czech Republic
Ако искам в готов вид меденката да е 6 см., то колко сантиметра в диаметър да я изрежа преди печене? Питам ориентировъчно.

Зависи от рецептата - дали е по-меко тестото(по-лесно се разлива при печене), колко сода се слага , дали рецептата е с олио или масло (на мен с олио ми се разливат повече). Аз затова си правя само една и съща и пека веднага след като направя тестото, за да няма време да работи содата.  При печене много леко се надуват, но след изстиване се връщат почти в първоначалната си големина. Разлика- 2-3 мм.

Дами, Пейчев, невероятни сте! 🤩Това което виждам е наслада за окото! Тези количества... No comment! Аз съм доста натоварена в работа, имаме и няколко концерта и почти не стигам. Дано сколасам да свърша всичко напланувано! Приятни и безстресови приготовления! ❤️

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:16 от natalyna

# 614
Благодаря, Наталина! Ще експериментирам и се надявам да не се проваля!

Общи условия

Активация на акаунт