КОЛЕДА 2022/2023

• 102 644
  • 981
  •   1
Отговори
# 660
  • In transit

Мики, благодаря, но ми е неудобно да те затруднявам да ми рисуваш елха на word. 🙏

https://www.homemade-gifts-made-easy.com/christmas-tree-template.html# Скролни надолу по страницата, има много шаблони на елхи във всякава форма и дизайн, свалят се свободно в пдф формат. Nature Snowflake

А тук има много сладки еленчета: https://northpolechristmas.com/reindeer-template.html

# 661
# 662
  • Варна
Привет, тоя път идвам с признание за провал, с маслени бисквитки "Дънерчета с жълтъци".  Вкусни са, дума да няма, ама на нищо не мязат!

1) Препечени са, очевидно. За минутка ги изтървах, да му се не види! (обвинявам новата фурна, да не помислите, че съм заплес) Simple Smile

2) Нямат правилната форма, очевидно. Вместо да са елипси, всяко си има 4 или 5 ъгъла.

Туй е защото реших да вкарвам елементи на разсъждение. Не знам защо реших, че щом тестото няма набухвател, може да ги наредя по-близичко една до друга. И така след печенето, тавата изглеждаше като силно увеличена микроскопска снимка на многоклетъчен организъм Simple Smile

Поне намерих още едно приложение на зелената боя, от която имам изобилно количество след не-ментовите не-елхи. Разтопих бял шоколад и го оцветих, след това оформих листа и го охладих.

# 663
Момичета, откъде купувате филирани бадеми?
Аз до момента винаги от Лидъл, но последните пъти няма, а ми трябват за другата седмица.

Мики, мнооого благодаря. Точно това ми трябваше ☺️

# 664
  • София
Аз до момента винаги от Лидъл, но последните пъти няма, а ми трябват за другата седмица.

Филирани бадеми има  в СВА и някои други супери, също и по някои плод-зеленчукови магазинчета. При мен в София съм, в кв Лозенец ,имам и в СВА и в магазинче за плодове.

Привет, тоя път идвам с признание за провал, с маслени бисквитки "Дънерчета с жълтъци".  Вкусни са, дума да няма, ама на нищо не мязат!..............
Мязат, мязат потопи ги до половината в разтопен шоколад и ще се получи нов вид бисквитка, нищо им няма

# 665
От всеки магазин за ядки Hands Plus1

# 666
  • София
Здравейте, за първи път пиша в темата надявам се да ме упътите от къде в София мога да купя мини маршмелос и малко количество шоколад на калети/ копчета/ капки - с розов ( ягодов) или оранжев ( портокалов) цвят. Трябват ми около 250 грама от всичко. В интернет намирам разфасовки от 500гр. или килограм.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 15:57 от JlegeHo-cTyDeHa

# 667

Последно мисля от Била взех.

# 668
  • София
Здравейте, за първи път пиша в темата надявам се да ме упътите от къде в София мога да купя мини маршмелос и малко количество шоколад на калети/ копчета/ капки - с розов ( ягодов) или оранжев ( портокалов) цвят. Трябват ми около 250 грама от всичко. В интернет намирам разфасовки от 500гр. или килограм.
Не мога да кажа, не зная.

# 669
  • Русе
Чешки сладки /Pracny/

# 670
  • София
Филирани бадеми мисля,че съм виждала в Кауфланд и Лидл.

# 671
Не разбрах цветът или вкусът е важен, но тук има розово (не ягодово) и оранжево (портокалово).
https://mamashop4e.com/category/265/belgiyski-kaleti.html
Мини маршмелоус съм виждала в Хит.

# 672
В Сладката къща в Банишора лятото имаше розов шоколад, сега те съм ходила. На Пазара Димитър Петков също имаше розов миналата седмица.

# 673
Любимите ни меденки, слепени с мармалад от сливи и украсени семпло с шоколад. Замесих преди малко още една доза, че ми се виждат малко. Като поизям малко, като пораздам и те...виж свършили.

Меденки слепени с мармалад от сливи

Трюфели мини коледни пудинги

# 674
Привет на всички, страхотно вдъхновение сте!
Аз от миналата година участвам в сладкоправенето - бях направила рохлички, капучинови звезди, линцери, меденки украсени с айсинг, бисквити с печати.
Тази година имам амбиция да добавя в асортимента мини щолените, шоколадовите полумесеци, белгийските канелени бисквити и шоко нус кугели.
Не разбрах дали белгийските бисквити биха се поддали на печат? Нямам подходящ резец за бисквити и се чудя как да ги оформя? Мислех си с точилка с печат и да оформя кръгчета или звездички. Какво бихте ме посъветвали?
И един много новашки въпрос - какво използвате за да стане долната част на бисквитата грапава като купешка? Simple Smile
Благодаря на всички за споделените рецепти и трикове.

Общи условия

Активация на акаунт