КОЛЕДА 2022/2023

• 102 638
  • 981
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Марчева срам не срам за първи път чувам за ванилова паста.Откъде може да се купи,че ме заинтригува този коледен фъдж?

# 856
  • In transit
Mikkey, имам въпрос. В изброените продукти за скони с шоколадов чипс е спомената сметана 30% - 140 г. В начин на приготвяне е описано смесване на мляко и яйце. Мога ли да заменя сметаната с прясно мляко и колко мл. или не?
Може да я замениш с мляко. Като количество сложи 120мл, защото е с по-течна консистенция от сметаната. Ще оправя грешката, благодаря, че ми обърна внимание.

# 857
Mikkey, имам въпрос. В изброените продукти за скони с шоколадов чипс е спомената сметана 30% - 140 г. В начин на приготвяне е описано смесване на мляко и яйце. Мога ли да заменя сметаната с прясно мляко и колко мл. или не?
Може да я замениш с мляко. Като количество сложи 120мл, защото е с по-течна консистенция от сметаната. Ще оправя грешката, благодаря, че ми обърна внимание.

Вчера правих тези скони, сложих 140 г. сметана 30%, станаха страхотни! Благодаря 😊

# 858
Благодаря за рецептите за торта баунти:

Тавата ми беше по-голяма, но нямах достатъчно маскарпоне, за да удвоя дозата. Затова е тъничка Simple Smile Обаче е по-вкусна след 2 дни Joy
И соленките с магданоз и орехи:

Попрепекоха се от едната страна, но фурната ми пече така. Тук замених яйцето с картофено пюре 1:1. Няма картофен вкус, чудни са Simple Smile
Направих и питката с картофи, но не снимах.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 17:23 от beki8

# 859
  • София
Марчева срам не срам за първи път чувам за ванилова паста.Откъде може да се купи,че ме заинтригува този коледен фъдж?
Няма срам, всеки се научава рано или късно. Не ползвам суха ванилия, а само ванилия екстракт, или ванилова паста, или си правя сама. Сама си правя когато ми подарят от Германия наръч от ванилия шушулки, примерно получавам 30 броя,  защото у нас е ненормално скъпа, една шушулка вече е 17.00 лева, изваждам семенцата, слагам им чист спирт и се получава ванилия, а шушулките понякога ги слагам в захарта, или ги смилам и тях добавям в течната ванилия. Ваниловата паста е най-доброто и от скоро се появи у нас, Зоя я внася  и разбира се на лоша цена, да не кажа гадна 12.50 за 50 грама, това е толкова малко Ето я
Скрит текст:
и тази
Скрит текст:
Но най-често купувам ето тази, най-ми е изгодна, но не от Зоя
Скрит текст:
Не е задължително да ги ползваш.

# 860
  • Русе
Гризини

# 861
  • Deutschland/HE
Тези от Зоя.бг голямо надуване на цените Sad тази от първата снимка е 4.30 евро в Германия, на д-р Йоткер за същото количество е 4евро, има и една друга марка подправки Остман и тяхната ванилия е 3 евро (аз харесвам подправката им за меденки).

П.С. Аз съм си купувала такава био ванилия от Алди (магазин подобен на Лидл) и не е била повече от 3 евро със сигурност.

# 862
  • In transit
Последния път си взех една ванилова паста на RUF. Хубава е, ама мускули правя докато я извадя от тубичката. Като качество е еднаква с тази на д-р Йоткер.

# 863
  • München, Deutschland
 защото у нас е ненормално скъпа, една шушулка вече е 17.00 лева,
Марчева, сериозно ли? Flushed
Купих наскоро 2 шушулки за близки, които обичат кулинарията и ще им се зарадват. Мисля, че бяха 2 шушулки за 6 евро или една за 3-4, на различните марки са различни цените и размерите, но да кажем около 3 евро беше шушулката в близкия Кауфланд. Биото ще е малко по-скъпо, мисля, че бяха 2 био шушулки за 8 евро.

Ориентировъчно са цените, защото не помня до стотинката, но в този диапазон бяха. Бобчета тонка взех 3-4 за 2,50 или 2,99 бяха. На мен такава дозичка ми стига за около година, не го ползвам постоянно.

# 864
  • София
Екстракт ванилия в Амазон е 9 евро. 

5 шушулки са 10 евро.

Доставка с превозвач е 3-4 лв. на килограм.
Зоя да си преосмислят цените не малко, а повечко.

# 865
  • под тепетата
И аз доста се бръкнах за ментовата есенция, ама като искам да си начеша крастата качествено...Ако някой се сети да ми подари за Коледа ей такива нещица - шушулка, кувертюр, печатче, хич няма да му се сърдя...
Tari, много набързо и уморено след работа - едно пликче, на което забравих да туря фльонгата

# 866
# 867
  • In transit
Биляна, не гледай! Grinning

Много семпла лешникова торта пиемонтезе. Само с три продукта, без глутен и без брашно. Традиционна за коледната трапеза в област Пиемонт.

# 868
  • под тепетата
Ха! Аз не, ама ти май си надничала в хладилника и шкафа?! Иначе откъде ще знаеш, че имам лешници и орехово брашно, м? И сега трябва да ги мъкна към теб на ръка, че изпратих два колета със сладки , подаръци и какво ли не към морето вече...Wink

# 869
  • София
В интерес на истината това е най-добрата световна фирма за производство на ванилия. Купувах и от нея, но сега с увеличението на цените стана прекалено скъпа 118 мл - 53 лева, все още не съм се прежалила, ама знам ли, или като се знам, че в един момент ще купя, не е от Зоя.
Скрит текст:
Марчева, сериозно ли? Flushed
.................. Бобчета тонка взех 3-4 за 2,50 или 2,99 бяха. На мен такава дозичка ми стига за около година, не го ползвам постоянно.
[/quote]
Толкова е вече и при това  понякога, ако понатиснеш пакетчето ще усетиш че е много твърда, като кокълче, което говори ,че е стара и трябва да се изхвърли, ама дали знаят хората, не знам. Отминавам я. Тонка боб купи от Зоя отново и за 3 -5 зърна, сега не мога да погледна дадох 20 или повече лева.
Тези от Зоя.бг голямо надуване на цените Sad тази от първата снимка е 4.30 евро в Германия, на д-р Йоткер за същото количество е 4евро, има и една друга марка подправки Остман и тяхната ванилия е 3 евро (аз харесвам подправката им за меденки).

П.С. Аз съм си купувала такава био ванилия от Алди (магазин подобен на Лидл) и не е била повече от 3 евро със сигурност.
Няма такива цени у нас, защо ли, защото сме по-богати от германците. Ако започна да си разсъждавам ще ми е ясно, че и тяхната е внос, това първо, второто е, че е внесена от края на географията, че имат транспортни и още и още и пак е в пъти по евтина, ама само да е това с мед да го намажеш, да не става въпрос на маслото.
Когато пътувам зад граница една от първите ми покупки е ванилия екстракт, това съм си аз.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 22:25 от marchеva14

Общи условия

Активация на акаунт