КОЛЕДА 2022/2023

  • 100 014
  • 981
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 8 434
Стъклени купи, тенджери.

# 496
  • In transit
  • Мнения: 14 225
Кой най добрия вариант за съхранение след метални кутии, че имам само две- крайно недостатъчни 🤣
Ей такива буркани:

# 497
  • Мнения: 7 976
И в кутии от обувки става или малки кашончета. Застилаш ги с алуминиево фолио, след това с хартия за печене и нареждаш сладките. Покриваш ги отгоре отново с хартия за печене и слагаш капака.
Или слагаш сладките в плик за печене и после в кутията/кашончето.

# 498
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Пейч, много оригинално с ликьора! Ще действат на два фронта! Grinning
Dаrа888, благодаря!

# 499
  • Мнения: 2 334
Днес започнах да пека.
Изпекох няколко тави джинджифилови сладки.
Утре мисля да направя елхичката. 🎄

# 500
  • Мнения: 233
Здравейте , мисля да направя напуканите сладки, но имам шоколадов кувертюр мога ли да го използвам вместо шоколад.

# 501
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте , мисля да направя напуканите сладки, но имам шоколадов кувертюр мога ли да го използвам вместо шоколад.
Всички бисквити ,които имат шоколад се работят само с кувертюр.
От мен . - АРЖЕНТИНСКА МАСЛЕНА БИСКВИТА С ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ - АЛФАХОРЕС

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_998.html

# 502
  • Мнения: 1 712
Марчева, замесих тези, но мисля да ги пека утре. Да ги извадя ли да се отпуснат малко и тогава  да нарежа. Да мисля да ги режа с коледни форми, не с ножа. Не съм решила още да разточа ли тестото или да нарежа бисквитки с ножа и да ги оформя с фигурките. Това в движение ще го реша.

# 503
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 900
Марчева, слепи ги тези две бисквитки в дясно, че малко ме притесняват... Grinning

# 504
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 420
Препоръчайте ми рецепта за маслени сладки, които да са достатъчно сладки (не искам да ги слепвам със сладко или шоколад) и същевременно да мога да ги оформя с печати.

# 505
  • Мнения: 1 712
Аз правих тези:
 http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html
Кзключително ароматни , но за моя вкус са дори прекалено сладки. Според домашните са ок на сладост.

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 18:13 от morskibriz

# 506
  • Мнения: 233
Здравейте , мисля да направя напуканите сладки, но имам шоколадов кувертюр мога ли да го използвам вместо шоколад.
Всички бисквити ,които имат шоколад се работят само с кувертюр.
От мен . - АРЖЕНТИНСКА МАСЛЕНА БИСКВИТА С ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ - АЛФАХОРЕС

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_998.html
Много благодаря за отговора и за прекрасните рецепти.

# 507
  • София
  • Мнения: 27
Здравейте, имам един въпрос за баклавите. Как ги заливате? Студена баклава със студен сироп, топла баклава с топъл сироп? Всеки различни правила ми казва. Допитах се до един познат шеф от Турция, но и той нямаше точен отговор. Не съм сигурна дали прави някаква разлика самото заливане...Confused

# 508
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Аз заливам студена баклава с много топъл сироп.  Врял в никакъв случай, накъдря ми се.

# 509
  • Мнения: 773
Аз не помня какъв беше сиропа,  но откакто я правя по рецептата на Марчева - моята коледна баклава нямам никакъв провал или накъдряне на баклавата

Общи условия

Активация на акаунт