КОЛЕДА 2022/2023

  • 82 927
  • 981
  •   1
Отговори
# 945
  • In transit
  • Мнения: 12 047
Вчера ми попадна това видео на един невероятно талантлив френски шоколатиер. Искам да го споделя с вас, защото е тематично за празниците.

https://streamable.com/qee7ut

Съжалявам, ама бутона видео не работи Simple Smile

Оставям и линк към видеото. https://www.instagram.com/p/Cmox2_VpT-Q/

# 946
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
natalyna,
Скрит текст:
получиха ми се с Вашата рецепта, с неразтопено масло, която спазих точно. Идеята за разтопено масло ми хрумна като възможност за следващото им правене, с оглед спестяване на време, поради което беше и въпросът

Аха, ясно, но по-добре не пробвайте,  защото според мен няма са се получат добре. ❤️🥰

Мики, този сладур го следвам във Фейсбук. Прави приказни неща от шоколад. Невероятен е! 🤩

# 947
  • София
  • Мнения: 2 521
Много бързо размеквам 250 г. масло в микровълновата на минимална мощност (при мен има 90 вата) за около минута.
Получава се точно все едно е било на стайна температура за ден.

# 948
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 942
По повод пилешкото руло. Преди няколко години получих покана да се включа в едно предизвикателство (всъщност беше представяне на книга на Манчев и Шишков). Разделиха ни на два отбора и всеки отбор приготви салата, основно и десерт от книгата заедно с М и Ш. Бяхме: участници в един от първите Мастър шеф, кулинарни блогъри и неколцина готвещи журналисти. После си изядохме сготвеното естествено. Аз бях в отбора на Шишков и приготвихме един супер вкусен пилешки рулад. Горещо го препоръчвам, наистина добре балансирана и доста лесна рецепта.
Давам линк към нея.
https://gotvi.lidl.bg/recipes/pileshki-rulad-podnesen-s-p-lneni-smokini-s-bri

С едно уточнение: в рецептата е пропуснато  сиренето бри - то е за смокините. И месото не сме го варили, а директно го пекохме в конвектомат. В домашни условия съм я правила много пъти, никога с варене - направо във фурната пека.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 02:57 от lulumba

# 949
  • Русе
  • Мнения: 1 889
Последните при мен сладки, украсените меденки и напуканите шоколадови. Правихме за забавление с малката ми внучка на три и половина джинджифилови сладки, но забравих да снимам.
Меденки


Напукани шоколадови сладки

# 950
  • под тепетата
  • Мнения: 9 530
Sve, с коя рецепта прави слепените бисквитки с печат от другата тема? Изглеждат много апетитно!

# 951
  • Русе
  • Мнения: 5 282
Може да си направите мини пилешки рулца.
https://ipeychev9.blogspot.com/2021/02/blog-post.html

# 952
  • Русе
  • Мнения: 1 889
Sve, с коя рецепта прави слепените бисквитки с печат от другата тема? Изглеждат много апетитно!
Благодаря, bilqna_69! Аз забравих, че не съм ги качила тук, защото така и не ги снимах добре.
Коледни бисквитки с печат


По тази рецепта са и са слепени със сладко.
http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html

# 953
  • под тепетата
  • Мнения: 9 530
Благодаря, sve! Май цяла година имам да пробвам нови рецепти Satisfied

# 954
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Тази рецепта е много сполучлива за печати, и аз съм я правила няколко пъти. 😃

# 955
# 956
  • София
  • Мнения: 6 293
Нямам  снимков материал тази година, но сласкопроизводството бе добро и зарадвах доста хора.

Тъй като ни стана малко много сладкото, а и изобщо хапването, да попитам - имам опечени линцери, но не са сепени. Мога ли да ги замразя? Някой с опит?

# 957
  • Мнения: 12 032

Опитен образец. Трябваше да изглежда по-нанизана, ама не се справих с техниката. Първата ми баклава.

# 958
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Нямам  снимков материал тази година, но сласкопроизводството бе добро и зарадвах доста хора.

Тъй като ни стана малко много сладкото, а и изобщо хапването, да попитам - имам опечени линцери, но не са сепени. Мога ли да ги замразя? Някой с опит?

Без проблем може да замразиш неслепени, макар че съм чела  че и слепени могат да се замразят.

# 959
  • София
  • Мнения: 6 293
Нямам  снимков материал тази година, но сласкопроизводството бе добро и зарадвах доста хора.

Тъй като ни стана малко много сладкото, а и изобщо хапването, да попитам - имам опечени линцери, но не са сепени. Мога ли да ги замразя? Някой с опит?

Без проблем може да замразиш неслепени, макар че съм чела  че и слепени могат да се замразят.

Мерси, Наталина! Надявах се на твоята реакция. Според теб дали могат да изкарат няколко месеца във фризера?

Общи условия

Активация на акаунт