Пазаруване от Aliexpress.com 65

• 42 406
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
  • Асеновград
Ама къде ще ми го доставят,аз не съм давала адрес за Еконт?
Ами нали Алито го имат адреса . Ако не сте от Костинброд пускате диспут за грешен адрес .

# 226
Е къде в Костинброд примерно ,като нито са ме търсили от Еконт,нито имам известие за пратка. Става дума за десетина пратки ,има и по- скъпи, и по- евтини. Не са за малко пари като цяло,но си ги чаках в пощата. Какво общо има Еконт и от кога те доставят ,като пише standard AliExpress shipping и се очаква да е по пощата. Моля който е имал такива проблем да ми пише

# 227
В последно време повечето ми пратки идват с Еконт, смс не изпращат, но звънят по телефона, даже доставят пратките до адрес, да не е сбъркан нещо номера ви?

# 228
Не, същия си е.... Мога ли да пусна жалба в еконт

# 229
  • Пеликания
Зависи и през кои държави минава. Може на някоя товарителница да не е написан номера.
Поне така ми се е случвало със Iherb и затова винаги си следя до къде са стигнали пратките.

# 230
  • Бургас
при мен пък никога не ми е идвало през еконт. по скъпите и обединените отиват при експресоне, много ми се иска да видя как процедира еконт в моя град

# 231
Значи сега проверих ,всички 7-8 пратки са в Еконт дадени на куриер и върнати поради неуспешен опит за доставка - грешен телефон. Не е вярно това,телефона в алито ми е същия! А не може 7-8 китаеца да са ми подали грешно номера, значи от къде идва тая глупост с объркания номер?!

# 232
  • България
Еконт в последно време се излагат.
Пратка, за която получих СМС и цял ден чаках не ми беше разнесена като куриерът беше писал, че няма връзка с моя номер.
Но аз си ги следя в Еконт кабинета, звънях, писах, разнесе ми я друг след два дни.
Сигурно щяха да върнат и моята, ако не я следях по тракинг номера.
Беше обаче от Манго, техните номера се следят в сайта на Еконт.
Пиша го да се знае, че куриерите правят такива номера. Нищо не разнасят, отбелязват някаква измислена причина, а ти си виси и чакай пратка.

# 233
Ще пусна жалба днес,имам имената на куриерите. Дано има ефект.

# 234
  • Своге
Ще пусна жалба днес,имам имената на куриерите. Дано има ефект.

Жалбата си я пуснете, но опитайте в понеделник, да звъннете на оператор ако евентуално не са я експедирали обратно може да я върнат.

# 235
Да,и това ще направя,но искам да си понесат последствията куриерите, защото ако ми въртят тоя номер всеки път значи никога вече не мога да пазарувам от Али. Къде другаде мога да подам жалба - някоя институция,КЗП? Защото реално съм платила предварително онлайн нещо,което не ми е доставено поради грешка от страна на куруера. От Али едва ли ще ми върнат парите сега,като ония са подали че ми е грешен номера.

# 236
  • Варна
Добре де, защо не звъннете днес да питате какво и защо се е случило? Съмнява ме, че събота няма да вдигат телефоните, които са посочили на сайта си.

# 237
И аз се изненадах скоро. Някои пратки продължават да си идват по БГ пощи, но имах 3 обединени и дойдоха по Еконт. Получих си смс и куриер дойде на вратата. На пакета пишеше, че идват от разпределителен център Русе.
Една ми дойде и до беизвестна до сега за мен куриерска фирма - ExpressOne, но там трябваше до офис да отида.

И да използвам темата да попитам, че не виждам специална тема - от Jolse някой да е поръчвал скоро?
Виждам тарифите, но не става ясно как пристигат пратките. Дали е на принципа на АЛИ - плащаш всичко при поръчка и не се занимаваш с митници и вече евентуално идва по пощата. Само въпросът с митници ме притеснява.

# 238
Ето така е на всички....

Ще ви обясня какво става. Това е номер на Еконт, както написаха вече. Първо искам да кажа, че пазарувам от "Ebay" и "AliExpress" от 2012-та година. За 11 години имам 4(четири!) изгубени пратки от Пощите, които на фона на почти хиляда пратки са си нищо! И е напълно възможно и да не са изгубени по вина на Пощите. От няколко месеца получавам пратки и през тези недоразумения "еконт"(нарочно с малка букава!), като продължавам да получавам и през Пощите. Имам три получени пратки през еконт, като едната си я издирих сам и три НЕДОСТАВЕНИ ПОРАДИ "ГРЕШЕН ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР". Недоставените пратки се връщат през Русе към Будапеща или койзнаекъдена майнатаси, като недоставената и върната пратка е със статус "ДОСТАВЕНА" в секцията за проследяване на пратки в сайта на "еконт". Когато отидох в "еконт" с номерата на пратките всичко се изясни - на едната пратка е изписало телефон 8888 888 888, а на другата - 359 359 + шестте последни цифри на номера ми. Служителите на "еконт" в този случай нямат вина, виновна е Системата им за регистриране на пратки - най-вероятно греши при прочитане на данните от баркода. Има вероятност грешката да става в Будапеща, но пратките на пощите също минават от там и няма проблеми - получавам си автоматично SMS при сканиране на баркода. Разпитах лелките в Пощите, с които съм на "Здравей, лельо Ванче!" как дейстават - просто сканират с бар код четец и SMS-ът се изпраща автоматично. Преди ми пускаха "еврейски SMS" и аз отивах. Двама познати се оплакват за същите проблеми с "еконт", като единият е даже с грешен адрес! В момента отварям спорове за една от пратките с 22 позиции и псувам като хамалин! Какво е решението? Просто си следете номерата на пратките и ако номерът стане 23***********, започнете да го следите в сайта на "еконт" и си го поискайте, когато пристигне в офиса. А докато чакате позвънете на телефона за жалби на "еконт". Ако бъдете настоятелни даже връщат обаждането. Аз държах служителя от кол центъра им десет минути на балон, десет минути гневна, но културна тирада му изнесох и накрая наглярът ми каза, че китаецът МОЖЕ БИ е объркал телефона! При което му казах, че две лелки в предпенсионна възраст се справят отлично вече 11 години, а тяхната супер-дупер-мега-хипер логистична фирма се излага като кифладжия! Довечера ще напиша и гневен мейл. Съветвам ви да направите същото, защото само настоятелен тормоз и критики в мрежите могат да ги накарат поне да си проверят смотаната система!

# 239
  • Бургас
и унгарците или по точно китайците правят грешки
по мои наблюдения като поръчам повечко неща, то те се обединяват, извън обединяването е само едно пакетче , и като дойде то на него няма телефонен номер, и вероятно затова не е при обединените, системата го разпознава като различно от другите

ако ви се занимава с жалби може да се оплачете и каинио, какви куриери са избрали за обединените им прадки
https://www.cainiao.com/en/contactus.html

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 15:56 от musicdoubl3

Общи условия

Активация на акаунт