Хотелите във Велинград - 14 тема

• 85 642
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Човешкият фактор е най-важното и за персонал, и за клиенти. И за това сме си виновни всички ние.
В Кранево има страхотен комплекс - руска инвестиция. За съжаление явно е поверен на крайно некомпетентни лица и положението с обслужването е трагично.

В Кранево Терма много отдавна е зле. Но за сметка на това Каза дей Фиоре е топ. Измести ми Кемпински от първото място. А и после Кемпински се постараха много сериозно да ме разочароват.

За съжаление Ковид се оказа фактор за лошото качество на сървиса дори и в топ хотелски вериги.

# 226
Човешкият фактор е най-важното и за персонал, и за клиенти. И за това сме си виновни всички ние.
В Кранево има страхотен комплекс - руска инвестиция. За съжаление явно е поверен на крайно некомпетентни лица и положението с обслужването е трагично.

В Кранево Терма много отдавна е зле. Но за сметка на това Каза дей Фиоре е топ. Измести ми Кемпински от първото място. А и после Кемпински се постараха много сериозно да ме разочароват.

За съжаление Ковид се оказа фактор за лошото качество на сървиса дори и в топ хотелски вериги.
Това са ми спомените от 2018 година. Сега не искам да си помислям какво е останало от хубавата база на Кранево.

# 227
От Макси се връщаме - 2, 3 и 4 март - нощувки. Доста сме доволни. Любезен персонал. Починахме си, поразходихме се, видяхме катеричка в гората. Grinning

Първата вечер беше много спокойна, следващите 2 вече се напълни хотелът доста. В ресторанта не се пуши. Но определено ни правеха и на нас впечатление препълнените чинии на повечето гости и оставащата храна след тях. Никъде нищо не свършваше и да не се донесе после. Няма нужда от запасяване, но ... явно такова им е мисленето. Имаше деца, а те няма как да стоят вързани на стола. Някои родители /тук бяха малко все пак/  не правеха никакви забележки на децата си. Първите 7 години са важни, но това явно не се знае от всички. Joy

За спа зоната имам повече забележки. Външното джакузи е хладничко, т.е. почти няма как да се използва. Имат 3 топила - 36, 38 и 40 градуса /т.е. в последното едвам се влиза/, пълни бяха, но само първото топло, останалите - хладни. Един предиобяд едното акватонично басеинче беше хладно. Последният ден - неделята - включиха парните бани и сауните след 9,30 часа, оттам нататък докато се стопли ... Имам чувството, че имаха някакъв проблем с топлата вода. Отделно, познат от персонала ни каза, че тепърва ще правят доста ремонти. Иначе пък в зоната със сауните и парните бани е много топло - има подово отопление. Направили са и солна стая. Лакониумът е много голям. А, и пише, че спа зоната/сауни, парни бани/ е разрешена за лица над 16 години. Само дето това не се спазваше. Не беше ужасно, защото повечето хора си следяха децата, но има деца + родители, които са шумни и безпардонни. Тук както казах почти нямаше такива. Това е в общи линии.

# 228
Приключи нашата почивка.
Оставам със смесени чувства и може би ще им дам и трети шанс.
Оплаках се от електронните цигари по време на хранене, както  и от твърдия алкохол в басейните.
А ползвателите в джакузитата  и басейните не ги изкарваха от устите си тея цигари.
Дано ги забранят поне във вътрешните помещения.

Днес слушах как Италия искат да забранят цигарите напълно навън’!!!

Ще събирам мнения и за други хотели, които хем да имат минерална вода, хем условия и базата да отговарят като за 5 звезден хотел.

Ще очаквам коментари и за Велина, когато се открие.
Дано наистина да бъде за без деца.

Иначе вилите на Арте се строят активно.
Скрит текст:

# 229
Не знаех, че са там.
Няма вече поточе, няма пасящи животни, децата от хотела често им се радваха. Ей, гъз глава затрива!
А представям си и какъв шум ще е докато строят.
Една от причините да избирам Арте беше отдалечеността и тишината, след 3 минути си в гората, а птичките се чуваха от терасите.

# 230
Извинете, но какъв ви е проблемът с електронните цигари? Нито одимяват, нито умирисват помещенията и околните. За пък навън да не говорим. Това ли е най-важното, че някой имал ел. цигара някъде си. Ако толкова ви дразни винаги има опция да заемете място по-далече, но ако не виждате си мисля надали ще усетите някой до вас с такава цигара. Както и напитките, ако разбира се не се наливат хората и не са шумни да създават проблем. Че някой си сипал едно питие и се отпуснал на релакс...не ми е драма на мен и аз бих го направила честно казано с коктейл.
Мен ме дразни шум, пръски, крясъци, блъскане, говор високо и да ме карат да слушам чужди разговори, да ме прескачат в басейна или да ме пръскат и ей - такива дреболии, както и лоша храна, нередовно почистване, неработещи уреди, незаинтересован персонал...

# 231
Не умирисват друг път. Била съм на една маса с дама с електронна цигара. Сори, но миришеше на обор. Нека си пият коктейли, но не и да влизат във водата с тях. Затова са поставени масички до шезлонгите. Човек трябва да се съобразява и с околните. Или щом аз бих го направила (или го правя) значи е в реда на нещата и какво ми се възмущавате.

# 232
Ел. цигари нямат мирис, поне за моят нюх.
За във водата с питие не знам, но не вярвам да си изсипват питието в басейна. Но..приемам, че може и да не е приятно за някои.
И да, признавам си, че акцентът на недоволството е точно от питето в басейна и ел. цигара в ресторанта. Ако е само това и няма другите от мен изброени неща -забрана за скачане в басейн, надуваеми джаджи, пръскане, викане, крещене, сауни, парни бани за възрастни само, тичане и викане в коридорите по всяко време, говор по мобилни телефони с нормален тон (това не виждам как би станало) , шапки за коса задължително, храната да отговаря на звездите и цените на хотела, чистота и обслужване също...то тогава това е най-добрият хотел за мен във Велинград, но ме съмнява да е така.

# 233
Не смятам, че твърд алкохол - уиски, а за дамите вино и шампанско е адекватно да се пие на поразия в басейн с 40 гр вода.
Спасителят е вътре и грам не гледа хората.
Ел цигарите миришат ужасно, не смятам че докато се избират храна хората трябва да димят с тях.

# 234
  • София
Как ще не миришат, айкосите всички знаем на какво миришат... Аз пуша айкос и винаги навън пуша. Ама има крайно несъобразителен народ, онзи ден една в детски кът си запали айкоса...

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 17:20 от Мацето

# 235
Миришат си електронните цигари и аз, въпреки че съм пишман пушач с една кутия на две седмици, подкрепям да не се пуши там където хората се хранят.
Но това, което се случва в басейните ме дразни в пъти повече. Разни селяндури си говорят все едно са само те на двора в собствената си къща, викат по децата си, които се пльоскат в басейна от къде ли не и разнасят надуваеми пояси, и други неща, с които пречат на всички. Ми това не е морето, егати! Там да мъкнат каквото щат и да рипат от където искат.
По коридорите на хотела си крещят, все едно са глухи и не на последно място, тия хора в пещери ли живеят, със завеси ли са вкъщи, не знам, но вратите се тряскат непрекъснато. Ама то на всяко влизане и излизане не се затваря вратата, а се блъска. Честно ви казвам, на цял един етаж само ние и нашите приятели затваряхме вратите нормално. Другите се държат просто като паплач. Не знам от къде са тези хора, но масово поведението по хотелите е просташко.
На морето миналото лято нашият приятел една вечер не издържа и след блъскане на съседна врата в 23 вечерта няколко пъти, просто накрая почука и като му отвориха, им каза учтиво, че още веднъж, ако треснат вратата, ще я махне, за да няма какво да тряскат. И щеше да го направи, повярвайте ми. Такива идиоти срещам по хотелите, че не е истина.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 21:48 от Анонимен

# 236
На мен лично не ми пречат, дори съм пътувала с човек до мен с такава цигара и нищо не съм усетила-нито дим, нито мирис. По-старите варианти дори бяха ароматизирани помня. Не ползвам такива цигари, нито стари, нито нови модели. Нямам против това и не ми е никаква драма сравнено с другите неща на които държа за спокойна и приятна почивка. Все пак не отивам нито в манастир, нито в лунапарк. Но така и няма каквото търся, така че...преглъщам порядъчно нерви също. Наистина ми е странно защо когато бяха разделили ресторантите преди време на места за пушачи и за непушачи , всички се бутаха при пушачите, докато накрая не забраниха и това. По-скоро би трябвало да се забрани продажбата на цигари по магазини и производството им, отколкото да се действа със забрани и на парче. Ама иначе всеки усеща нещо си, ми добре, правилно е да не гледат деца хора с цигари, на басейн с питие , ама пък тези хора са дали пари да си починат и отпуснат на спокойствие, а такова не им е осигурено , та...Лично аз бих искала да има хотели за семейства и за възрастни отделно само. Ако обаче ми ограничат удоволствието да пийна нещо освежаващо, да не мога да си запаля с кафето цигара навън...еми сори, ама пари не давам тогава . Само че не им е изгодно, защото възрастните поемат доста от детските квоти безплатни, особено в хотели за инклузив и деца до 14г примерно безплатно. Че те не се хранят по-малко от възрастен или ползват по-малко базата на хотела. Та така погледнато и двете страни са ощетени , но...възрастните най-много си мисля. Хем почивката не е точно почивка, хем парите давани са повече, хем пък и да нямат никакво удоволствие, еми.....За Велинград с толкова вече хотели и бази , на тези цени...лично аз съм вече пас, ама все нещо си мисля ще уцеля по-празен период, по-нормална почивка, еми не. Отделно външни хора в спа зоната и басейните. Няма лошо, ама при натоварен на макс хотел да пускаш и външни...

# 237
Истината е че,в България масово се пуши. Цигари, наргилета, айкоси,майкоси
Нацията си е такава
Така че когато си пуши човека ще си търси където се пуши,когато не му се разрешава няна да ходи и точка
В България забраниха цигарите вътре, масово не се спазва а и си има заведение и хотели на "хора" дето си имат вратички и пак си се пуши.
Всеки го дразни нещо, ми не ходете там където не ви е ок

Работила съм в сферата и знам,че и до точка да се изпълнят изискванията на клиента,той като си е крив, намира какво да мрънка
На мен ми е важно да няма,крещяши деца,да е чисто и да има хигиена,да не ям развалвна храна ,да е спокойно,обаче туй то..разни хора разни идеали

# 238
Аз написах, че ще им Дам трети шанс.
Тези 2000 + лв които им дадох, не са ми паднали пт небето, та имам право да си споделя негодуванието по конкретни точки.
Иначе не спестих и суперлативите по отношение на храната и любезността на служителите в ресторанта.
За жалост миризмата на канализация в стаите не може да се поправи, колкото и да чистят хигиенистите.
Самата им ВиК система като е калпава, хората не са виновни.

Факт е, че въздухът е много чист и си намирахме какво да правим вместо само да висим в басейните.
2 часа на ден за спа стигат, районът позволява доста да се обиколя и извън хотела (благодаря на сигма за предложенията).

Но да, пренаселен спа център с бебета и крещящите деца са факт, iqos са факт, шумът от строежа отсреща е на лице.
За петзвезден релакс сред природата толкова.

Значи може да имат вътрешни правила и да не се допускат хора с халати и по бански в ресторант, ама не може да забранят тези цигари ли?
Както и да е,  не съм пушач и това не ми беше приятно.

Но както казах, ще ги посетя пак, за да видя дали ще надграждат обслужаванеъо си или обратно.

Хотел Велина на същия собственик би трябвало да покаже същата концепция.
Надявам се и по-добра.

# 239
  • Sofia
Ето затова, винаги когато имам тази възможност избирам хотели само за възрастни. Няма крясъци, пищящи и тичащи деца, на които родителите им са решили, че щом са дали "една торба пари" могат да правят каквото си поискат, оставяйки отрочетата си да дивеят на воля. Обичам децата, но от днешното консуматорско подрастващо поколение, което дружно си отгледахме и "възпитахме" има много какво да се желае! На мен лично електронните цигари не ми пречат, да миришат неприятно, но винаги имам възможност (ако пушещият е в непосредствена близост) да се преместя.

Общи условия

Активация на акаунт