Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 605
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Yan25, задължително си пусни изследвания, за да проследиш от какво точно е нисък хемоглобинът, че мен така ме хакаха с желязо, а накрая излезе, че то ми е адски завишено. Не винаги е желязото, най-често е то, но има изключения и аз съм жив(за щастие) пример.

# 451
Аз вчера пусках изследвания. Какво е било при теб? Какво да изследвам,вслучай,че не е желязо?

# 452
  • Замък сред облаците
Б12….

# 453
Да,за него писах,че ще пусна. Но баща ми беше с анемия от В12 и хемоглобина беше в норма доколкото помня. Имаше повишен rdv маркер,а при мен е обратното. Тоест имам смалени еритроцити,а при него бяха увеличени.

# 454
  • Замък сред облаците
Е, ти какво очакваш с нисък хемоглобин?! Няма как да са в норма, естествено, че ще са занижени.
При мъжете по природа са по-високи.

# 455
През бременността ми падна хемоглобина,а след раждането беше 60. Обаче тези показатели ,които са извън норма сега,бяха ок. Затова се уплаших. Явно става въпрос за анемия,която продължава отдавна,без да знам...а след раждането се вдигна хемоглобина и затова другите нямаха време да излязат от релси. Така си го обяснявам. Не знам. Цяла нощ не спах, много се наплаших и не знам защо.... Значи в списъка добавям да пусна още В12, желязо,феритин. Събирам идеи,зада не губя време идокато чакам часа за хематолог да имам нещо готово да му покажа поне.

# 456
  • Замък сред облаците
Разбирам, извинявай, че бях малко рязка.
Пусни и фолат, трансферин и тЖСК задължително освен б12 и феритин. Дисбалансът е лесно поправим, присто ще трябва малко време.

Аз затова съветвам винаги докато трае паузата след аборт да се обърне внимание на подобни липси, защото наваксването отнема поне няколко месеца.

# 457
Да,и след аборта имах нисък хемоглобин,но само той....всичко друго беше ок. Ето,качвам снимка сега колко неща са извън релси.
В понеделник пак ще ида да ме боцнат. Много тъпо ми стана,че ще стане година от аборта и все нещо не ми е в ред . Първо имах ЧПВ , правихме химиокоагулация,после бях с някаква вагинална инфекция, цистит,антибиотици и тъкмо си казах Айде време е....а опасно ли е,ако забременея с този хемоглобин? Предполагам не,но все пак ще почна някакво лечение още този месец.

# 458
Ниски нива на Б9 и леко занижени и на Б12. Оказа се, че съм с бета таласемия преди време и тогава ми назначиха терапия с фолиева киселина. След неуспешно завършилата ми бременност пуснах пълния пакет за тромбофилия и там беше отговорът на това защо е била неуспешна няколкогодишната ми фолиева терапия. Просто не мога да усвоявам фолиева киселина.
Та така, нова терапия с чист Фолат, с подходящ Б12, с кръворазреждащи препарати и с какво ли още не, доведе до хъркащата мишка до мен.
Пътят понякога не е лек, но все се намира кой да те изправи, когато се спънеш.
Погрижи се за себе си и стискам палци за добри новини ❤️

# 459
  • Замък сред облаците
Ян, от хемоглобина са тия неща, няма как просто да е иначе. Целият цикъл на пренос на кислород е свързан с хемоглобина и еритроцитите, бутнат ли е хемоглобина, всичко лавинообразно подлежи на стойности извън нормата.

Като пуснеш витамините ще стане ясно.
За да се избегнат случаи като на Криси трябва да се поят метилирани форми на б9 и б12 - Неофолик мета (метафолат), Б12 на Нейчърал факторс (метилкобаламин). Другите стандартни форми блокират усвояването и процесите особено при мутации с MTHFR и MTRR гените.

# 460
Аз забременях с по-нисък. Максималният ми достигнат всъщност - 102.
Което не го прави безопасен, но аз вирея в границите 88-98 цял живот.
Консултация с доктор при всички положения за такова решение.
....а опасно ли е,ако забременея с този хемоглобин? Предполагам не,но все пак ще почна някакво лечение още този месец.

# 461
Благодаря ви, аз съм с шест мутации ,включително и не усвоявам витамините. Още първата бременност го открих, втората завърши с мисед,въпреки терапията ....и сега искам всичко да е идеално. Олекна ми..аз съм сигурна,че имам нисък В12 в момента, защото бях спряла да го пия. Но не очаквах да е чак толко дефицита,че да доведе до анемия ... Най- ироничното е,че от месеци съм " предписала" В12 на баща ми и мъжа ми, защото бяха с дефицит,а моя си не го проверих....
другиден като пусна витамините ще пиша Simple Smile

# 462
  • Замък сред облаците
Важно е да го вдигнеш за бременност, за да получава ембриона достатъчно кислород през кръвта. Но като установиш точния дефицит и съответно ти назначат дозите ще влезеш бързо в релси.

# 463
  • София
Бъбълс преди забременяване е ок, затворена си е, 32-35мм. 26та седмица получих болки ниско долу, не бяха контракции и нямаше нищо общо със шийката, най-вероятно лигаментите се разтяга и отидох извънредно на лекар и се видя конус на шийката, самата шийка беше 32мм но конуса я отваряше отвътре до 19мм. Лежах в болница 5 дни на магнезий и гинапрал системи и се затвори до 32 мм. След седмица пак се започнаха болките и пак ме вкараха, пак на същите системи+ венозен АБ превантивно. Лекарката заключи че този конус се събира когато лежа и трябва да остана в това положение до 36та седмица. Та си лежах вкъщи плътно 10 седмици. Родих напълно доносено бебе в 38ма седмица. Най вероятно шийката ми е увредена от кюретажа, но няма как да знаем. Води се "некомпетентна шийка". Аз контракции усетих за първи път по време на раждането. Нито бракстъни нито нищо преди това. От 27ма седм ме следяха на тонове, една контракция не засякоха...
Маце,помня те теб и твоята шийка още от 2016 година,много се надявах тогава и при мен да се закрепи положението така, но стигнах до серклаж.
Важното е,че всичко беше наред и вече на детето му стана време за другарче в игрите и белите.
Моята шийка изглежда също перфектно до около 19 г.с ,но при мен явно освен калпава шийка,има и чувствителна матка.
Може и просто да си ти е такава без да има отношение кюретажа.При мен имаше фуния и при натиск мехура си пролабираше (това преди серклажа),после фунията така и не се затвори.Така че серклажа не те предпазва според мен от фуния,освен ако не е поставен преди тя да се образува.

# 464
  • София
Бъбълс какво казва Христов за конуса? Еткото не е ли решението? При мен слава богу не пролабираше мехура

Общи условия

Активация на акаунт