Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 618
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Хаха даа задължително серклаж а не кюретаж... 😁🤷♀
какъв серклаж ти препоръчват обикновен или.... някой от другите

Обикновен. При мен не се скъсява шийката, а се появява конус. Ти при Христов ли прави коремния?
Да при Христов, той ми го слага, той е най-добрия в серклажите

# 436
  • София
Дам, аз така съм чувала. Много съм си мислила за консултация с него, но реших да си се доверя ако някой ден стане на моята си лекарка, че серклажа искам да го избегна ако е възможно

# 437
  • Варна
А песар в какви случай помага? Оня моя вече бивш АГ след като ми се поподиграва малко за тромбофилиите нали тръгна да ми говори за някакви песари след 20с. При което аз му казвам учудена "ама защо смятате, че се налага? Плодът е бил мъртъв, получих си контракции, около 24 часа по-късно ми изтекоха водите, на мен не ми звучи като шийката ми да е проблем" и той вече не помня какво каза, нещо се оплете като пате в калчища, ама тогава сефте чух за песар.

# 438
За песар нямам никаква идея в какви случай се слага и препоръчва като цяло.
Аз още след загубата направих консултация с др. Христов и той категорично ми каза че съм за коремен серклаж заради оперативно скъсената шийка.
Знам, че след загуба слага и серклаж така наречения ЕТКО при който разликата от обикновения е начина на зашиване на шийката, попринцип го водят по-надежден от обикновен, но това доктора преценява кой серклаж да сложи в дадения случай Simple Smile

# 439
  • София
песара го слагат когато вече е много късно за серклаж, то е като гумичка (аз така си го представям) и държи шийката. Това че една бременност е била със скъсена шийка и серклаж другата не означава че ще има нужда, макар моята шийка още първия триместър е около 32мм което си е знак че може и да има нужда.

# 440
Искаш да кажеш, че това, че предния път шийката се е отворила при мен, няма гаранция за следващ път ли?
Аз доколкото знам, веднъж правен ли е серклаж, трябва всяка следваща бременност да се прави.

# 441
  • София
не може да даде гаранция за това. Имам два близки случая. Една моя братовчедка, 1ва бременност, със скъсена шийка, серклаж, на легло цяла бременност. Втората след 3 г си я изкара на крак и работи до 9я месец. Приятелка, първата бременност, скъсяване от към 20та седмица, серклаж, легло до 9я месец. 4г по-късно втора бременност, шийка бетон (пи колаген през цялото време) и си я изкара съвсем нормално. Аз за това си пия редовно колаген, хем е и полезен, хем дано и нещо помогне някой ден. Обратното става също, на братовчед ми жена му е бременна с трето, двете бременности преди 6г последната, безпроблемни, сега е със серклаж и скъсена шийка от 15та седмица. Мускул непредвидим е тази пущина

# 442
Да попринцип не може да се предвиди дали ще има нужда от серклаж или не, трябва си изкъсо следене обаче на шийката и редовни микробиологии( на мен предния път със загубата ми е пускана само 1 и то преди серклажа) серклажите предразполагат инфекции особено обикновения серклаж

# 443
  • София
Хаха даа задължително серклаж а не кюретаж... 😁🤷♀
какъв серклаж ти препоръчват обикновен или.... някой от другите

Обикновен. При мен не се скъсява шийката, а се появява конус. Ти при Христов ли прави коремния?
Маце ,при теб кога се появява тоя конус,шийката преди забременяване как е?
От какво се появява този конус ,казаха ли?
То и аз ще съм със серклаж ,ама ние се надявам ЕТСО да сложим,че с обикновения едвам избутах.Не съм бременна още,д-р Христов се зачуди на последния преглед и каза,че в движение ще решаваме,което мен ме смрази,спомняйки си предната бременност какъв зор видяхме с тази шийка.
При мен в небременно състояние всичко е наред (макар че всеки лекар различно я мери тази шийка) ,към 20 гюс рязко се влошават нещата ,а и почват Бракстън хикс контракции ,които много ме мъчат.

# 444
  • София
Бъбълс преди забременяване е ок, затворена си е, 32-35мм. 26та седмица получих болки ниско долу, не бяха контракции и нямаше нищо общо със шийката, най-вероятно лигаментите се разтяга и отидох извънредно на лекар и се видя конус на шийката, самата шийка беше 32мм но конуса я отваряше отвътре до 19мм. Лежах в болница 5 дни на магнезий и гинапрал системи и се затвори до 32 мм. След седмица пак се започнаха болките и пак ме вкараха, пак на същите системи+ венозен АБ превантивно. Лекарката заключи че този конус се събира когато лежа и трябва да остана в това положение до 36та седмица. Та си лежах вкъщи плътно 10 седмици. Родих напълно доносено бебе в 38ма седмица. Най вероятно шийката ми е увредена от кюретажа, но няма как да знаем. Води се "некомпетентна шийка". Аз контракции усетих за първи път по време на раждането. Нито бракстъни нито нищо преди това. От 27ма седм ме следяха на тонове, една контракция не засякоха...

# 445
Момичета,исках да почнем опити сега,но ли излезе нисък хемоглобин и още някакви маркери за анемия .... Какво желязо да пия,което е "съвместимо" с бременност,ако се случи? Билкова кръв? По принцип каквото съм пила все ме запича. Сега почнах да се филмирам,че нещо ми има с този нисък хемоглобин,нямам идея от какво е такъв,но ме хвана страх ...

# 446
  • Замък сред облаците
Какви са ти нивата на б12, желязо, феритин и тжск в момента?

# 447
  • София
Аз пиех сорбифер и билкова кръв по време на бременността. Преди това пробвах и спрей БетърЮ. Малтофер фол ни даваха в болницата, но е със синтетична фолиева киселина. На бебетата давах малтофер капки. Всяко желязо запича.

# 448
Още не съм пускала В12 и желязо, с мутация съм и съм почти сигурна че витаминът е нисък. Ясно,че имам някакъв вид анемия,дали от В12 или не,но все ще трябва желязо. Ужасно ,щом всички имат такъв ефект ....а като почна да пия и В12 и го смъква още повече не знам просто....май ще ходя на хематолог направо.

# 449
  • Замък сред облаците
Желязото не смъква Б12 реално - и аз се бях заблудила така преди време.
Просто като пиеш това, което ти липсва почва усвояване и синтез на хемоглобин - те са му градивните тухлички, а като си с ниски стойности естествено че свободните нива падат - почват да вършат работа.
Просто пиеш и двете паралелно.
Б12 подезични 1000мкг на Natural factors, за желязо Tot’hema е в добри дози.
Билковата кръв е слаба бира, не става за дефицити.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 14:43 от АА

Общи условия

Активация на акаунт