Кюретаж и забременяване след това - тема 88

• 23 616
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • Замък сред облаците
Виж ако са ниски тия витамини да приемаш задължително отсега, за да може стимулацията да е успешна и да са хубави яйцеклетките.

Вит Д да е над 30ng, вит Б12 над 300 до към 500, фолата към 40, но не по-висок от 45.

# 421
Благодаря, АА! Да, вече имаме план. Simple Smile

Мацето, пускахме и кариотипи. И на двамата пише нормален кариотип, на мен женски на мъжа мъжки. Grinning

# 422
Здравейте на всички Simple Smile Имам конизация 2017г и при бременост се налага серклаж. Имам една бременост февруари 2020г която завърши в 9 г.с (тогава ми казаха кухо яйце) и следваща бременост която завърши в 23 г.с седмица, ноември 2020г. с поставен обикновен серклаж ( тогава ми казаха инфекция- от епикризата "остър хориоамнионит". Сега съм на вълна нова бременост с поставен ТАС (коремен серклаж) октомври 2022.Снощи бях на преглед бреди бременост пуснаха ми STD 9, цито и микробиология. Трябва да отида и на ендокринолоф понеже ТСХ ми е 3.88, другите показатели са окей. Лекара ми иска и да направя консултация с имунолог и да си пусна пълен панел имунологични изследвания заради късната загуба която имам. Някоя от вас пускала ли е такъв панел и може ли да ми кажете какви инумологични изледвания се правят. Благодаря Simple Smile

# 423
  • София
Здравей,

Аз пусках май месец имунологичен панел. Назначи ми го доц. Михайлова, тя консултира и в МЦ Калчев и в Александровска, най-добре е минете консултация с нея и тя ще ви назначи нужните изследвания, не ги пускайте по  нечий друг списък че не винаги са едни и същи за всички. Пускат се в имунологичната лаборатория на Александровска, ако не се лъжа непосредствено след овулация,аз имам и една имунологична биопсия при нея също ( взета при хистероскопия от др Калчев). Изследванията не са евтини 350-400 лв някъде, така че го имайте предвид.

# 424
Да знам, че не са евтини. Обаче аз нямам проблем със забременяването, предния път бебето си вървеше изключително добре даже 2 седмици напред, аз имам проблем с износването заради рязаната шийка. А имунологичните на мен са ми пълна мъгла имам правен кариотип и антифосфолипидни антитела както и нк клетки, пускала ми ги е доц.Конова. Затова ми стана интересно какво ще ми изследват сега Simple Smile

# 425
  • София
аз бих казала че съм подобен случай на теб. Имам 5 бременности до тук, 1 успешно износена. 2 кухи яйца, една биохимична и едно ин витро спряло развитие в 9та седмица. Шийката ми е с конус, лежах три месеца за задържане, на следващата бременност е задължителен кюретаж. При имунологичните излезна съвсем лек проблем при мен, който се оправя с прием на кортико. За да подобрим качеството ( защото кухите са от качеството) приемаме добавки и имам ИР. Та ей такива неща

# 426
а серклаж нещо не ти ли предлагат

# 427
  • Варна
Тя сигурно имаше предвид серклаж като каза кюретаж

# 428
  • София
Хаха даа задължително серклаж а не кюретаж... 😁🤷♀

# 429
какъв серклаж ти препоръчват обикновен или.... някой от другите

# 430
Здравейте,

Къде си пуснахте изследването за тромболифия и какъв пакет използвахте?

Благодаря предварително!

# 431
  • Замък сред облаците
Геника, пълен панел 320лв. Сега нещо са си обновили сайта и има някакъв нов пълен за 650лв, който е с повече гени, но аз правих този от брошурата им: https://assets.website-files.com/61e042dedb0befc679393260/627025 … 0-%20brochure.png

# 432
В Геника пусках аз, разширен пакет 1. Мисля около 260 лв. струваше. За два кариотипа (2×300 лв.), абортивен материал (200 лв.) и тромбофилии платихме около 1 050 лв. Но не помня с точност.
Редактирам, защото сега виждам поста на АА. Значи 240 лв. е бил.

# 433
  • София
какъв серклаж ти препоръчват обикновен или.... някой от другите

Обикновен. При мен не се скъсява шийката, а се появява конус. Ти при Христов ли прави коремния?

# 434
И мен ме вълнува темата със серклажа. Аз съм със цервикална недостатъчност и загуба в 17 г.с. и предполагам, че ще ми кажат нормален серклаж... Но това ли е най-добрият вариант в случая? По принцип се допитвам до лекари по такива въпроси, но и предния път се допитвах и тя каква стана...

Общи условия

Активация на акаунт