Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 783
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Не можем да се разберем явно. Връзката им започва СЛЕД брака. Няма индикации да са си изневерявали или да са имали такива намерения
 Т.е. не е имало на какво да се реагира досега .

# 241
  • Вестерос
Нали Демон уж спи с Коприва ли беше, Нетълс  ли, не помня, Ренира ревнуваше нещо..

# 242
А аз още не мога да приема как Ренира има ли ден два след това тежко раждане яхна дракона да посрещне Ото...

# 243
Извинявам се, ако вече е коментирано в темата, но не успявам да изчета всичко, което е изписано до тук.  
Въпроса ми е следния: Мислите ли, че Емонд  е Краля на нощта???
Знам как ще умре, но все пак не ми се струва невъзможно. Такова зло, не може да изчезне така лесно.
В последния епизод, когато се срещнаха с Люк в залата на Баратеон, когато си махна превръзката и се видя окото му си мислех за пророчеството и за Краля....дали всъщност Визерис не е баща на Краля на нощта, знам колко шантаво звучи, но би било интересно ако се окаже така, как пророчеството тръгва да се сбъдва заради този танц който уж е край за някои и може би начало за други.

# 244
  • София
На мястото на окото си, той слага сапфир, затова е синьо.
В другото не виждам никаква логика.

Кралят на нощта не е ли създаден много преди Завоевателя?
По времето на Ренира си е някъде на север.

# 245
Илит, не знаех, че слага сапфир, благодаря за отговора.

# 246
  • София
Едно смешно меме.
Караксес, след като разбира, че Демън е пял на други дракони.

# 247
  • Варна
Извинявам се, ако вече е коментирано в темата, но не успявам да изчета всичко, което е изписано до тук. 
Въпроса ми е следния: Мислите ли, че Емонд  е Краля на нощта???
Скрит текст:
Знам как ще умре, но все пак не ми се струва невъзможно. Такова зло, не може да изчезне така лесно.
В последния епизод, когато се срещнаха с Люк в залата на Баратеон, когато си махна превръзката и се видя окото му си мислех за пророчеството и за Краля....дали всъщност Визерис не е баща на Краля на нощта, знам колко шантаво звучи, но би било интересно ако се окаже така, как пророчеството тръгва да се сбъдва заради този танц който уж е край за някои и може би начало за други.
Много добра асоциация, на мен не ми хрумна, че със сапфира в окото прилича на Друг или на краля на нощта  /както вече са ти казали обаче, истинския крал на нощта няй-вероятно е бил Старк и е живял към 8 хиляди години преди тези събития./

# 248
  • Някъде в Матрицата
Кралят на нощта е по-древно същество, съществувало още преди Егон Завоевателя да се появи из Вестерос.
Има различни теории, кой е бил преди да се превърне в това, но не се знае със сигурност. Мисля, че и Мартин не дава жокери за това, освен че е някаква легендарна фигура.
13тия лорд-командир на Нощната стража, който я е ръководил 13 години се бил превърнал в Краля на Нощта след като се влюбил в бяла бродница(била студена, с бяла кожа и сини очи, наричат я Courpse queen). И малко по Хари-потърски името му не трябва да се споменава и бива забравено.
При все, че Джон Сноу е почти 1000 лорд-командир, може да се предположи, колко е древен тоя Нощен Крал.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 12:15 от Ph0enix

# 249
Моля поправете ме ако греша….
Когато Бран и горските чеда бяха в пещерата ….. Там той видя , или по скоро чедата му показаха рус мъж, и те го прободоха с онази кама. Така му показаха как са създадени другите.
Пак казвам, че може и грешно да съм разбрала - но имаше мъж с руса коса и те го прободоха.

# 250
  • София
Точно така. Чедата създадоха другите, за да противостоят на хората, които агресивно завземаха територия.

# 251
Доколкото помня мъжът не беше рус, а чернокос. Имаше чертите на Старк.

# 252
Актьорът, който изигра мъжът, превърнат в Нощния крал, е чех и е светлокос със сини очи. Той по принцип е каскадьор от екипа, но после почват да го гримират за ролята.
П. С. Сега се сетих за името му - Владимир Фурдик. В първите сезони Нощния крал беше изигран от друг актьор.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 20:32 от Вечерница

# 253
съществуват различни версии за Краля на нощтта. Като цяло - според легендите в книгите -  той е бил 13 поред Лорд Командир. Царувал приблизително преди около 8000 г. (сведенията за всички ЛК, преди 120-тия или там някъде са изгубени)
Най-напред съществуват спорове какъв е той по произход. Ъмбър, Флинт, Болтън или Старк. Най-разпространената теза е, че е Старк и е копеле - брат на Бриндън, краля на Зимата. Царувал 13 години с кралицата -труп.   (годините са по-скоро легендарни - вероятно защото е бил 13 ЛК.). Самата кралица-труп е също много спорна личност. Според някои е Друга била студена като лед и дори имала маймунска опашка. Според други хипотези е дъщеря на Могилния крал, който може би е бил некромант*. Знаем, че е била вещица.  Накрая Краля на Зимата, Бриндън се обединил с краля на диваците и със сила смъкнал КнН. ИМа легенди, че КнН ще се прероди в 1000 Лорд Командир.

иначе ако вярваме на филмовата версия КнН е създаден от Чадата, чрез черна магия, за да противодействат на Първите хора във войната им, но им се е изплъзнал от контрол.

*Могилните крале са воювали с Кралете на зимата.   Последният Могилен крал превил коляно пред Краля на зимата и му дал дъщеря си за жена. Дали тази дъщеря е била друга дъщеря или е кралицата-труп -никой няма представа.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 20:46 от Лорд Сняг

# 254
Както и при Троновете сериалът ме тласна към книгите. Двете от тях прочетох в хода му, а сега съм захванала сериозно с "Огън и кръв". Много ми се уплътнява историята и придобива далеч повече нюанси. В същото време  виждам и това разгръщане на философската концепция, че всичко е някак предопределено. Колелото на историята се върти и всеки се ражда, за да заеме мястото си. Основно е редуването на разруха и градеж. Деца и внуци повтарят предците си и ги изживяват отново по свой начин. Разбира се - това без простолюдието, където хората буквално мрат като мухи и стават на тор за следващите реколти.  За мен серилът, колкото и да е добър, често остава героите и постъпките им без мотивация, затова някой тук беше писал, че персонажите напомнят анимационни герои. Не е така - просто няма възможност сякаш за особено мотивиране на толкова събития.

Общи условия

Активация на акаунт