Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 803
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Лорде, както си го написал, нищо от нищо не следва.
Станис изгори Шарийн в  пети сезон / и времето се промени/, Джон го съживиха в шести.

Това че някой искал да прави някаква магия  - Мелисандра искала да вдига дракони, Скъгс искал да променя времето, не значи че тази магия работи или ще проработи.

Хексе, Не знаем дали магията ще проработи, но жреците на Р'хлор вярват че магията работи. Би имало логика да са я изпробвали - разполагали са с хиляди години.  Нека си спомним, че една от хипотезите за края на драконовите ездачи е, че около края на ройнарите Р'хлорски жрец направил магия. Станис изгори Шарийн в пети сезон, Джон го съживиха в началото на шести, но е трудно да се прецени точният интервал между двете събития.
Не знаем дали причината за промяната на времето е била смъртта на Шарийн. Възможно е смъртта на Станис да е повлияла например. не помня дали изгарянето на Маргото и Томен с алхимичния огън става преди или след тези събития? възможно е и това да е оказало влияние.
Впрочем нямаме никакво доказателство, че магиите на огнените жреци действат мигновено. Възможно е да имаме магия с отложено действие. Мел да е извършила жертвоприношението и да е заредила спусъка, но пистолета да гръмне едва когато се опитва да излекува Джон.

# 271
Не само Мелисандра съживява мъртвец.
Не помня името на жреца - този, към когото се присъедини Хрътката. Нали и той съживяваше?  Също имаше връзка с бога на светлината.
Тяхната история ми е малко мътна и не успях да разбера какви бяха тези хора и за какво се бореха.Присъединиха се към Джон на север , но ….
Ако може някой би ли написал/ разказал за тях.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 20:00 от ratridi

# 272
Да. Берик е съживен от Тороски Мирси с огнена целувка, а също и Кейтлин - лейди Каменно сърце. Мел има теория че такава велика магия - съживяване, магия на времето и пр. - може да стане до седем пъти в зависимост от силите с които разполагат жреца. И че всеки път е по-трудно.

Берик обаче не е случая с Джон. Берик се превръща в създание  с разум, но без воля. Кейтлин - също. Все пак да не забравяме, че Джон е превъплъщенец, възможно е да са се засекли двете магии.
Мелисандра често е представяна като най-способна от жреците на Р'хлор но Мокоро ми изглежда не по-малко способен.

---ratridi, Червените жреци са точно 1000 на брой. Числото не се променя. Служат на Червения бог.
Скрит текст:
Според Мел, са застъпници на Бога, във войната му срещу Другия, но аз си имам подозрения че не е така. Явно това е прастара организация и не тръгва от Вестерос, където са Другите. Те имат храмове най-вече в Спорните земи - Волантис, Браавос, Пентош, Лис...и в Дорн.
Почти при всеки голям владетел има поне един червен жрец за съветник - при Робърт - Торос, при Станис - Мел, при Виктарион - Мокоро. Като майстерите са...с тази разлика, че ако някой се сдобие с червен жрец за съветник майстерите ги сполетява нещо или пък губят влиянието си - случаят със Станис и Виктарион. Торос е по-скоро изключение, но той не бе могъш и Робърт го държеше по-скоро за фокусник.
От текстовете оставаме с впечатление, че червените жреци  живо се интересуват от дракони и се "прикрепват"  към владетели които могат да ги отведат близо до целта - случая на Станис и Виктарион.
В Дорн има момиче, което не е червена жрица, но умее да вижда в огъня (главите на Ариан)

червените жреци и жрици имат различни магии
- изгаряне на хора, притежаващи "кралската кръв*  или голяма хетакомба** -  те твърдят, че това им дава  невероятно големи сили, например да променят времето, да призоват дракон или да съживят някого с огнена целувка. (според  Торос той може до седем пъти да изпълни този ритуал за да съживи Берик. и всеки път става по-трудно)
-виждане в огъня на бъдещето.
-съдаване на демон-сянка -така Мел уби Ренли. Не знаем обаче дали е харакерно за всички червени жреци, Мел като че ли е и черна магьосница.
-червените жреци могат и да лекуват, но не е ясно как.
-Мелисандра крие лицето си и годините си, чрез рубина, но не сме забелязали рубин около Мокоро и  Виктарион.  Явно е нейн трик
-Мел не я застигна отровата на Кресен, но не обяснено как става това. Една от възможностите е, тя да създава някаква илюзия, че я пие, а да не я пие наистина. Друга възможност е да прокарва виното през тялото си. Мел почти не яде и не пие.

* Това определение обаче е малко неясно. Доколкото Едрик Буря, Аша, Теон,Шарийн имат кралската кръв, то Герик, който е потомък на краля на диваите, е определен от Мел като неподходящ, а Манс който е самопровъзгласил се водач - за подходящ. Явно не е без значение и колко хора биха последвали такъв човек, а не само генетичния му код.
**жертвоприношение в особено големи размери..

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 21:02 от Лорд Сняг

# 273
  • The point of no return
Sparkling Heart

Sweat SmileLaughingSatisfied
Скрит текст:

# 274
Ох, да. Нали имаше слухове, че ще кастват Хенри Кавил във втория сезон Grinning

# 275
  • Някъде в Матрицата
Хенри Кавил го спрягат за евентуален Егон Завоевателя, ако филмират и тази част от историята. Но май са само слухове.

# 276
Той ще снима Супермен. Вероятно ще е новият Джеймс Бонд. Не мисля, че ще има време за и за тази роля.

# 277
То това ще е много далеч в бъдещето евентуално. Едва ли ще се захванат със Завоевателя, преди да е приключил Танцът, който се спряга да е 4 сезона. Това са си 4-5 години в най-добрия случай.
Но иначе би бил чудесен Егон Завоевателя Кавил.

# 278
# 279
Това че ще е 4 сезона за мен са слухове. Не виждам какво има толкова да му снимат, самият танц може да се покаже и в един сезон. Освен ако няма много локуми.  Това какво му се иска на Мартин не значи че така ще стане. При това ако ги снимат през две години, 4 сезона са 8 години, а те имат да снимат и други сериали по историята Вестерос.

# 280
  • София
Гледах частично едно интервю на Мат Смит от Комик Ком в Брюксел и обясни, че снимките на първи сезон са продължили 12-13 месеца. Което за мен беше изненада. Може би в това време влиза и изграждането на самите снимачни площадки и все пак - явно и да искат няма как да съкратят кой знае колко времето до появата на втори сезон.

# 281
  • Някъде в Матрицата
Той вторият сезон вече се снима. Няма дата кога ще го пуснат, но се каза, че ще е през 2024 година.
Може би в паузата ще ни пуснат Snow, за който е потвърдено, че също е в ход.

От гледна точка на декори и ефекти - ами може би ще са повече от сезон първи, предвид драконите и битките, които се очакват да се появят.

А иначе чичо/дядо Мартин иска да е 4 сезона линк към публикацията в личния му блог, за да се разкаже историята - танца на Драконите - както подобава. Но предвид, че сериала се казва Домът на дракона, има вратичка да не се приключи сериала с този танц, ами да си се стигне до Лудия крал и времето на GOT. Или поне така ми се иска на мен. Bowtie

# 282
Аз пък знам, че вторият сезон ще го снимат от пролетта на 2023.
Смятам, че ако целят страхотни ефекти, ще има отделят много време. За сравнение Луцифер го снимаха кажи -речи 6 месеца накрая, но там нямаше дракони, само ангели.
дядо може много работи да иска. За мен ако ще направят дори само сериал за Блекфирите там има  хляб поне за пет сезона.

Сега чета следното  За щастие продуцентите Кондал и Мигел Сапочник вече имат план за края на сериала. В задълбочена статия на Hollywood Reporter дуетът разкрива, че имат план шоуто да продължи определен брой сезони, като източници твърдят, че става дума за три до четири сезона, планирани за далечното бъдеще.

Те също намекват, че шоуто или последващият спиноф може да изследва друг период от династията Таргариен, който се простира чак до гибелта на Валирия (унищожаването на първата родина на семейството) и завладяването на Вестерос от крал Егон I.

Значи може би става дума не за цели 4 сезона, а за спинофове на Домът на дракона.

Кондал разкри, че продукцията вече работи върху дракони, които няма да се покажат до Сезон 2. Той също така издава, че имат „орязан бюджет" специално за втория сезон, което е изненада за феновете, защото е  ясно, че подобна продукция гълта ужасно много пари и всяко пестене внушава опасения от ущърб на зрелището.

https://www.viewsofia.com/article/53365/Domat-na-drakona-Sezon-

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 14:08 от Лорд Сняг

# 283
  • Някъде в Матрицата
Възможно е да съм се изгубила в превода, докато четох ей те тука. И под "You’re now working on season 2" да съм решила, че вече се снима Flushed То преди снимките си има и друга работа де... ама фенът в мен иска действие и снимки Stuck Out Tongue
Но от последният абзац в интервюто, наистина оставам с убеждението, че историята няма да се приключи само с танца на Драконите.

# 284
https://lifestyle.bg/stories/domat-na-drakona-house-of-the-drago … -kam-momenta.html -" ясно е кога ще започнат снимките - в началото на 2023" H

някъде другаде пък четох, че през пролетта на 2023 щели да почнат.

Интересното е, че всеки епизод на ДнДр е струвал 16 милиона - колкото целият 8 сезон ГоТ. Една от причините е Ковида, който е оскъпил всичко. Вместо 500 статисти, имаме 150 но им се плаща 5 пъти повече. Предвид, че за втори сезон говорят, че ще е с  "орязан бюджет" ме побиват тръпки. дано размислят.

Общи условия

Активация на акаунт