Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 30 093
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
И аз не съм забелязала да има нещо кой знае какво между Емонд и Хелена. Той си гледа неговите работи, тя все е отнесена и получава видения. Само веднъж, още докато бяха деца, Емонд беше изкоментирал, че ако той трябваше да се жени за нея, щял да си изпълни дълга. Нещо подобно беше.

Теориите, че Визерис бил Бял Бродник нямат никаква логика. 😂 Той нали умира в Кралски чертог и го мумифицират или пък изгарят по Таргски обичай. А белите бродници, които виждаме в шоуто, с изключение на Краля на нощта, са синовете на Крастър, откраднати като бебета и превърнати от него в бродници.

# 331
Първо с разговора между братята Егон и Емънд, когато Егон каза, че не понася сестра си, защото е шашава и би си легнал с всяка друга, но не и с нея, а Емънд каза, че с удоволствие би изпълнил дълга си да запази чистата им кръв ако са я били дали на него. После показаха и след брака как Егон и Хелена не се понасят, докато тя с Емънд има по-близки отношения. На коронацията на Егон беше плътно до него, после като се появи Ренис с Мелейс, Емънд леко я дръпна зад себе си да я предпази. Когато Джейс я покани на танц се подразни Емънд, а не Егон и това предизвика тоста за "силните" момчета.
И нещо, което може би е малко откачено, но го четох като теория - в 9ти епизод, когато Алисънт търсеше Егон в стаята на Хелена, там бяха децата и когато Алисънт се обърна към Ото с "татко", дават децата как мърморят тихичко 'Емънд, Емънд'(това не го чувам ясно, за да съм 100% сигурна, но го четох) и другото, че косите на малките са руси прави като на Емънд, а Хелена и Егон са къдрокоси. Но това вече наистина е може би прекалено вглеждане.

# 332
  • Варна
Какви намеци е имало и как са насочвали вниманието в тази посока? Нямам никакви такива спомени, чак ме учудвате с мненията си.
Фенски спекулации са това, защото след смъртта на на Люк, Демън пише  - "Око за око, син за син"
Първо с разговора между братята Егон и Емънд, когато Егон каза, че не понася сестра си, защото е шашава и би си легнал с всяка друга, но не и с нея, а Емънд каза, че с удоволствие би изпълнил дълга си да запази чистата им кръв ако са я били дали на него.
Не е споменавал никакво удоволствие - каза, че ако майка им го е била сгодила за сестра му щял да изпълни/perform my duty/ дълга си за да опази кръвта чиста.
Когато Джейс я покани на танц се подразни Емънд, а не Егон и това предизвика тоста за "силните" момчета.
Смеха на Люк когато поднесоха прасето, го накара да вдигне тоста.

П.П.
Има си хас децата да викат на Емонд татко, дори и да им е баща. Все едно Джофри да вика на Джайм татко от малък.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 16:54 от Хексе

# 333
Хексе, казвам какви теории съм чела и на няколко места пиша, че и на мен ми идва прекалено, не го пиша за да споря, а за да отговоря на въпрос на потребителка.
Не помня конкретни думи, но останах с усещането от разговора, че на Емънд му е мила Хелена и би я взел за жена не по принуда, а с гордост, защото това е традиция при кралете Таргове, а той винаги е искал да е крал. И за вечерята може прасето да преля чашата, но през цялото време Емънд гледаше танца на Джейс и Хелена с неприязън. Лично усещане.

# 334
  • Вестерос
Tова са теории на хора, които не са чели историята и почват свободните им съчинения, както теорията, че Емонд е Краля на нощта Grinning

# 335
  • Варна
Разбирам, даже предполагам, че може нарочно сериала да се заиграва с тази теория, но според мен не е нищо повече.
И една снимка как Емонд си отмъщава, като излиза с Рена и Бела. Simple Smile

# 336
Няма такова нещо за танца, като я покани Джейс, си даваха точно сърдития Егон. Емонд си избухна заради прасето и смеха на Люк.

# 337
То като гледам няма значение дали си чел книгата. Все пак в сериала Ленор е жив и предстои да видим ще има ли продължение тази линия.
А за Емънд и Хелена и аз не мисля, че е вярно, но не бих се учудила ако го завъртят така, защото има трошици тук и там. Предстои да видим.

# 338
Първо с разговора между братята Егон и Емънд, когато Егон каза, че не понася сестра си, защото е шашава и би си легнал с всяка друга, но не и с нея, а Емънд каза, че с удоволствие би изпълнил дълга си да запази чистата им кръв ако са я били дали на него. После показаха и след брака как Егон и Хелена не се понасят, докато тя с Емънд има по-близки отношения. На коронацията на Егон беше плътно до него, после като се появи Ренис с Мелейс, Емънд леко я дръпна зад себе си да я предпази. Когато Джейс я покани на танц се подразни Емънд, а не Егон и това предизвика тоста за "силните" момчета.
И нещо, което може би е малко откачено, но го четох като теория - в 9ти епизод, когато Алисънт търсеше Егон в стаята на Хелена, там бяха децата и когато Алисънт се обърна към Ото с "татко", дават децата как мърморят тихичко 'Емънд, Емънд'(това не го чувам ясно, за да съм 100% сигурна, но го четох) и другото, че косите на малките са руси прави като на Емънд, а Хелена и Егон са къдрокоси. Но това вече наистина е може би прекалено вглеждане.

Прекалено вглеждане е това. Косата на малките хора се променя. Аз на 6-7 години бях съвършено рус, минах през кестенява коса, а сега съм със светлокафява със сребърни косми.
А в тия времена браковете съвсем не са ставали заради любов. Емънд се подразни защото много по-лично приема отоношението спрямо синовете на Ренира. Егон дори не искаше да става крал. и пр. и пр.

# 339
То като гледам няма значение дали си чел книгата. Все пак в сериала Ленор е жив и предстои да видим ще има ли продължение тази линия.
А за Емънд и Хелена и аз не мисля, че е вярно, но не бих се учудила ако го завъртят така, защото има трошици тук и там. Предстои да видим.
Не е невъзможно сценаристите да завият натам, разбира се. Дори не би било особено зле сюжетно, както с Ленор. Но ако имаха такива идеи, щеше да има по-явни подсказки според мен. Засега си е точно изсмукано от пръстите.

# 340
  • Някъде в Матрицата
Спекулациите идват най-вече от фразата "син за син" и избора на жертва измежду децата на Хелена и Егон.

# 341
Такива писания са за спойлери.

Скрит текст:
"Син за син" идва от книгите. Ако Мартин е мислил Емонд да е баща на дете на Хелена, щеше да го напише. А няма нищичко по въпроса. Ако "син за син" значи това, то явно Ренира ще да е знаела нещо по въпроса. Т. е. това ще да е някакъв общоизвестен слух, а няма нищо подобно. Просто Егон олицетворява врага, действието на Емонд се пише и на неговата сметка в очите на Ренира. Очевидно такъв е смисълът на репликата. Двубоят вече е Ренира срещу Егон. Тя загуби син, затова той също трябва. А и би било трудно да се удари лично Емонд явно, действат според възможностите.

# 342
Здравейте!

Преди няколко дни изгледах сериала и ми е приятно да чета мнения тук. Хареса ми, не усетих как го изгледах. Книгата не съм чел, но като тийнейджър изчетох книгите по "Игра на тронове"; обаче там пък не изгледах сериала Grinning

Много рядко се случва първо да гледам, после да чета, но не съжалявам в настоящия случай. Сигурно няма да се стърпя и ще изчета всичко, докато излезе втори сезон.

Доста любим ми беше крал Визерис, макар че някои неща в него ми останаха нелогични, например, защо върна Ото за Ръка отново, след като знаеше какъв е... Това даже не усетих как стана.

Емонд е сякаш харизматичен основно заради актьора, има силно присъствие и интересна визия. Абсолютно подходящ за фентъзи герой.
Според мен, ако не беше Алисент, децата нямаше да се мразят толкова помежду си, определено тя прокара тези дразги. Като черна овца между тях основно се очертаваше Емонд, което обяснява до голяма степен личната му трагедия. Необяснимо е как не може да я преодолее, дори когато придоби най-големият дракон. Иначе Емонд ми е също много интересен засега и нямам търпение да видя как ще го развият.
Брат му Егон изглежда абсолютен боклук, но намерих за някак ценен първоначалният му отказ да бъде крал. Знаеше си момчето какво представлява и нямаше амбиции. Би му подхождала съдба тип Ленор, просто да забегне нанякъде. Властта обаче явно го опияни... Поне това се усети от коронацията.

Двузначна ми е и Несбъднатата кралица Ренис. Не мога да проумея какво излъчва. Хем благост, хем далечност, хем гордост, хем тъга някаква... Непробиваема полуусмивка. 

Разбира се, очаквам много обрати. И отсега ми е жал за драконите...

# 343
владиславе, сериалът "игра на тронове" е създаден по поредицата книги "песен за огън и лед"

емънд е нормално да не преглътне загубата на око
и аз не бих
преди години имах проблем с едното око и бях на практика едноока около два месеца - изобщо не е както си го представят повечето хора - нямаш реална преценка за разстоянията, виждаш двумерно  и то само от едната страна, от другата си сляп - което е драма за човек, който се бие с меч и лети с дракон

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 22:28 от bubanka

# 344
владиславе, сериалът "игра на тронове" е създаден по поредицата книги "песен за огън и лед"

емънд е нормално да не преглътне загубата на око
и аз не бих
преди години имах проблем с едното око и бях на практика едноока около два месеца - изобщо не е както си го представят повечето хора - нямаш реална преценка за разстоянията, виждаш двумерно  и то само от едната страна, от другата си сляп - което е драма за човек, който се бие с меч и лети с дракон

Приемам забележката за името на поредицата :Д Мисля, че вече доста са се омешили в съзнанието ми и свикнах всички да използват името на сериала.

В никакъв случай изваждането на око не е нещо маловажно. Както казах, харесвам Емонд, интересен ми е. Не го намирам за само негативен, пък и донякъде ми напомня на мен самия като дете. Но определено има едно твърде нагнетено струпване у него, и то още от преди да му избодат окото.
Като цяло ми трябва още едно гледане на сериала, за да го осмисля.

Общи условия

Активация на акаунт