Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 642
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
И аз мисля, че няма да я издаде. Особено след като каза че изтрил над 600 страници, включително и спойлерните глави и почнал наново.
Причини - много
1. Мързел
2. Оплел се е като пате в кълчища при толкова много сюжетни линии
3. Не знае как да се справи с разликите в сериала и да докара нещата до тамошното сюжетна линия

Луд човек. Ако е вярно това за изтрите 600 стр. Ако може да му се вярва...
Да, няма нужда от пари, но има нужда от край, защото това ще му тежи докато е жив. Ще иска да остави наследството си цяло и оцененно, а не така.
След успеха на Домът на Дракона, според мен ще иска да издаде двата останали романа. Simple Smile

# 706
  • София
Дяволо, много ти се радвам какъв идеалист си!
Почти не останаха такива хора.
И Мартин, за съжаление, едва ли е от тях. Хич не му тежи, иначе отдавна да е приключил.

# 707
Нищо не му тежи на чичо,страх го е от хейта дето ще отнесе и се оправдава и разтяга локуми и хич не му дреме.Или го е написал и като се гътне ще го издадат без да е отнесъл негативизма,защото със сигурност ще има.И аз ще ги прочета без да мрънкам разбира се,но със сигурност няма да му спестя какво няма да ми хареса 🤣.

# 708
Нищо не му тежи. има си парите, а много пъти е правил изявления в смисъл, че не му пука какво мислят феновете.

Впрочем той постоянно си намира странични занимания - първо пишеше Историята на Вестерос, после странстващият рицар, после Огън и Кръв, Шегите на Тирион, правеше книжки за оцветяване, участваше в екипа на Игра на тронове, а сега - на Домът на дракона и ще помага за 4-5 сериала още. Прави всичко само не и да пише Вековете.

# 709
  • София
Сякаш го прави напук на феновете. Не го разбирам наистина.
Бяхте писали в другата тема, че едва ли не е сърдит на феновете, че са му разкрили тайните ''закодирани'' между редовете.
Но защо? Първо, той сам си е виновен, защото много се бави с писането. И понеже романите му са страхотни и провокира огромен интерес и много маниаци четяха по няколко пъти, водеха си бележки и нямаше как да не хванат 1+1=2. Даже трябва да е доволен, че е предизвиквал такъв социален отклик. То групи, то теми.
Именно Игра на тронове бе в основната на старта на много ютюб канали, които в момента имат милиони последователи. Тези типичните в които обясняват за скрити подсказки, намигвания. Любимите ми.
В редит същата работа. Имаше два феномена в Редит (интерес, теории и пр.)
Игра на тронове и немския Дарк.
Това е.

Така че чичо да се стегне и да не се излага, защото феновете колкото и да го пуцат винаги ще са му благодарни, а основния хейт винаги ще е към ДиД и ХБО, че им позволиха да направят такива два последни сезона. Нещо крайно нетипично за тази телевизия. Но всички грешат... Това е положението.

Вината на Мартин е бавното писане. Много хора обвиняват ХБО, че са му съсипали романите. Не е така. Първите сезони бяха уникални и направиха романите му още по-популярни, защото много хора прочетоха книгите след като започнаха да гледат сериала. Аз бях от малцинството, т.е. обратното.
И ХБО не са виновни, че за 8 години той заби на книга пет и си остана там.
Реално Мартин косвено също допринесе за провала на финалните сезони, тъй като глупавия и по-глупавия са много добри адаптатори по готов сценарий, но когато нямаха такъв, а само някакви основни нахвърляни неща за самия финал и се провалиха.

# 710
Аз съм от по-късните фенове, за мой късмет малко сезони гледах в реално време. Първият епизод, който гледах и ме закова, беше процесът срещу Тирион. Тогава изгледах ударно сезоните назад и имаше още напред готови. Докато изчета поредицата, дойдоха и следващите. Тогава като четях във фенските групи във фб, много си подчертах да не изпадна в нетърпението на старите фенове, но ми е неприятна вероятността да не финализира поредицата. Подобно раздразнение ми остави криминален роман с отворен край, неудовлетворението беше голямо.

# 711
Според мен след още 4-5 години феновете направо ще благодарят на ХБО, че дадоха край на историята, защото Мартин ако издаде в добрия случай Ветровете, то няма шанс с това темпо да напише и последната книга. Дали загуби муза, дали го мързи, понеже си има достатъчно пари и няма мотивация, не знам, но е подигравка с феновете.
Аз като нечела книгите съм доволна от сериала, само последният сезон не ми хареса, защото дойде претупан, но не и нелогичен. Денерис сякаш рязко откачи, ама не беше от нищото - разбра, че има сериозна конкуренция за трона, Джон отказа да бъде с нея заради инцеста, загуби си драконите, загуби си армията, Церсей уби Мисандей. Джон пък тотално се изгуби и сякаш се носеше по течението. Липсваха ми още няколко серии да видим малко емоции от Джон след като научи кой е, как други се опитват да го убедят да стане крал, да видим и рухването на Денерис и Церсей. Иначе от всичко най-нелогично ми беше как заради някакво видение на Бран всички повярваха, че Джон е син на Лиана и Регар и наследникът на трона. Голямо доказателство - няма що! Единственото сигурно беше, че Регар е анулирал брака си с Елия и се е венчал за Лиана. Оттам останаха само думите на Бран.

# 712
първа книга - Игра на тронове -излиза 1995
втора книга излиза 4 години след нея
трета книга  -2 години след втора
четвърта книга - 5 години след трета
пета книга - 5 години след четвърта (2011)

шест книга - дванадесет години и още я няма.
Седма книга? сигурно трябва да чакаме поне 20-25 години.

...
Само една забележка - Джон отказа да бъде с нея не толкова заради инцеста, а защото тя искаше да преоснове обществото изцяло наново и да се разправи с всички лордове. За решението на Денерис много допринесе Санса, която не искаше Севера отново да стане васален и се постара да настрои Денерис срещу себе си.
За финал Денерис разбра, че всички те - Аря, Бран, Джон, Санса, че даже Тирион  (в качеството на съпруг на Санса)- са нещо като едно голямо семейство, от което тя е изключена и което непрестанно ще се обединява срещу нея. Ланистърите също се обединиха накрая като семейство. Затова тя изкука, реално беше изолирана.

Проблема е, че нещата се случваха много "от нищото" буквално в Две серии Дани се изпокара със Санса и после реши да пали Чертога.

и за мен бе нелогично, че заради едно видение на Бран всички му повярваха, както и всички повярваха на репликата му  "КнН идва за мен".  Тук нещата ми бяха изнасилени, очаквах Бран да покаже какъв голям магьосник е като пророкува куп неща, които да се случат и да впечатли хората около себе си. И каква бе логиката  Джон да замине в изгнание, а Тирион да стане Ръка, след като той го подкокороса, а "заседателите" бяха основно приятели на Джон? И как решиха, че тъкмо Бран е най-подходящ?
 Последният сезон бяха претупани нещата.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 12:50 от Лорд Сняг

# 713
Ох, да, Bran the broken Joy Най-разочароваща и скучна ми беше неговата история. А Тирион след всичките си изцепки пак им каза какво да правят и го послушаха. Доста неща бяха разочароващи, но част от проблемът дойде, че много се проточи връщането на Денерис във Вестерос, битката с бродниците. И накрая чакаш седем сезона нещо, което се решава в един епизод и няма как да не си разочарован. Толкова ми бяха досадили приключенията на Денерис в Есос, където се изживяваше като освободител, дойдоха ми и безсмислени, а реално това си е измислено от Мартин. И той сам се оплете в многото си сложни сюжетни линии.

# 714
Мартин от самото начало здравата се оплете. Реално в началото това трябаваше да е най-вече война между Старки и Ланистъри и за свърши в три тома. После станаха пет, после  -седем. Появиха се нови персонажи като Станис и Мелисандра (в том втори) , Бриен и Маргото (в том трети) , Куентин, Ариан...в същото време Дани зацикли. Реално трябваше да вземе Неопетнените и да се омете, след което да превземе Вестерос, а тя реши да набива вижданията си на една чужда за нея култура. Ама то и Аря доста позацикли реално 2 книги се въртеше и все не можеше да стигне до Роб, и накрая 2 книги изкара в Браавос.

Джон пък преди да го убият досущ Нед  Старк го докарваше- по-праволинеен и от Станис. Живота си за едната чест даваше, за да докара диваците. Бран Катерицата стана Бран Сакатия, Бран Сакатия стана Бран Най-великия магьосник! А Най-великия магьосник не направи дори една магия, в последния сезон.Joy

Още в пета книга се повториха половината ситуации от четвърта книга - да речем с Джайм. И Мартин не знае какво ще ги прави толкоз много герои.

Не съм убеден, че Мартин знае как да стигне до края, вероятно твърде много се е отклонил.

На битката с бродниците аз имах очаквания да отделят поне 2-3 епизода и да са поредица от битки. И реално да свършат с победата. Много ме разочароваха с битката - твърде тъмна ми дойде, твърде кратка, твърде нелогична откъм тактическо мислене (дайте да се набутаме  в ЗХ, където има крипти с мъртъвци.)

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 13:45 от Лорд Сняг

# 715
Като цяло краят на бродниците ми се връзваше с край на сезон, не непременно финал на последния, но да кажем на предпоследния. С такова силно начало после тонусът падна, някакъв хаос и скъсани връзки имаше.

# 716
  • София
Аз се опитвам временно да изключа от сериала - едно че скоро няма да има втори сезон, второ - бях твърде обсебена от сериала и от Деймън Таргериан Simple Smile . Много се двоумя дали да чета Огън и кръв, заради разминаванията със сериала и най-вече защото не искам да разбирам предварително какво ще се случи.

# 717
Сакън! Недей! Превода на Огън и Кръв е влудяващ . Във всяко изречение има проблем. Намери си го на английски! -  Fire and Blood!

# 718
Бленуваният финал.Много се смях 🤣.

# 719
Интересно ми е само дали очаква и той да изчатка като нея 😂. Или пък кралското семейство има драконови яйца и са му отнели неговото 🤣:

Общи условия

Активация на акаунт