Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 764
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Има някой условности. Първо да живеят на ДК, така ще го отдели от "свекървата" и по-важното ще ползва личния си майстер. Ползването на майстера на КЧ за лунен чай щеше да е безумие и е вероятната причина за Стронгчетата.
На ДК пък Егон щеше да си умре от цироза на черния дроб като всеки нормален заврян зет! Joy

ПП Плюс допълнително количество копелета Тарг.

# 181
  • Варна
Има някой условности. Първо да живеят на ДК, така ще го отдели от "свекървата" и по-важното ще ползва личния си майстер. Ползването на майстера на КЧ за лунен чай щеше да е безумие и е вероятната причина за Стронгчетата.

Ей, много сте наивни това мъжете.. Trollface Подценявате женската упоритост.
Според теб защо Церсей не е родила нито едно дете от Робърт? Отговорът е  - умишлено. Пиела след всеки акт лунен чай..

Безумие викаш..

П.П.
Всяка жена може да си свари лунен чай, това да не е Хари Потър, че отвари да се умеят само от обучени и високопоставени магьосници.

# 182
Не мисля, че Визерис можеше 20г да седи на трона без да се ожени повторно и вероятно всяка съпруга от влиятелен род щеше да иска синът и да наследи трона, а не да подкрепя първата кралица евър на железния трон, която не и е дъщеря. Друг е въпросът, че е безумно бащата да е ръката, дъщерята кралицата и двамата с много власт и той да очаква как ще гледат с неговите розови очила. Не, че точно тарикатът Ото не го подтикна да обяви Ренира за наследник, за да се отърве от Деймън.
Както бяха писали съфорумци - можеше Визерис да направи Ренира своя ръка и така да е най-близо до него през цялото време, а не да разбере с дни закъснение за смъртта на баща си, след като вече друг е седнал на нейния трон.
Отделно не знам защо тя фокусира цялото си внимание върху Веларион като съюзници. Баратеон правилно попита какво предлага на него като синовете и са сгодени вече? Реално тя има и Джофри и малките и синове от Деймън, които може да сгоди отсега за други домове. Всеки ще стане съюзник ако има изгода. Малко са идеалистите, които ще мислят за благото на народа и кой Тарг е по-нормален, да не кажа 0.

# 183
  • София
Хексе, как ще го чака Ренира Егон да порасне до 15-16 години.
Тя и сега си ражда, ама шесто дете.

А да чака до 30 години, без готов следващ наследник е немислимо. То нали тъкмо затова Визерис се ожени втори път. За всеки случай, за още наследници, въпреки че имаше Ренира.

# 184
  • София
Трябваше да ожени Ренира за Егон и щеше да се приключи.  Защо така и угажда  за брака й за мен е загадка.
Сигурно защото преди това угоди на себе си Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 185
  • Варна
Трябваше да ожени Ренира за Егон и щеше да се приключи.  Защо така и угажда  за брака й за мен е загадка.
Сигурно защото преди това угоди на себе си Stuck Out Tongue Winking Eye.
От чувство за вина е добър аргумент. Пак е помислил за себе си първо. Simple Smile
Хексе, как ще го чака Ренира Егон да порасне до 15-16 години.
Тя и сега си ражда, ама шесто дете.
А да чака до 30 години, без готов следващ наследник е немислимо. То нали тъкмо затова Визерис се ожени втори път. За всеки случай, за още наследници, въпреки че имаше Ренира.
До 13 можеше да го изчака, би трябвало тогава вече да е годен. Ако остане без наследници Ренира, ако случайно не може да роди на 30, ей го на Емонд е следващия по реда. Визерис се е погрижил. Wink

# 186
Ама как ще рискува Визерис Ренира да чака, докато е на 30? Тя още на 15 имаше мераци и прелъсти Коул и си легна с него. Надали се е залъгвал, че ще остава девица толкова време. По-скоро рано или късно щеше да се появи някое бебе и вече и Визерис щеше трудно да си затвори очите как 9 годишния Егон го е направил. Joy

# 187
Принципно можеше, но поначало бе малко вероятно жена да седне на трона, без да има силен мъж до себе си. Горе-долу до края на Войната на розите всеки крал се е сражавал начело начело на войската в битката - поне в Англия.
С Егон за консорт Ренира щеше да има стабилен гръб. Припомням, че  брака между Изабела Кастилска и краля на Арагорн (Фернанд ли беше) се решава по този начин - всеки си запазва неговото, но синът им управлява общото. т.е. един брак по сметка в името на внуците би имал смисъл.
В книгите по времето когато се ражда Егон, Ренира е на 10/11 години. Спокойно е можела да го изчака  четиринадесет-петнадесет години, ама нали нямаше да има конфликт.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:45 от Лорд Сняг

# 188
  • София
https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.ploshtadslavei … DaWwtYD1lex4b5XXg

Една много готина статия за книгите и българското участие

# 189
  • Варна
Ама как ще рискува Визерис Ренира да чака, докато е на 30? Тя още на 15 имаше мераци и прелъсти Коул и си легна с него. Надали се е залъгвал, че ще остава девица толкова време. По-скоро рано или късно щеше да се появи някое бебе и вече и Визерис щеше трудно да си затвори очите как 9 годишния Егон го е направил. Joy
Тя нека си ляга с когото си иска, ама да роди от брат си.
Визерис не наказа Ренира, че не е останала девствена, а и прати лунен чай - от това по-голям знак - здраве да е.
А ако Ренира не може да се справи с едно момченце за съпруг и не може да озапти желанието си да ражда, как да се очаква да се справи с цяло кралство

П.П. както и да е .. то тази дискусия е ако баба ми беше мъж, щях да й викам дядо..

# 190
Чудесно е че са поканили българин. Трябва да се гордеем с това, сред толкова професионалисти - и българин!

Друг е въпросът, че като цяло стила на рисунките на мен не ми харесва, малко общо има със стила на рисунките от Неразказаната история на Вестерос.
Ако трябва да давам пример за рисунки от Вестерос, които много са ми харесвали Мегали Вилньов прави страхотни неща. (и не само в света на Вестерос).
Но пък сигурно има хора на които този стил им допада. При всички положения се радвам за българската следа в проекта. Дано преведат на български книгата.

# 191
  • Варна
Скрит текст:
Чудесно е че са поканили българин. Трябва да се гордеем с това, сред толкова професионалисти - и българин!

Друг е въпросът, че като цяло стила на рисунките на мен не ми харесва, малко общо има със стила на рисунките от Неразказаната история на Вестерос.
Ако трябва да давам пример за рисунки от Вестерос, които много са ми харесвали Мегали Вилньов прави страхотни неща. (и не само в света на Вестерос).
Но пък сигурно има хора на които този стил им допада.
Скрит текст:
При всички положения се радвам за българската следа в проекта. Дано преведат на български книгата.
На мен ми допада..

Този в центъра на композицията да не е КК?
Спойлер!
Скрит текст:

П.П. Оф, да то го пише отдолу...

# 192
Много ми харесват рисунките на българина. Гордост е наистина, че са го поканили.

# 193
  • Някъде в Матрицата
Като цяло, идеята да "оженим пак Визерис" и да се появят мъжки наследници основно цели, както да се следва наследяването по мъжка линия, така и Деймън да слезе колкото се може по-надолу в реда на наследниците. Защото за лордовете  от кралството и двата останали варианта кралица Ренира или крал Деймън са неприемливи.
Да се бяха взели още тогава двамцата. Laughing
Сметките да се избегнат размирици, доведоха пак до размирици.

Картините и на мен ми харесват,

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 14:34 от Ph0enix

# 194
  • Варна
Третата стрела най-долу е много на място! .)

Общи условия

Активация на акаунт