Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 755
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде в Матрицата
Моите запомнящи и впечатляващи сцени

- Визерис - от появата му на вратата на тронната зала до края. Музиката също допренесе за настроението. На мен ми потекоха сълзи.
- Смъртта на Лена - заповедта, по-скоро молбата, към Вхегар да направи, каквото се прави след Дракарис. И погледът на Дракона, която сякаш не разбираше защо се иска това от нея. И там ми се насълзиха очите.
- Раждането на Висения и мъката на Ренира тогава.
- Деймън при появата в двореца си след битката с Триархията.
- Деймън и Ренира (Мили), когато си говорят на валириански.
- То общо взето, доста сцени изиграни от Мат Смит са запомнящи се. Simple Smile

Скрит текст:
е те тука чете моя пост Joy

# 511
За Оливия Кук смятам че има една единствена силна сцена - когато се опита да убие сина на Ренира. Всичко друго е фалш. Тази нейна примиреност,  това че изобщо не прави мимики с лице,с очи, ами нямам думи. Само Ема Дарси играе по-дървено - поне за мен.

Кои са най-запомнящите се сцени?
Една и две ли са?
- Алисънт иска да убие сина на Ренира и размахва ножа.
-Визерис прогонва Деймън
- Визерис куцука към трона
-Ренира вижда, че баща й няма око
- Визерис събира всички на прощалан вечеря
-Ренис е арестувана и се държи като кралица с Алисънт
-Ренис на дракона
-Еленът се появява на Мили Алкок.
-Мат Смит и Мили Алкок в квартала на бълхите - цялата сцена от напускането й от двореца до прибирането й.
-Ото Хайтауър се появява с "предложение за мир" на Драконов камък в епизод 10. Ренира се появява с дракона.

# 512
  • Варна
Аз имам много любими сцени, трудно ми е да отделя. По-лесно е да се посочват слабите моменти.
И един поздрав за отбор Зелени:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 11:02 от Хексе

# 513
Любимата ми сцена. Всички племенници са "силни". 😁😁😁

# 514
Аз имам доста любими сцени, но най-запомнящи се са ми: Визерис с бастуна как влезе в тронната зала, Алисънт със зелената рокля и появата и на годежа, Ренира, когато отиде да вземе от Деймън драконовото яйце, коронацията на Егон с появата на Ренис, конфликта на децата с изваденото око на Емънд и последвалата реакция на Алисънт

# 515
цялата сцена с Визерис с бастуна до трона, както и как Деймън му помага плачат за Еми.

# 516
  • София
Запомнящите се сцени от първия сезон, лично за мен са:

- номер 1: Демън излиза на забавен каданс крачейки с каквото е останало от Хранещия раци;
- раждането на Висения и последващите емоции в Ренира - направо за жена, която не е раждала в реалния живот, Ема се справи чудовищно автентично, плаках когато повиваше детето...толкова я преживях тази сцена (въпреки, че моите раждания са песен, в сравнение с изиграното в сцената, слава на Бога);
- появата на Ренис при коронясването на Егон - чисто визуално, нейната достолепна осанка и лице, което казва всичко, без да се налага да си отваря устата (нейния дракон се погрижи да остане разбрана🤣)
- смъртта на Лена - беше много емоционален момент;
- Визерис, когато дава да се разбере, че НИКОЙ не може да нарича внуците му к......а🤬;
- Say it! Демън разполовява брата на Корлис без да му мигне окото и съвсем небрежно отстъпва...
- погледите между Мат и Ема и целувката, когато се венчават. Тооолкова красиви!

# 517
  • Варна
Чета си преди малко Огън и Кръв и попадам на кралица Рена, която иска да се скрие с децата си от Мегор Жестокия. Изпраща децата с боядисани коси до свободните градове, но за самата нея не съществува такава опция, защото има дракон. Т.е. имаш ли веднъж дракон не можеш да го отпратиш или скриеш.
Скрит текст:
Т.е. изложили да се от ДнД с бягството на Ленор.

# 518
  • The point of no return
Да, и още повече в последния епизод май беше Деймън като каза, че Seasmoke бил на Драконов камък.

Любими сцени
- Ренира, яздеща Сайракс в първи епизод
- Всички разговори между Ренира–Мили и баща й
- Ренира и Деймън и нощната им разходка
- Влизането на Веларион в Кралски Чертог - страшно величествено беше
- Последната защита на баща към дъщеря - Висерис на смъртен одър намери сили да се изправи и да ги сложи на място всички
- Битката при Стъпалата и как докато Деймън влачеше тялото, Seasmoke се виждаше в далечината
- Всички разговори между Деймън и Висерис
- Прощалната вечеря и посланието, направено от Висерис

# 519
  • Варна
Отдавна не съм поздравявала отбор Зелени..

]

А тези кой ги измисля... хахаха
Скрит текст:

# 520
От Фейсбук:
Дейвид Тенант (10th and 14th Doctor Who) е баща на Тай Тенант (Егон Таргариан)

😁😁😁😁

# 521
  • Варна
Ейййй, не знаех, че се връща в Доктора! Каква хубава новина!
А малкото леке добре си изпълнява ролята - на малко леке Simple Smile

# 522
  • Вестерос
14 доктор е един актьор от Секс Еджукейшън. Нямам идея защо са го писали и 14-тия.

# 523
  • Варна
Като говорим за актьори, има вече фенкаст на Копривата - Зендая. Simple Smile

Скрит текст:

# 524
хах, не си представям точно нея, но съм убедена, че ще свикна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт