Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 680
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Това не е мое мнение. хората които го номинираха ясно казаха че го номинират  заради посланието. След Оскарите две седмици имаше похвали, как се показало, че може да си различен.

ето какво е казала авторката Пру сподели пред The Paris Review
Скрит текст:
, че непрекъснато получава мейли за историята и, с надеждата хората да видят щастлив край за Джак и Енис или поне за Енис, след убийството на Джак. Много читатели са пренаписвали историята, включвайки „различни приятели и нови любовници за Енис, след убийството на Джак.“

акцента е върху гейщината.
Скрит текст:
Филмът „Планина Броукбек” не се харесва много ценители на класическия западен, които вярват, че тази картина осквернява жанра. Именно в този контраст отличителната черта на филма е каубоите като въплъщение на мъжествеността, които изведнъж се оказват хомосексуалис

еднага след премиерата и началото на филмовото разпространение в кината, филмът предизвика сериозен резонанс в обществото. В Китай шоуто беше забранено.

Въпреки тези забрани и противоречиви мнения на публиката за планината Броукбек, филмовите критици оцениха картината високо, а касовите офиси платиха филма многократно (съответно $ 170 милиона и 14 милиона долара). Списанието на Rolling Stone сравнява филма с "изстрел в сърцето", който "не може да бъде пропуснат или забравен." Драмата се състои в нежеланието и неспособността на героите да разкрият напълно истинската си природа..
Филмът „Планина Броукбек“ (2005), режисиран от Анг Лий, е наречен „първият гей-запад“.
 - това е възпрепятствано от утвърдени традиции, общоприети норми и морални принципи.
мога да дам много други мнения които потвърждават същото - никой нямаше да забележи този филм, ако нямаше такова послание.  

Но въпроса не бе само за планината Броукбек, а че оттогава печелят все определени филми с политкоректни послания 2006 - планината Броукбек 2007 - Борат, 2014  Оскар-  Ан Хатауей за 14 минутно изпълнение,  само защото си  остригала косата, което било тежко за една жена. Брависимо!... От това разбирам че Мила Йовович с Оскар до Оскар трябва да ходи. Тя няма дори един филм в който е с дълга коса. и така стигаме до пренаписването на  Толкин, където е пълно с чернокожи актьори, няма пръстени на Силата, няма Саурон, но пък имаме Галадриел жена-войн; и стигаме до това  как Пади Косиндайн или Мат Смит не печелят награди само защото не са се сетили да се заяват като гейове или като хора които са насилвани.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 16:05 от Лорд Сняг

# 646
Няма лошо. Кажи че не ти харесва ок. но да казваш, че не ти харесва само щото е гейска история ... Сори, но това твоето си е чиста хомофобия.
Да, нали колко удобно всичко е расизъм, дискриминация или хомофобия, ако нещо не ти харесва, напълно привнесени идеи. Нормално ли е хубав филм да бъде пренебрегнат за сметка на друг, който е по-лош единствено и само заради политкоректност или в случая по-добър актьор като Пади да бъде лишен от признание отново заради същото. Значи едните получават повече права от другите и тази тенденция вече е норма. Не всички граждани са с равни права, а се наблюдява един постепенен процес, при който има допълнителни групови привилегии - позитивна дискриминация.

# 647
Останалите номинирани за мъжка роля гейове ли са?

# 648
Четирима бели хетеросексуални мъже и един латино.

# 649
  • Somewhere far away
Да, нали колко удобно всичко е расизъм, дискриминация или хомофобия, ако нещо не ти харесва, напълно привнесени идеи. Нормално ли е хубав филм да бъде пренебрегнат за сметка на друг, който е по-лош единствено и само заради политкоректност или в случая по-добър актьор като Пади да бъде лишен от признание отново заради същото. Значи едните получават повече права от другите и тази тенденция вече е норма. Не всички граждани са с равни права, а се наблюдява един постепенен процес, при който има допълнителни групови привилегии - позитивна дискриминация.
Излишно се палите, изобщо не ми пука на мен за политкоректост и подобни, както и не ми пука кой е спечелил Оскар и кой не. За нещо което не мога да променя не се паля, не аз решавам кой ще спечели Оскар, както и от вас не зависи- колкото и да се правим на експерти тука от нас  нищо не зависи.
 Казах че филма ми харесва и е с мои любими актьори, отдолу обаче веднага се появи едно хомофобско заядливо мнение, да ми е на въпреки и ей така да ми противоречи и да се опитва да ме убеди че той е прав. Grinning
 Всеки си е прав за него си, да си налагате мнението е абсурдно. Както не е хубаво един филм да бъде пренебрегнат, така и не е хубаво да се почерня един филм само защото  е "гейска история".

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 17:11 от Deathcrush

# 650
Разочаровах се напълно от Оскарите през 2017 година, когато наградиха "Лунна светлина" за най-добър филм. В който филм не участва нито един бял актьор. Интересно ми е, защо никой не ги обвини тогава в расизъм?!

Другото, което ме дразни... след като Ема Дарси не е жена, защо участва в категорията за най-добра актриса?! Защо не се откаже демонстративно... Смешни са.

# 651
  • Somewhere far away
Никъде не пише, че не е жена. Казала е да се обръщат към нея с they/them, което само по себе си не е отрицание на жена. Същото се използва и когато предпочиташ да не си казваш пола в интернет пространството например.

# 652
  • София
Жена ли е последно?

# 653
  • Варна
Не само.

# 654
"Небинарен се нарича пол, който не може да бъде определен като мъжки или женски."
Значи не е жена. Това просто е друг пол (не женски, не мъжки, не трети). В САЩ вече има повече от три официални. След тоалетните и наградите по-добре да променят.

# 655

Аз разбрах!

Иска да обере всички награди - и за женска, и за мъжка роля 😂😂😂

# 656

Ами тогава причината да не е номиниран Пади не е, че не е гей.

Тази дискусия не е по темата и е страшно досадна.

# 657

Ами тогава причината да не е номиниран Пади не е, че не е гей.

Тази дискусия не е по темата и е страшно досадна.
Не е латино, не е черен, не е инвалид. Това стига, нали?

# 658
  • The point of no return
Другото, което ме дразни... след като Ема Дарси не е жена, защо участва в категорията за най-добра актриса?! Защо не се откаже демонстративно... Смешни са.

Съгласна съм, че няма логика да е с тази номинация след като е с неопределен пол. В момента изглежда всичко е една огромна каша. Просто трябва да добавят нова категория за те/тях и всичко ще е точно. Така реално те заемат мястото на друга актриса, която можеше да е номинирана.
Но си мисля, че ако бяхме убедени в качеството на играта им, нямаше да я водим тази дълга дискусия, която сама по себе си е доста показателна.
Пади ще чакаме да видим Еми ще вземе ли и дали изобщо ще
го номинират или и там ще го пренебрегнат.

# 659
Разбира се, че има логика - изиграла е женска роля. В друго няма логика и то е да се настройват феновете на сериала срещу Ема Дарси заради това, че Пади са го прецакали без номинация.

Общи условия

Активация на акаунт