Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 45

• 29 695
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ема не заслужава номинация просто. Справи се прилично, но нищо кой знае какво. В някои моменти и слабееше като игра. В сериала има актьорски попадения, но Ема Д'Арси не е сред тях. ОК ми е като Ренира, в следващите сезони очаквам да изпъкне повече, но чак за награда сега - абсурд.

# 661
Разбира се, че има логика - изиграла е женска роля. В друго няма логика и то е да се настройват феновете на сериала срещу Ема Дарси заради това, че Пади са го прецакали без номинация.

По тази логика Еди Редмейн трябваше да е номиниран в категория "Най-добра главна женска роля" за "Момичето от Дания" Satisfied Полът определя в коя категория ще си номиниран, а не ролята.
Ясно е, че номинацията на Ема е, защото е различна. Няма да получи Оскар. Надявам се. Просто защото не заслужава, а не защото не си знае пола.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 14:37 от ✨ Manique ✨

# 662
Ема не заслужава номинация просто. Справи се прилично, но нищо кой знае какво. В някои моменти и слабееше като игра. В сериала има актьорски попадения, но Ема Д'Арси не е сред тях. ОК ми е като Ренира, в следващите сезони очаквам да изпъкне повече, но чак за награда сега - абсурд.
И аз така мисля. Малката Ренира - Мили Алкок се справи доста по-добре. Иначе и двете бяха красиви, по мое мнение.

Това с половете и категориите - обърках се вече. Изпитвам силна носталгия към времената, когато имаше само два пола - биологичните и нещата бяха ясни и прости.

# 663
  • София
А защо точно небинарната е номинирана, а не Мили Алкок или Оливия Кук?
За Визерис и Пади не искам да отварям дума, че много съм бесен.

# 664
  • Варна
А защо точно небинарната е номинирана, а не Мили Алкок или Оливия Кук?

Абсолютно. Изкара с едно кахърно изражение /Като Кит Харингтън/ целия сезон.

# 665
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Номинирана е защото е небинарна, а не защото прекрасно изигра ролята, ето това лично мен ме дразни. Справи се прилично и дотам. Сериала го направиха другите актьори със стандартна сексуална ориентация и затова са наказани да нямат номинации. Вече е направо плашещо физофренично.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 19:29 от Jess!

# 666
Никъде не пише, че не е жена. Казала е да се обръщат към нея с they/them, което само по себе си не е отрицание на жена. Същото се използва и когато предпочиташ да не си казваш пола в интернет пространството например.

Правилно - отрациание е на  факта че е един човек. Очевидон в нея живят няколко души. т.е. е шизофреничка, обаче точно такива хора са интересни днес на САЩ.
идеята за безполовост е абсурдна. Що се отнася до нежеланието да не си казваш пола в Интернет, аз в такива случаи ползвам анон, а не They. Освен това Ема Дарси е публична личност и като такава не може да се сравнява с непубичните личности. Като не е искала да си казва пола да не е ставала холувудска актриса. Лесно е да носиш славата без отговорностите

Мили Алкок например има точно толкова епизоди колкото Ема Дарси, а игра в пъти по-добре. Но естествено Мили АЛкок няма номинация. За небинарните Пади Косидайн и Мат Смит да не говорим
Всъщност ако има нещо в което да съм изненадан то не е че бинарната Ема Дарси получи номинация, а че Оливия Кук след сцената с краката си не получи номинация

# 667
  • Варна
Всъщност ако има нещо в което да съм изненадан то не е че бинарната Ема Дарси получи номинация, а че Оливия Кук след сцената с краката си не получи номинация
Какво имаш предвид?
Какво толкова особено има в сцената с краката? Направо да гледаме с други очи на каталозите по студията за педикюр.. Joy

# 668
  • Варна
Оливия имаше доста по-силни моменти от тия с краката. Лорда просто явно си е паднал по тях.
Момента, в който изпатка заради окото на Емонд и се нахвърли на Ренира беше доста по-силен.

# 669
  • Варна
Отдавна не съм пускала нищо за КК. Simple Smile

Скрит текст:

# 670
Какво имаш предвид?
Какво толкова особено има в сцената с краката? Направо да гледаме с други очи на каталозите по студията за педикюр.. Joy

има предвид, че Оливия Кук освен тази сцена не показа нищо. Но точно тази сцена породи толкова коментари, че очаквах само заради нея да я номинират, че е  показала поне малко плът. Това да се разголиш сега вече му викат "разчупване на стереотипите на жената" и се награждава наляво и надясно почти толкова колкото и да си негър или гей. Но според мен грешката на Оливия Кук е  че не заголи цица, тогава вече Оскара не й мърдаше.

Всъщност не ми е ясно за какво все още има номинации за мъжка роля. А, сетих се - за да ги печелят негри и гейове.

П.С. определено трябва  с други очи да гледаме каталозите на маникюр...и на сутиени също.

П.П.С.- Оливия има - за мен - един-единствен силен момент - оня когато изпатка заради окото на Деймън. Всичките останали сцени  нея са ми от слаби по-слаби и най-слаби.

от жените аз харесах актрисите играещи Ренис и младата Ренира, от мъжете - почти всички без Ларис.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 22:41 от Лорд Сняг

# 671
ларис беше чудесен във всичко - език на тялото, реплики и т. н. - върховно леке

# 672
Тази сцена с краката сме я гледали преди доста години в Секса и Града. Не е чудо невиждано и шокиращо.

# 673
  • Варна

Не можах да устоя, въпреки че е по-скоро за читателската тема.

Реално това е бъдещата кралица Алисент, четяща на стария крал Джеерис (таткото на Визерис). Илюстрацията е от Огън и Кръв.

# 674
Джеерис е дядо на Визерис, не татко.

Общи условия

Активация на акаунт