Бързи здравословни въпроси и отговори – 37

• 31 709
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
От кога вземаш АБ?

# 676
Два приема през 24ч,значи два дни. Интересно,че друг път като изпия чаша сода и за няколко часа ме облекчава, а сега никакъв ефект и от това . Вече се чудя цистит ли е или имам някакъв проблем с бъбреците..

# 677
Изобщо не съм сигурна така ли е, но защо по 1 прием на 24ч е изписано, вместо на 8 или 12 чАса..
Аз за зъб пих на 8 чАса...като че ли по-бързо действа ако е на по-малък интервал, поне аз така си го обяснявам лаишки де....
Ти стерилна пусна ли все пак преди левокса?
Протоколът е пускаш, почваш АБ на сляпо, като излезе резултата се вижда оставаш ли на почнатия, или го сменяш.

# 678
Да,ти и преди ми беше писала така. Та отидох до Лл за направление за стерилна урина,той даде Аб и каза, че докато го пия няма смисъл да я изследвам. А като го свърша,да пусна след това?! Значи ще си пусна утре или другуден у ако трябва да се смени Аб.
Но ми е на едно направление с кръвните изследвания ( те са ПКК, чернодробни ензими, глюкоза, желязо и щитовидна) и Лл каза, че трябва да ги пусна заедно ,не може само урината. Та затова се чудя няма ли Аб да се отрази? Много тъпа ситуация...

# 679
Не са минали 48 чАса още...
1 прием, 24ч, 2 прием, сега чакаш да свършат вторите 24ч за да пиеш третото...

# 680
  • пустинята Гоби
Аз лично бих пила и билкови таблетки паралелно с антибиотика, още за да ускоря процеса и да намаля дискомфорта. Изобщо при остър цистит веднага бих почнала с някакви билкови таблетки, поне при мен и мои близки до 24 часа симптомите намаляват драстично. Сода не съм пила, за сефте чувам честно казано. Билков чай и течности - да. От 15 години боря цистит, откакто не лекувам с антибиотици положението се подобри. Иначе е някакъв омагьосан кръг, няма отървия.

# 681
Аз опитах с Неоренал и цистидеп, стана по -зле и ми дадоха Аб. То и от него още няма файда,но ще почакам. По принцип при цистит досега все съм имала и щипане ,парене ...сега е само често уриниране,нищо друго.

# 682
Тет, Левокса се пие по 1 на 24 ч.
Иначе съм много доволна от Цистостоп Рапид.

# 683
Да, не споря.
Просто помня че когато зъболекарят ми изписа АБ и каза първите 3 дена да го пия на 8 часа, после на 12ч...друг беше разбира се...но идеята е ясна каква е...

Аз да дам инфо от личен опит за въпрос от преди няколко дена тук - за възпален врастнал нокът на палеца на крака.
При синът ми мазане и киснене НЕ помогна. Принципно то няма и как да помогне, защото нокътят си остава вке така впит в месото и докато не се извади впитото и забитото, облекчение и оздравяване няма как да има.
Заведох сина на опитен педикюрист, за 5 минути извади две като трънчета. Веднага го облекчи!
Та на въпроса отговарям така - търсете още при първи симптоми педикюрист който да изреже/извади впитото и забитото. Не чакайте!
Като грешка отчитам че чаках седмица да мине само с мазане, че се доверих на педиатър и за съвети за киснене.

# 684
Здравейте, имам проблем. Не мога да седя навън защото ми мирише ужасно много на горива и въглища  до ниво на всеедно съм в газова камера. След 17 часа не мога да поема никакъв кислород и кашлям като магаре навън. Имате ли идея какво е това?

# 685
Yan25, аз съм с чести позиви за уриниране от няколко години, а никога не съм имала цистит (парене, щипане или бактерия). Лекувам се с успокояващи. Друго не помага. Всичко изпробвах.

# 686
Може ли да споделиш какви са тези успокояващи? Защото вечерно време не мога да се отпусна да заспя дори,ставам през 15мин....

# 687
  • София
Не използвайте ксилометазолин в никакъв сличай. Мои личен съвет към Вас.  Преди 2 седмици на 11 декември ми се запуши носа и аз изобщо не вярвах в митове и легенди,че видиш ли Олинта нещо ще ми навреди. Първоначално пръсках само вечер,за да заспя. После започна да се налага и на обяд да слагам,докато не стигнах крайна фаза 1 седмица по късно 4 пъти през деня и 1 път през ноща. Да,обаче на 20 декември през ноща получих нещо като “филм”,стягане в главата и световъртеж,не мога да отворя очи,ММ се изплаши дори… На сутринта звъннах на познат очен лекар - посъветва ме таблетки Ибупром синус 12 таблетки докато ги изпия по схемата,Синулан форте дуо спрей 3х2 за 5 дни + Гентазон 3х2 за 5дни… Еми от 2-3 дни дишам супер нормално и съм му благодарна за адекватното лечение,но си обещах за напред,болна ли съм,никога повече Олинт и подобни съдържащи ксилометазолин. Включително и за дъщеря ми (1г6м) вече ще избягвам подобни капки…
Кой е Вашия доктор?

# 688
Дами, моля ви помагайте!
От няколко дни съм с ларингит (при децата вече отшумя). Инхалации правя, спрей тантум, сироп за кашлица, чайчета, мед, джиндифил, ряпа с мед иииии не спирам да кашлям по нощите.
Моля, кажете какво още да приемам! Дори и да е аб (лекарката е ясно, че чак на 3ти януари)

# 689
  • Sofia
Аз пиех прополисова тинктура,а за кашлицата всеки ден си правех смес от равни части зехтин,мед,лим.сок и ракия.Приемах го по 1с.л. на час.Облекчи ме.Също чай от цели счукани орехи,джинджифил и смокинови листа.
Пих и Тавипек.

Общи условия

Активация на акаунт