Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 349
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
  • here and now
Училището е задължително, за разлика от мола.
Къде ще бъде детето, ако не е на училище, зависи в голяма степен от родителя.

# 316
Соул...ядосана си на ? Министъра, надявам се..не на мен, защото не аз ще спра детето ти, ако се стигне изобщо до там.

Аз отговорях на pouh , която писа за изолация и дълго затваряне.
Изолация няма да има, защото децата ви ще могат да ходят на мол, бар, дискотека, и т.н.

Моля адресирайте си недоволството  към когото трябва, не към мен. Rolling Eyes

Спокойно, децата ви няма да бъдат "затворени", а ако това вке пак се случи...ще градят имунитет в моловете и хотелите Satisfied

Отговарям на написаното, че целта е да се избягват събирания. Не знам защо реши, че съм ядосана в съвсем нормални въпроси, които вероятно вълнуват и други хора освен мен?

Когато се обявява грипна епидемия в дадена област, трябва да се затварят училища, детски градини, учреждения и фирми. Иначе струпване си има и, ако детето ти не го донесе от училище, ти ще му го донесеш от офиса или братчето му от ДГ.

Не желая детето ми да "гради имунитет в моловете и хотелите", искам да ходи на училище, когато му е времето. Ако вас ви е стрях от грип, не ги пращайте. Защо моето, ако е здраво, трябва да пропуска училище?

ПС: От гледна точка на децата е супер да се обяви такава ваканция. Едно време ние не бяхме толкова модерни и грипни ваканции не се обявяваха, независимо колко болни имаше, но пък стискахме палци да е студена зимата и да няма пари за парно, понеже ни пускаха в дървена ваканция.

# 317
Ами не знам..питай министъра що така прави?
Понеже втори път МЕ питаш-не, аз няма как да ме донеса нещо. Той ми носи вече два пъти за месец.

# 318
Не, не питам ТЕБ, коментирам написаното от теб. Има разлика...

Той ми носи вече два пъти за месец.

Да затворим всички под ключ, че никой да не ти носи вирус? Дай целогодишно да е направо, щото то и летни вируси има.

# 319
  • Отвъд алеята зад шкафа
Айде сега, няма да избяга материалът. Като ученици не се ли радвахте на грипна/дървена ваканция? Не е чак такава драма.

# 320
Не съм казала да затваряТЕ. Боже...
Казах ти, адресирай си ядовете другаде.....
Ходете на училище. Ходете на хотели.  Ходете на мол. Ходете където щете. Ходете Simple Smile
За мен проблем няма....

Голяма патардия за 5 дена...голяма драма. Grinning

# 321
  • София
То и вирусите не са ми чак такава драма. Откакто започнахме да каляваме малкия повече, а аз да спортувам, каквото караме, го караме за 2-3 дни.
Онлайн обучението ми е.

# 322
  • here and now
За мен онлайн обучението е като хоум офиса. Хубаво е малко от време на време.

# 323
Тета75, аз ядове нямам. Коментирам в дискусията. Не знам защо го приемаш лично.

# 324
Ти го правиш лично..като постоянно МЕ намесваш и споменаваш, например с това:

Да затворим всички под ключ, че никой да не ти носи вирус?

Иначе си коментирай, без да ме намесваш ...

Според мен ще изчакат контролните да минат. Преди това няма да смеят да обявят нещо.
При нас не знам дали са минали, но оценки имат доста, та оформянето няма да е проблем

# 325
Не можеш да ми казваш, да не те намесвам, след като коментирам в темата, в която и ти пишеш. Не можеш изобщо да ми казваш какво, кога и как да коментирам, докато не нарушавам правилата на форума.
Негативната енергия може да си я изразходваш вкъщи, че ти се е понасъбрала.

Ако не ти допада мнението ми, спокойно може да го прескочиш. Не държа да ми отговаряш, но нямам против. Както аз отговарям на глупостите, които пишеш, понеже не съм съгласна с тях. Не е лично. Ако не разбираш разликата между лично отношение и дискусия, проблемът може би трябва да го търсиш в себе си...

# 326
Привет, майки на петокласници!
Сигурно децата ви са участвали миналата година в състезанието "Знам и мога". Знаете ли къде мога да намеря темите от различните кръгове от миналата година? Търсих в нета, нищо не откривам. И за предни години ме интересува, 2021 също ако знаете откъде... Темите еднакви ли са за всички или всеки град си ги определя и само националния кръг е с една тема за всички участници?

# 327
Нашите точно тогава бяха онлайн и не се проведе в нашето училище. Иначе е еднакво на общинско ниво, после на областно. Някъде в нета имаше един-два варианта от стари години, но вече не помня къде...

# 328
Нашите точно тогава бяха онлайн и не се проведе в нашето училище. Иначе е еднакво на общинско ниво, после на областно. Някъде в нета имаше един-два варианта от стари години, но вече не помня къде...
Благодаря! Гледахме по-старите варианти, но ми се искаше да е нещо от предните 2-3, до 5 години назад. Че ако съдим по другите състезания, вероятно трудността се увеличава. Здраве да е, самото състезание е по-скоро за престиж, ако стигне до последния кръг, не ни е чак толкова важно.

# 329
С него не се кандидатства никъде, така че си е просто състезание. Интересно е, понеже включва повече учебни предмети.

Общи условия

Активация на акаунт