Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 283
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Чухте ли, че в някои училища в Младост имало сигнал за бомба? Разбрах за 144, 81 и 131.

# 496
# 497
Някои неучили за контролно хулиганчета!!!

Странно ми е само защо и в трите училища....

# 498
  • София
Какви контролни бре, хора! Ние още се разбуждаме от ваканцията... Astonished

Събуждайте се Simple Smile
ЧП, Бел и Мат... тия дни.
Не думай! Ако днес ги е спретнал по ЧП ще я попилея... Simple Smile))))))))))

Някои неучили за контролно хулиганчета!!!

Странно ми е само защо и в трите училища....
А не само в училищата, ами и в съдилищата има сигнали за бомба Simple Smile))

# 499

Ми, така, де....като ги хванат, да няма къде да ги съдят.....Sweat SmileLaughing

# 500
  • София

Ми, така, де....като ги хванат, да няма къде да ги съдят.....Sweat SmileLaughing
Дааа SatisfiedSatisfiedSatisfied
Някой класиран ли е за втори кръг на олимпиадата по астрономия?

# 501
В духа на общата традиция - и ние днес с 4 по рисуване.

# 502
Добре де, хора...аз ли нещо не разбирам - прословутото Хайдути, дадено да се учи наизуст. Не стана ясно докъде, съатветно бях питала по месинджър госпожата. Отговорът беше: докъдето могат, който го научи цялото - получава две шестици.
Сэответно научаваме началото, мотамо, като песен, гладко. Аз очаквам шестица или петица. Той получява 4.

И се питам - какви точно са критериите за 6, 5, 4, 3 и двойка в случая? Субективни? Ако бяха обективни, защо не бяха казани когато попитах?

Дразня се че питам съвсем конкретно, а яснота и точен отговор няма насреща?? Ако знаех че първата част ще е за 4, щях да го напъна за повече.

И какви са тия задания да се учи кой колкото можел?? Да постави точна задача..до този обзац, пък който не го научи до там, да смъква оценката.
Не мога и не мога да свикна с тия ластици и разтегливи задачи, при които не знаеш за каква оценка се бориш. Не мога просто!!!

# 503
[quote
Някой класиран ли е за втори кръг на олимпиадата по астрономия?
[/quote]

Моят син е класиран. Още не е погледнал миналогодишни теми, за да се ориентира, а олимпиадата ще се проведе следващия петък. Няма време.

# 504
  • Отвъд алеята зад шкафа
При нас беше да се научи цялото за 6. Имаше срок. Който не успя в срока или не цялото, не получи 6-ца. Останах с впечатлението, че идеята беше да се мотивират децата да го научат и да получат лесна 6-ца, защото 6-ци по БЕЛ в нашето училище трудно се изкарват.

# 505
При нас още не са ги изпитвали на Хайдути, но, доколкото разбрах, трябва да се научи цялото за 6. Вероятно за по-малко просто няма да се пише оценка.

# 506
Ето, имате яснота поне.
А ние нямахме.
Какви бяха тези две шестици, пък една за кое щеше да се пише- не се знаеше..
Знам само за кое пише 4, ама пост фактум..

Синко вика добре че не го е довършил Ботев, че още по-дълго щяло да бъде Flushed

# 507
При нас стихотворението е за другата седмица. Ще видим какво и как ще се оценява. Не знаем предварително.
Едно от нещата обаче, които учителите трябва да спазват е ясни критерии и да са съобщени на учениците. Това го разбрах случайно.
Субективизъм има, имало е и ще има. Лични симпатии също. За това думата на учителя не е закон. Това не означава обаче да не се полагат усилия или да се пренебрегват изисквания.

# 508
Teta75, много гадно! Май навсякъде има такива учители. Но принципно ги карат да учат цялото произведение, защото в 7 клас на НВО може да се падне, даже и " познай цитата откъде е".5,6,7 клас са гърчави, после малко отдих и пак същата/подобна въртележка.

# 509
Нямам против и цялото да се даде.
Освен това срокът бе кратък..от 1.02 беше зададено, за 6.02 беше срока.

Нещо не се "разбирам" с този учител. Не знам.

Лятото може да го хвана да понаучи и края..щом казвате че ще трябва по-,натам....

Лошото е, че разочарованието в детето остава. Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт