Петокласници 2022/2023 - Тема 2

• 30 287
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
...класът се държи прилично, няма големи драми някакви...
Завиждам. При нас яко куца дисциплината, кой счупил мивка в тоалетната, кой снимал клипчета в класната стая как пали огън с дезодорант и запалка, среден пръст и  вулгарен език са за ''здравей, здрасти''. Имаме доста такива келеши, които дойдоха от съседния клас, и положението не е розово. Много искам на родителската среща другата седмица да присъстват и децата, защото тя в крайна сметка касае тях, но засега само противоречива информация.

# 481
Много неприятно това с дисциплината. То ясно, че са деца и няма как да седят мирно по столовете, но все пак да е с някакви граници.

Пети клас си е шок по всички параграфи - труден материал, различни учители по всеки предмет, всеки със своите изисквания, няма кой да ги строява, вече са тийнове.....абе, страшна работа.

Моят е втора смяна за пръв път и не знам как ще се оправяме цял срок. Времето е кът отвсякъде...

# 482
Тийнове им е рано, по моему..дечковци са още.

За дисциплината си има психолог, и разписани мерки.

Шок не наблюдавам при моя, така отстрани като наблюдавам де. Същото си е, домашни, ходене на училище...

С многото учители не мисля че е имал проблем, свикна си, поне аз преход някакъв не забелязвам....

Екскурзията сега а глидах, т яза юни чааак....Simple Smile)

# 483
При нас вчера беше РС. Имаме проблемни ученици, но естествено родителите им ги нямаше. Дисциплината е горе-долу. Обикаляхме по стаите в училището за персонален разговор с  учителите. Имаше опашки от родители за среща с тях. Като цяло съм доволна от детето, ама що ми се падна мързеливо и енергоспестяващо дете - незнам. Екскурзии - йок. Дати за контролни и класни в школо - няма. Толкова от мен засега

# 484
Какви контролни бре, хора! Ние още се разбуждаме от ваканцията... Astonished

Събуждайте се Simple Smile
ЧП, Бел и Мат... тия дни.

# 485
При нас лежерно. Няма обявени контролни, ще има обаче родителска среща. Срещите с учителите са индивидуални.
Моето диване е втора смяна и държи всяка сутрин да обикаля по улиците. Английски не е много по желание, но всеки свободен друг ден е на спорт.

# 486
  • here and now
Днес ги изпитвала по ИИ. Да направят описание на някаква картина. Едно момиченце 4-ка, а моето и още едно -3ки.
Не е нанесла оценки в Школо, но детето беше в шок.

# 487
  • Варна
Вече направиха две контролни.
Последното нещо е, че тъй като седи на първия чин, учителката по география и е взела учебната тетрадка, за да проверява написаното заедно с класа и и е намерила три грешки. Сега ще я изпитва върху целия раздел. Двете грешки са на нещо, което го няма в учебника, нито в малката тетрадка.

# 488
  • sofia
Днес ги изпитвала по ИИ. Да направят описание на някаква картина. Едно момиченце 4-ка, а моето и още едно -3ки.
Не е нанесла оценки в Школо, но детето беше в шок.
Моят човек има срочна оценка по рисуване - 3-ка. По всичко друго има 6-ци, само по БЕЛ 5-ца, класира се на областния кръг на олимпиадата по история,ноооо е с 3-ка по рисуване. Той се ядосва, на мен пък ми е забавно.

# 489
Ееее, това на нищо не прилича. Старае ли се детето, т.е. рисува ли, когато се зададе тема, носи ли си там блокче, бои и т.н.? Не всеки е роден художник, музикант или спортист, не е нещо, което може да се научи като урок по БЕЛ или история например, но щом се старае, трябва да му се пише отличен за това.

# 490
Ха, аз се прибрах от работа и ме сюрпризираха, че утре ще правят две контролни - по БЕЛ и мат. Забележка в Школото: "Без домашна работа по комп.технологии." Що бе пиле шарено - ми забравих. Ми и аз ще забравя да й давам джобни. Амаха. А и преговор по история прави...Боли ме главата.

# 491
Моят седна да пише домашно по мат - 38 задачи. Ще откараме до след полунощ.....предусещам го. Rolling Eyes

# 492
  • here and now
Тя рисува добре. На състезанията на СБНУ до 4-ти клас винаги е имала 50 точки. Първия срок има също отлична оценка на рисунка.
Аз госпожата я познавам. Меко казано е особена.
Заплашила едно дете с 2-ка, защото объркало нещо и си откъснало нов лист. Унищожавало природата...
Да беше им направила показно за анализ на картина, да ги изпитва...
Към края на първия срок беше започнала да им пише 5-ци от нищото, но се поразболя и не успя да ги отреже със срочните. Днес детето я е питало за тази 5-ца и тя отговорила, че е от устно изпитване. То хубаво, ама не я е изпитвала, нито нея нито други деца.
Обясних днес да възприема учителката, като телевизор и ако три пъти ѝ повтори нещо и ѝ повиши тон, да казва "добре".
Оценките, каквито такива...
О сетих се и друго нещо. Карала ги днес да рисуват абстрактна картина. Моята надраскала някакви черти и ѝ казала, че това не е абстрактно, цвете било! Това втория час, след 3-ката.

После се чудим защо не уважават учителите. Уважение се печели.

# 493
  • Бургас
A_val, и моята девойка вчера получи забележка за без домашно по география, и ми излезе със същото оправдание. 5 дни ваканция не се помръдна, предната вечер специално попитах дали има урок, или нещо друго по география, глас в пустиня. Вчера така се ядосах, че на мига ѝ скрих слушалките. По-късно уж учи нещо, пък я гледам как си цъка на лаптопа, та и него прибрах. Следваща стъпка е да и заменя телефона с една счупена Нокиа.

По рисуване се справя доста добре, но все се налага поне по 2 часа да работи по задание и госпожата ѝ направила забележка, че е бавна.

Тетрадката по английски мъчим сега. Цял първи срок се даваха по 2-3 упражнения за домашна от урока и толкова. Вчера госпожата заявила, че до утре иска попълнени всички останали упражнения. Ха, честито. Поне си направи един хубав преговор.

# 494
"Тетрадката по английски мъчим сега. Цял първи срок се даваха по 2-3 упражнения за домашна от урока и толкова. Вчера госпожата заявила, че до утре иска попълнени всички останали упражнения. Ха, честито. Поне си направи един хубав преговор."
Това малко в стил искам го за вчера, ама се сетих в други ден.. УжасТ, да не кажа нещо по-силно.
Ние поне попаднахме на учител по ЧП - прави им опити, показва разни неща. Определено е в помощ при ученето на теорията.

Общи условия

Активация на акаунт