Второ дете

• 2 712
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Иска да ѝ кажем давай в духа на Кончето, ама няма ние да плащаме наема, памперсите и антибиотиците.

# 16
Точно! Като дойдат сметките и бюджета излезе на минус, нас ли ще търси за помощ?

# 17
  • СИ
И като не сте добре финансово и нямате жилище, защо изобщо мислите за второ дете? Имането на дете не бива да е в едно изречение с "ама не знам как ще се оправяме", т е. давай да го правим без да мислим, пък после ще видим и ще мислим... Аз бих първо си уредила жилищния и финансовия въпрос, пък после да мисля за деца. Ама това съм аз, де, на някои хора не им пука и не мислят.

Някакви такива теории ми развиваше един колега. Трябвало първо това, второ онова, трето и четвърто еди кога си... Има една подробност. Той самият е стар ерген, обаче разбира даже и от гледане на деца...
Да не искаш да ми обясниш, че като сме нямали жилище и сме имали дете не ми е пукало или съм бил безотговорен без да мисля? Както казах, дете се гледа и с 500 лева, на други и 2500 няма да им стигнат. Въпрос на организация и дисциплина. Нашите деца ги изгледахме с една количка за 200 лева. Разни приятелки на жената купуваха колички за по няколко хиляди... И какво? Ми нищо. Детското легло беше от сестра ми, която си изгледа нейните деца. И какво? Децата пак си пораснаха и със старо креватче.
По-важното е да се обичат и да си помагат. А който си мисли, че първо трябва да гони кариера и пари, много бърка...

# 18
  • Sofia
Достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт