Българските образователни карти за деца, създадени от Георги Грънчаров, ще се появят през 2023 г. на американския пазар.

Правата за картите "Нарисувай анимационен герой/робот/чудовище/забавна история" са закупени от издателство Kane Miller.  

"Не чувствам това като мой успех. Успех е за всички български издателства, защото показваме, че ние, българите, сме способни да създаваме продукти на световно ниво." – казва Георги Грънчаров по повод хубавата новина.


"Картите наистина карат децата да се забавляват истински. Какво по-ценно от това? Второто най-важно е, че когато децата рисуват, те се учат да бъдат фокусирани върху една задача за по-продължителен период от време, а това умение ще е все по-ценно в бъдеще" – разказва още авторът, който има и видео уроци по рисуване на български и английски.

"Препоръчвам картите поради две основни причини. Първата е с чисто образователна цел. Изключително много учители, терапевти, логопеди и други професионалисти вече използват картите в работата си с деца, и ни дават позитивна обратна връзка.

Втората е, че това е много добър начин родителите да прекарват време с децата си по доста забавен начин далеч от телевизори, компютри и всякакви дигитални устройства."BG-Mamma партнира на издателство Мармот в техните социални инициативи, включително кампанията "Невинаги съм перфектна"

В България картите на Георги Грънчаров се издават от „Мармот“, като това не е първият успех зад граница за издателството. Тяхната поредица за мотовете, написана от Радостина Николова, проби на пазара в Китай през 2018 г., а догодина ще излезе и във Финландия. Другата любима на децата поредица от портфолиото на „Мармот“ е "Агата. Моята първа година в училище" на Александра Георгиева, която също предстои да бъде издадена в Китай. По-рано тази година "Слончето, което искаше да лети" пък отлетя за Унгария.

Kane Miller е част от образователната група ЕDC Publishing – издателство с над 30 години история, специализиращо в образователната, а впоследствие и в развлекателната детска литература.

От Kane Miller Books определят своята мисия така: "Ние търсим детски книги от цял свят, които са награждавани и обичани. Нашите книги сближават децата по целия свят, като им позволяват да обменят истории и идеи, докато научават повече за разликите и приликите в културата си."

Още за картите тук: https://marmot-books.com/product/komplekt-obrazovatelni-karti/

Още за Георги тук: https://marmot-books.com/animacionen-geroy/

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 10:16 от Рaдост