До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 705
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Ние лампа не сме купували, имаме смарт крушка, която се регулира като цвят и сила през телефона и ще използваме нея. Сложили сме я на една нощна лампа и просто си я настройваме според нуждите. До сега веднъж съм се възползвала да ме пуснат пред всички, имаше ужасна опашка 15 човека и касиерката ме накара да мина преди всички, излязох от магазина и паднах по най-нелепия начин, без да загубя равновесие, без да стъпя на криво просто паднах сигурна съм, че просто някоя баба ме прокле😂 чакам си изобщо не държа да минавам пред всички, на лабораторията винаги има адски много хора и ми става лошо за това карам ММ да идва с мен да чака и това е.

# 571
Тук в Германия никога не дават ред на бременна . Но пък чакалните при лекари примерно са с достатъчно места за сядане . Нито в магазини са ме пускали да мина първа ,нито в институции . Чакаш си чинно , но пък никой не се бута в теб всеки пази дистанция . Тук в супермаркетите с опашките е по различно отколкото в България . Може да има опашка от 30човека , но втора каса няма да отворят и не само това ами ако някой клиент има въпроси към касиерката ,тя надълго и на широко обеднява каквото трябва . Та доста се чака по опашки , но бременни и възрастни никога не се пускат да “прередят “ . Бях в 5-6 ти месец когато отидохме в България да си подменя паспорта . Толкова бях изненадана че почти навсякъде ме пускат да мина първа , а имах доста малък корем . В паспортното на опашката която беше супер дълга , дойде охраната при мен пита ме дали съм бременна и каза че съм с предимство и ме придружи чак до гишето за подаване на заявление. Беше ми толкова неудобно , а и имаше видимо недоволни от този факт хора които чакат буквално цял ден и ги разбирам де  . Когато ходих пък да си го взимам нямаше много опашка , жени не ме пуснаха , но един мъж видимо на възрастта на баща ми ме пусна да мина пред него . Беше много мило . В България видях много толерантност по това отношение . Тук изобщо не е прието , напротив странно е . И възрастни не се пропускат не само бременни . Но пък тук по улиците ме заговарят хората ей така да ме питат в кой месец съм , да казват колко съм хубава примерно , дори когато съм видимо скапана . Grinning  И това според мен е много мило .
За лампа чакам и аз идеи , не съм взимала още . Искам да се регулира светлината , да не е много силна .

# 572
@Вики, аз съм със сънят така откакто си влязох в 8ми месец, дори маалко преди това. Ето снощи сумарно май 3-4ч ми се събират, много ми изтръпват ляв крак, ръка, кръст всичко, а само на ляво мога да спя. Преди можех и на дясно, ама не ѝ харесва на момата вече и толкова бушува, че чак боли и вече не се и завъртам натам от страх. Grinning Та спя 1-2 часа, събуждам се скована, сядам за 1 час поне и пак пробвам и т.н. Понякога просто се премествам на дивана в хола за да не преча на ММ от наместване.

Относно лампите и ние не сме взимали, имаме по принцип и дифузер, и колонка с регулиране на светлина, които можехме да ползваме, но пък благодаря за идеята на Miriaam - направо ще си взема и аз една смарт крушка за едната нощна лампа.
Вие по цяла нощ ли мислите да ги държите светнати? Аз мислех само докато кърмя или това е с цел да може да спи на светлина и през денят?

Сетих се друго да ви попитам - коментират ли околните как ви стърчи/стои корема? Grinning Аз когато кажа, че чакам момиче всички жени ми казват, че ми е по-на високо и е стърчащ като за момче. Дори не ги знаех тези неща преди леля му на ММ да ми го каже още в 6тият месец.

# 573
За даването на ред и аз съм много разочарована. Чакахме 5 човека пред лабораторията - аз, още една бременна с по-голям корем, майка ми и двама мъже, при което идват очевидно майка и дъщеря (майката с медицинска престилка, явно работи в болницата) и при въпрос от лаборантката дали има някой регистрирал се вече, двете минаха измежду всички нас с любия ми въпрос "Аз само да попитам нещо", влязоха, регистрираха ги и отидоха, за да им вземат кръв. 🤣

Другата случка която ми стана смешно, но и малко ме ядоса е от вчера. След прегледа реших да хапна нещо от лилд, защото съм на час път от у нас и докато отивахме с ММ му обяснявах как ми се яде точно това нещо (няма да казвам какво за да не по дразня някоя от вас 😁), при което вече в магазина точно стоя пред щанда и щях да се наведа да си взема и една възрастна жена просто ме избута за да се наведе преди мен и събра всичко което имаше в клетката, защото беше намалено. Попринцип много рядко се случва да ми се яде точно определено нещо.

Относно спането, хора, аз съм по-зле и от преди.. Лягам около 11, стоя на телефона до към 12, за да ми се доспи и спя до 10 часа 🤣 ММ чак идва да ме събужда 😁 вечер ставам само веднъж до тоалетна. 😁😁😁

# 574
Момичета, невъзпитани хора винаги е имало и ще има. Не си разказвайте такива истории, че само всички поглъщате още негативност. Сега само положителни емоции най-добре.

Аз също имам частични проблеми със съня. Можех да спя само на страни, обаче на дясно много ми притиска жлъчката и ме боли (имам камъни), почна и тазобедрената става да ме боли много. Отделно странните фази на съня. Тази нощ се събудих напълно в 3 и будувах до 6. Вече трудно се обръщам в леглото от едната кълка на другата. Хем коремът ми не е много голям, но вече ми тежи много, разпъва ме във всички посоки. Вчера в един магазин една болка разко ме дръпна вътре в таза при същата тазобедрена става и едновременно такова дръпване и в шийката. Помислих си, ей сега да ми изтекат водите, подредих се! Ама късмет, не почнах да раждам. Grinning

И ние сме с дете в предучилищна. Все още ходи, то е задължително, но подадохме документи за самостоятелна форма на обучение, ако ни одобрят, ще отиде при баба си за зимата. Е, и вкъщи ще стои, но поне да не мъкне вирусите. Миналата учебна година беше ад, всички бяхме нон стоп болни и то тежко.

За лампа и аз се чудя. Знам, че бебето ще спи на тъмно. Важно е, за да си регулира режима на бодърстване и сън и да почне да спи по-дълго и стабилно нощем. Имам от икейските с щипка, които се огъват. Обикновено като я огъна да свети зад таблата на леглото, светлината става доста слаба и приглушена и може и да ми свърши работа това. В икеа пак има един модел (те са много де), който има копче за намаляване и увеличаване на светлината. Чудя се и за преносимите с белия шум, които имат различни светлини и сила на осветяване. Трябва на живо да ги гледам, а къде да ходя за тях, пък и в магазините е толкова светло...

# 575
  • Вестерос
Не трябва ли да спят на светнато бебетата?

За даването на път не ми се говори. Нали съм по два, три пъти в месеца на изследвания, никога не са ми давали път. Чакала съм и по час и половина... Направо няма думи, същото е и в градския транспорт, никой не се сеща. Даже се разревах единия път, че ме беше страх да не ме смачкат и си гушках корема през цялото време..

# 576
Това със съня е мн кофти нещо. Почти през цялата бременност беше безсъние отдавах го на хормоните, защото аз и преди в определени периоди от месеца като съм в цикъл беше същото. Спи ми се, обаче не мога да заспя. Успявах по няколко часа на пресекулки. Една седмица преди секциото от напрежение не можах да спя. Сега в болницата съм вече 3 ден същата работа. Хем бебетата не са при мен през нощта. А като се приберем в нас съвсем вече ще забравя какво е това да спиш спокойно и да се отпуснеш, но няма как...от днес бебетата са по цял ден при мен. Доведоха ги в 9. Правихме 2 хранения. Даже сложихме на гърда да засучат и стимулират да слезе кърмата. Сега на следващото хранене пак ще пробвам.

# 577
  • Вестерос
Как си иначе, Веси? Раздвижи ли се?

# 578
Някой има ли болки точно над пъпа? Има усещането, че ей сега ще се отвори, ужасно е 🤷♀

# 579
Аз съм цял ден с болки в кръста като менструални които ходят по десния крак .Отгоре на всичкото снощи направих алергия към тотема и притеснявах доктора по никое време и сега ми е неудобно да му звъня пак за болките .35+4 не би трябвало според мен да почва раждане

# 580
Аз съм цял ден с болки в кръста като менструални които ходят по десния крак .Отгоре на всичкото снощи направих алергия към тотема и притеснявах доктора по никое време и сега ми е неудобно да му звъня пак за болките .35+4 не би трябвало според мен да почва раждане

Какво ти стана от приема на тотем?

# 581
  • Варна
Аз преди спях само на ляво ама сега усещам все едно цялото бебе е там и не му е ок като лежа така. А когато се завъртам надясно имам чувството, че цялото го местя много е странно и всичко се случва бавно и леко болезнено. Вече съм сигурна, че бебчето е започнало да слиза и АГ го потвърди сега го усещам главно в ляво и под пъпа. И сега тревогата ми е колко време имам като в започнало да слиза?! 🙄😔
 Днес малко излязох дано да не е проблем ще се опитам да огранича разходките, знам че помагат за нормалното раждане ако бебето не слиза, но явно аз няма да имам този проблем , а в никакъв случай не искам да в преди декември.

# 582
За нощна лампа си имам една старичка,която и сега си ползвам,защото с малкия още спим на нея. Мисля,че със запалена нощна лампа има по голяма видимост какво се случва с бебето.
За спиране от градина не мисля,единия батко ми е първи клас абсурд да го спра,не става. Малкия ми е 1ва група в детската градина, но мисля да си ходи. Няма как с бебе и малко дете на 3 години просто без помощ няма да стане. Живеем заедно със свекърва и свекър,ама те са на работа по цял ден,мм също само в неделя мога да разчитам на помощ . Така,че всеки по предназначение- училище, детска.
На моите родители не мога да разчитам защото живеят в чужбина.  Ще дойдат когато родя, майка ми ще застане малко да ми помага,но това ще е закратко. После пак оставам сама .
А само си представете с 3 деца на различна възраст и всяко със своите желания

# 583

Една идея по-добре съм днес. Слагам свещички профенид, уж пооблекчават болката. Само имам едно странно подуване на десния крак от ходилото към коляното. Сутринта на визитацията казаха, че било нормално. Довечера нощна смяна е моето АГ и ще питам него. Ти последно в АГ или майчин дом?

# 584
Нещо кръворазреждащо дават ли ти, Веси? Фраксипарин, аспирин?

Една идея по-добре съм днес. Слагам свещички профенид, уж пооблекчават болката. Само имам едно странно подуване на десния крак от ходилото към коляното. Сутринта на визитацията казаха, че било нормално. Довечера нощна смяна е моето АГ и ще питам него. Ти последно в АГ или майчин дом?

Общи условия

Активация на акаунт