До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 713
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте. Имам въпрос към майки които имат по големи деца на градина.
Спряхте ли ги вече? За колко седмици преди термина спирате? И след това колко мислите да ги задържите вкъщи?
Аз всеки път се разболявам от вирусите от градината на моя син. Той е 2 група. Секциото ми живот и здраве ще е около 20 декември.

От София съм. Да се оплача за нещо. Забелязах следното. Стоя на опашка да си взема пратка или още някъде, коремът ми е голям и се личи от далече... Пред мен са мъжете и не ме пропускат! Правят се че не виждат.
В същото време в Икея и в мола жени ме пропускат.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 03:11 от SlanteNSt

# 556
И ние се възползвахме от лудия петък в Хиполенд. Взехме количката. Но във физическия магазин в мола имаше само една мостра, тя пробвана, опипвана и я поръчахме онлайн. Спестихме около 400 лв. Добра оферта беше.

# 557
Ха, мен ми личи и съм с голям корем от шести месец. Никой никъде не ми е правил път, а на опашките ме виждат и си обръщат главите. И жени и мъже🙈🤮. Аз винаги съм пускала бременни жени, майки с дечица, баби с бастунчета-винаги! В автобуса веднъж щяха да смачкат една жена с количка само и само да слязат преди нея. Не съм възпитана така! Няма и да възпитавам детето си така! Можем само да си обещаем, че ще възпитаме добри, хуманни, състрадателни и уважителни деца! 🍀🍀🍀❤️❤️❤️

# 558
Смесено ми е мнението за даването на ред, поради факта, че не знаеш и на този пред теб какво му е. Не всичко си личи. Но пък главно забелязвам млади дами, предимно, изобщо да не им пука и да не дават път. Мъжете по-ги е срам, но наистина са главно млади хора, които игнорират. (като не си минал през това явно)
В мола веднъж в Зара си чаках най-спокойно зад около 10 момичета, но момичето на касата ме забеляза и малко ги нахока пък и тя беше младичка. Явно си е до вътрешно усещане. Иначе някоя от вас беше споделила преди за количките по супермаркетите, аз много се опитвам да се пазя там, че пък пенсионерите в такива магазини са повече от нахални. И от преди да бях бременна 😅
Нооо и аз съм мн разсеян човек в големи магазини и съм малко кон с капаци 😃 Не са виновни другите на 100%. ММ все ми се кара и направо си гледа вместо мен и само ме побутва насам-натам да не се ударя някъде или да не ме удари някой 😬 Вчера в Хиполенда бяхме главно бременни и майки с деца (явно заради петъка, другите работят 😂) и беше наистина все да не удариш, пречиш, или пък да се опиташ да помогнеш. Голяма толерантност видях от всички към всеки, рядко срещано явление.

# 559
Моя опит с даването на път е различен. В метрото бях за 2 спирки веднъж (по принцип навсякъде си шофирам, но ходих за разширяване на зеници и оставих колата), и си стоях защото не ми се седеше. И една леличка стана, започна директно да се кара на един мъж, който си беше оставил туристическата раница на празното място до него, не виждал ли че има бременна жена, как може така. Той само ме погледна, и направи знак към друго свободно място😂 Но пък и аз не исках да сядам, и казах няколко пъти на лелката докато ме чуе, накрая се успокои. След 2мин един тийн, който явно не беше видял случката, ме попита няколко пъти дали искам да взема мястото му. Бяха мили, но малко стана драма и неудобно😅.
Иначе в Икея бяхме миналата седмица, ужасно ме боляха краката, а имаше по 30 човека на касите, дори на тази за бременни и малки деца, а само аз и още една жена бяхме бременни. И аз директно взех мъжа си, и започнах да се пререждам, като се извинявах, но хората си ме пуснаха. Имаше само една руса девойка, която промърморила възмущаващо се след мен (мъжа ми я чул): "е, не на всички им личи!" 😄😆  Еее пък на мен ми пролича в 6ти месец, дотогава съм си изсърбала попарата и съм правила път😄 Така де...хора всякакви😄🤷‍♀️

# 560
Аз имам батко, който тази година е предучилищна в детската градина. Не съм го спирала и за сега нямам намерение да го спирам от градина. Живот и здраве като се роди бебчо, ще мислим. Но по принцип идеята ни е да си остане вкъщи евентуално за седмица и то около Коледа.

Здравейте. Имам въпрос към майки които имат по големи деца на градина.
Спряхте ли ги вече? За колко седмици преди термина спирате? И след това колко мислите да ги задържите вкъщи?
Аз всеки път се разболявам от вирусите от градината на моя син. Той е 2 група. Секциото ми живот и здраве ще е около 20 декември.

От София съм. Да се оплача за нещо. Забелязах следното. Стоя на опашка да си взема пратка или още някъде, коремът ми е голям и се личи от далече... Пред мен са мъжете и не ме пропускат! Правят се че не виждат.
В същото време в Икея и в мола жени ме пропускат.
[/quote]

# 561
  • София
На няколко пъти се опитвах да откажа да ми дадат ред/да седна и изпадам все в разговори тип, "ама моля ви се, елате". Жената на касата в магазина до нас например направо ми се скара (мило) как така не искам 😅 Та вече се възползвам, само и само мир да има. 1-2 пъти не са ме пуснали с предимство само, вчера например при ендокринолога, макар че знам, че мога да вляза директно. Но все и аз си повтарям, че не знам какво им е на другите и че ако ми е наистина много некомфортно, ще си кажа. И така 😁

# 562
Не мога да си харесам лампа, какви взехте вие?

И аз не мога да харесам лампа. Искам да е с по-мека светлина и даже да мога да я намалявам. Тези детските не ми харесват особено.

# 563
Хилоу!
На мен като цяло ми дават път, и в институциите са ме пускали без ред, което е много яко! Абе възползвам си се от ситуацията и добрината на хората с удоволствие 😁 . Но е до човек. Млади жени се е случвало да не ми дават път, както и мъже, колеги, въпреки огромния корем си ме оставиха да чакам (не много ама все пак, очаквах да мина първа 😁) . В заведения са ни давали неудобни масички и приятелки са им обръщали внимание, ако може да сме на по-удобно заради мен. Може естествено, ама кой да се сети да предложи диванче.
Най-фрапиращо беше когато една жена на Спиди опита да ме предреди. Тя се беше засилила от едната страна, аз си кретах от другата и като стигнах на 2 метра от офиса и от жената преди мен спрях. Другата дама обаче продължи и се прилепи плътно до дамата пред мен. Викам си, не си познала. Наредих си се, като ми дойде реда застанах пред офиса. И чувам отзад "На мен всичко ми е готово ама обикновено си чакам реда". Обърнах се с целия си корем 😁 и питах "Преди мен ли искате да минете госпожо? Защото бях тук малко преди вас. Заповядайте, минете, ще ви изчакам. " Хаха, тя явно не ми беше видяла корема от отвореното яке, ококори се, млъкна си и се сви.

# 564
  • Варна
Относно даването на ред понеже често пътувам с градски съм забелязала, че основно възрастни жени ми отстъпват мястото си и тогава идва въпрос те или аз съм с по-голямо предимство. Младите въобще не забелязват кой е около тях те са забили глави в телефоните със слушалките и според мен са в друга реалност. Забелязала съм в някои магазини самите касиери да ме извикват и да минавам пред цялата опашка. На мен късно ми се показа корема  и като цяло не съм се борила за правата си, но за жалост трябва да си нахален ако искаш някой да ти ги признае.
И ние днес ще търсим някаква лампа нямам идея каква искам да е , свикнах да спя на много тъмно и определено ми харесва повече, затова искам някаква много лека колкото да виждам детето.
Относно съня аз до скоро нямах никакъв проблем така хубаво си спах , но от миналата седмица лягайки първо корема ми е твърд и трудно се завъртам и от всяко движение усещам дискомфорт, докато спя започнаха да ме болят краката. Коремът го намествам някак и заспивам ама хванат ли ме краката няма заспиване, а снощи за капак и киселини имах. За киселините само дъвка ми помага и снощи станах дъвках си малко дъвка и си легнах. Бяха ми казали ,че в 9-ят месец не се спи много, а аз още не съм започнала да се притеснявам за раждането, не ми се мисли какво ще е като влязат и тези мисли в главата ми .
Вие как сте със съня ,имате ли такива проблеми или на мен ми се връща за всички месеци спокоен сън 😁

# 565
Аз си купих проста нощна лампа от китайския магазин за 15лв 😀 не се изхвърляйте в скъпотии според мен
Иначе тук най-редовно си чакам на опашки и напоследък както ми тежи и ми е идвало да ревна, нито възрастни жени, нито който и да е не дава път 🤷♀ явно бързо забравят, че са били бременни и те

# 566
Онази вечер ходихме на черква, имаше огромна опашка на входа, повече от 15 мин се редихме. Една жена зад мен видя, че съм бременна и започна да ме обеждава да прередя всички. Но, то просто нямаше къде да се мине, някрая се оказа, че жената мина 10-ина човека пред нас😁. А пък друга, по-възрастна, не спря да се бута в мен, никаква дистанция, помолих ММ да застане зад мен, за да не ме смачка, но тя не му позволи, продължи да ме бута, обърнах се, скарах й се и я пуснах пред мен. Дори не й стана неудобно като видя, че съм с голям корем. По принцип, ако не ми е зле, си чакам чинно реда на опашката, 1-2пъти ми се е случвало да помоля да прередя някого , и то ако съм взела само 1-2неща и няма да се забавя.
Детето няма как да го спра от училище, защото е 1.кл., надявам се на коледната ваканция.
Нашата лампа е една калинка, която свети много нежно, но ми е подарък и не зная от къде е.

# 567
За даването на ред и мен си ме подминават.Наскоро в лаб.  въобще не ме забелязаха.Добре че едната лаборантка ме покани да влезна вътре,защото се чака прав отвън.Аз лично права не мога да седя.Пусна  ме жената,но започна да ми става лошо и предредих 4-тата жена,тоест бях след нея,но казах да ме обслужат и да си ходя.
В друга лаборатория имаше подмятания как "Ама аз съм болен и не мога да чакам" от мъж на 30г,
"Ама ако има още 5 бременни.." и т.н.
Една жена от ромски произход нахално ми каза ,че ред не отстъпва, въпреки написаното с големи  букви на стената.Тя била работила  в болница и била "наясно".Казах й,че си личи ,че е чистачка там.Тя позамлъкна,но все пак не ме пусна.Небременна бих стигнала до сериозен конфликт, но сега не ми се занимава.

# 568
Мале...като ви чета направо се ядосвам и губя надежда в човечеството... Наистина май най-наглите са пред лабораториите, и мен не са ме пускали.
А си има и много възрастни лепещи се, особено в супермаркетите на касата, редовно ме побутват отзад с колички, но това винаги ми се е случвало. Някои бабки са коне с капаци, и си им е останало от соца да се бутат да не би, недай си боже, да изпуснат нещо...🤦‍♀️ Аз в такъв случай започвам да кашлям силно, някои се плашат и се отдръпват, но са рядкост тези😆

# 569
Ооо в нашия град никой не го е страх от ковида, то и по време на мерките не се спазваше дистанция. Дай да се бутаме, че да минем "по-бързо". Колко пъти ми се е случвало, влизам в аптека, човекът пред мен "само за малко" и не сложил маска, а казва, че е с ковид и му трябва антибиотик. Е луда, полудявам тогава, и аптекарите предупреждават да се слагат маски още при влизане, ама нали е "само за малко", и аз ги овиквам вътре такива...но то си е до човек...

Общи условия

Активация на акаунт