До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 715
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Категорично, но и без да съм раждала. Напоследък забравям и аз като Блонди как се наричат обикновени неща и се държа като неандерталец, като описвам нещо понякога. Смешно ми е, да видим докога 😁

Раждалите мами да са се сблъсквали с "mom brain". 😳

# 541
Ако на някои от вас са им останали последни неща за купуване, има намаление в Хиполенд, Кидсо и Вис виталис. Нещата в Кидсо бързо се изчерпаха, но все още има попадения.

# 542
Веситоо, Честито и от мен да са много здрави и силни момчетата! Кадерай , бъди силна и вярвай че скоро ще се съберете с твоето момиченце.
Момичета аз ли ще съм следващата със секцио? Аз съм за следващата седмица а терминът ми е на 03.12. Започвам да се притеснявам .

# 543
Веситоо, Честито и от мен да са много здрави и силни момчетата! Кадерай , бъди силна и вярвай че скоро ще се съберете с твоето момиченце.
Момичета аз ли ще съм следващата със секцио? Аз съм за следващата седмица а терминът ми е на 03.12. Започвам да се притеснявам .

Моя термин също беше 3.12. Притеснението няма как да липсва. Всичко минава и заминава. Даже при мен май по-добре, че не ме е хванала упойката и са ме приспали, защото 100 процента щях да се панирам по време на операцията. Ето на мен днес ми е 1 ден и успях да стана. Донесоха ми бебетата. С помощта на момичето от бебешкото отделение смених памперса и нахраних от шише единия близнак. Уж големи бебоци, а са толкова малки. Страх ме е да ги вдигна. Сега следобяд пак ще ми ги донесат, а утре като ме поотпусне повече операцията ще пробвам да ги сложа на гърда да засичат. То няма признаци на кърма, но да видим може да я стимулират.

# 544
Не са ми казали още до кога да пия магнезия, но бях чела до началото на 36та, утре ще питам АГто и мога да споделя. Иначе тези менструални болки, които описваш, са вид контракции. Мен с такива ме приемаха в болница в 5-6 месец. Може би е по-добре да си върнеш дозата магнезии или ако има как да драснеш на акушерката да я кажеш и да я попиташ 😎

На скоро бях на един уебинар за раждането и лекторката обясняваше, че няколко седмици преди да започне то, бебето бавно слиза в таза и започва това силно скъсяване на шийката за да се подготви тялото за това, което предстои. Правилно си го разчела написаното, бебока ти е се подготвя 🤗 В момента, в който влезеш в 9ти месец, може да очакваш започващо раждане всеки ден. Около мен всички раждат или в първите дни или първите седмици на 9ти, нито една мама не е устискала до термин 😁

Веси честито за двойната радост ! Да си ти живи и здрави момчетата и много да те радват .Heart Eyes
Кадерай стискам палци всичко с бебка да е наред . Сигурна съм ,че ти е много трудно в момента , но поне бебето е в Русе и ще се грижат добре за нея .
Момичета аз бях на преглед вчера , шийката ми е затворена , но акушерката каза че е силно скъсена ( 35+5 съм ) . Тук всеки път ми правят преглед и от долу , понякога без ехограф , а само с пръсти . Каза че главата на малкия е ниско долу и притиска надолу . После видях ,че е писала нещо от сорта , че главата му е слязла в таза ?! Не съм сигурна точно,  понеже е написано със съкращение на немски . То аз реално му усещам главата супер ниско долу . На тоновете ми излязоха някакви контракции , които изобщо не ги усещах . Иначе всичко било нормално . Направиха ми и тест за стрептококи . Преди 2 седмици ми биха ваксина против коклюш , а вчера беше противогрипната , която за пръв път си я бия . Изпрах дрехите на бебето , изпадам в тих ужас когато се допрът до нещо . Grinning Вкъщи мирише на бебе вече много е приятно . Вие до кога ще пиете магнезий? Аз забравих да питам вчера , сама си го намалих от 2седмици , но пък имам менструални болки откакто го намалих и крампи в пръсеца . Чудя се дали да си го увелича пак ?

# 545
Веси,такъв стимул имаш, че според мен ще успееш Simple Smile
Относно виенето на свят от лекар знам, че трябва да гледаш само напред, а не в земята,за да не ти се мае.
За болката нямаш ли свещички Профенид? От всякъде чувам,че жените първите дни само това са слагали,за да овладеят болката.

Свещички Профенид- вълшебни. Много ми помогнаха с второто секцио ( сутрин и вечер по една и рай). Сега ще си ги купя и в багажчето.

# 546
Butterfly задължително ще звънна на лекарката ,но чак понеделник . Ох аз съм в такова блажено спокойствие , имам чувството че имам още поне 9месеца пред мен за подготовка . Grinning
За раждането страх нямам по скоро е любопитство . Как ще стане всичко , коя дата ще си избере бебето , дали ще ми се плиснат водите или ще имам контракции ,Дали ще мога да родя нормално . Ей такива неща . Мисля си дали пък не съм прекалено спокойна , май е по добре да ме е страх поне малко, за да съм по подготвена .
За бейби брейна няма какво да говоря даже . От 5-6ти месец забравям ВСИЧКО . Елементарни думи дори докато говоря забравям . Един съвет от мен когато сте включили котлон или фурна проверете поне 2пъти дали после сте го изключили . Казва ви го потърпевша точно от този бейби брейн . Има нещо общо с нивата на витамин Б12 това забравяне . Не съм сигурна много .
ММ happiness Колко станаха твоите мъници ? Наддават ли ? Ще се радвам да споделиш .

# 547
Честито и на теб Веси, радвам се, че и твоето приключение сега започва 💙💙

Не се знае кога ще си ги вземем. Но по статистика чудото се случва до термин, който беше 24.12. Вече си удвойха рожденото тегло и са много смешни буболечета. Вчера се гушкаме с едното бебе докато педиатърката ми даваше информация и тя се разби да и се усмихва. Само най-малкия остана на кислород, но тази седмица и него ще го откачат. Общо взето, ако някой ми беше казал, че ще стигнем до тук нямаше да повярвам. В началото всичко изглеждаше толкова невъзможно и не му виждах края. А сега ги виждам как растат всяка седмица и оценявам всяка малка стъпчица и капчица светлинка и надежда. Не мога да повярвам, че тези малки човечета скоро ще са в къщи. ♥️
Муфлонче, надявам се да стискам още малко. Бях днес при доки, ще ходя често на тонове, хвана ми 1 контракция по силна.
Момичета-майчета, стискам палци да е наред всичко с бебетата  бъдете силни, знам че ще е трудно, но сега вие сте тяхната сила, така че горе главата.
MM happiness казаха ли кога ще ги пуснат твоите сладури? Как се движат с кг? Иначе и сз като Блонди 23 , през цялата бременност съм разсеяна, забравям, бъркам.... супер зле

# 548
  • Вестерос
Дано всички бебенца в болницата да трупат бързо грамчета, за да са си вкъщи скоро! Heart

Много благодаря за съветите от рехабилитатора Simple Smile Ще ги имам предвид, ако се окажа със секцио.

# 549
Moeто се мести от ляво на дясно всеки ден Simple Smile Много е смешно как изпъква повече корема.

Не е ли рано за стерилизация? Аз мислех като съм в болницата ММ да го направи това.
И аз мисля, че е рано, тъй като четох че стерилизацията трае само 24 часа. Затова мисля шишетата да ги стерилизирам когато се върнем от болницата - то става бързо по какъвто и начин да се стерилизира. А ММ да стерилизира бибероните преди да дойде да ни вземе, за са може за всеки случай да имаме за по път, тъй като сме на един час път от вкъщи. Само помпата ще стерилизирам преди да постъпя в болницата, за да мога да я взема.

# 550
В Kidso  наистина има добри намаления.Набързо поръчах доста неща.По 1 бройка  са  останали ,но пък намалението си го биваше. Остана ми в любими  1 триколка за никакви пари,но много ми  дойде веме този Черен петък.Вие поръчахте ли си разни неща?

# 551
  • Вестерос
Само едно одеяло тип прегърни ме от Синсей.

# 552
Аз поръчах сгъваема кошара, хавлия, одеало, един матрак за люлката ни, че е за смяна. Чудя се дали да взема и бебефон - има 30% в Комсед

# 553
Аз току-що поръчах бебефон Чиполино Поларис от Комсед, цената е супер, и много познати ми го препоръчаха. Иначе от baby.bg вчера поръчах няколко неща, вече се чувствам доста по-подготвена. Бебка си напомня, че остава малко време😄

# 554
  • Вестерос
Не мога да си харесам лампа, какви взехте вие?

Общи условия

Активация на акаунт