До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 719
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Честито Веси!  Да те радват много , да се гушкате много.
Мойта госпожица я преместиха в Русе в неотологията🥺. Има инфекция и е имала температура. С обеснението от мен защо , не ме пуснахте още с изтекли води: Ще ли са да кажат Тутракан не си върши работата!
Не си я върши разочарована съм, съспина съм , психически аз тук , тя там няма такава болка. Детенцето ми дано се възстанови бързо , от 2 700 вчера е спаднала на 2 530.
Най- трудното е , че не може да се разплачеш с тази операция. Стискам със зъби ръка и пускам сълзи,трудно е , но ще се справим! Аз се раздвижих , мога да сядам ходя до WC , много ми е трудно да ставам , и никой не ми помага. Когато имам газове ме придърпва много. Мм ходи да я  види и ще ходи , докато изляза аз всеки ден в 11. Как да се възтановя по бързо от секциото за да си видя детенцето.🥺

# 526
Кадерай, не мога да дам съвет за възстановяване след секциото. Но това, че са откарали бебка в по-голяма болница с Неонатология е по-добре щом има инфекция. А за теглото - всичко бебета смъкват в началото и после наваксват с папкане. В книгите пише, че теглото при изписване е нормално да е по-ниско от рожденото тегло. Според това, което съм чела и чувала от консултанти по кърмене, сега е моментът да стимулиращ кърмата си, щом го няма бебчето за естествена стимулация. Когато ти дойде кърмата можеш да я съхраняваш и да носиш на бебка или поне да я поддържаш, защото след изписването ѝ майчината кърма ще е най-доброто “лекарство” за нея.
Кураж, момиче, всичко ще се подреди! 🍀

# 527
Веси, честито и от мен за двойната радост и какви прекрасни имена! Да имат дълъг и щастлив живот им желая, а твоя разказ само помага. Бързо почвай да се раздвижваш и в леглото задължително прави с краката нещо, за да може да свиква тялото на движение. Кадерайче, това важи и за теб, движение и кураж! Според мен от болницата в Тутракан са постъпили много адекватно, като са преместили бебека в Русе. Там имат голяма неонатология и ще е в най-сигурни ръце. А теб също според мен добре не са те пуснали, имало е защо и не са искали да рискуват да родиш в линейка или по пътя да стане нещо. Знам, че те боли и търсиш да виниш някой сега но според мен всички около теб са действали адекватно. Нека мъжа ти ходи да я вижда, а ти до няколко дни ще си я видиш, ще те изпишат до два три дни според мен. Мамето Хапинес какво да каже и тя, всяка седмица ходи за по един час да си ги вижда и тричките набързо, не е и лесно но се държи. Ех, колко сте силни момичета, направо нямам думи. Аз сънувах тая нощ, че раждаме не едно а пет деца, дано не  е нещо лошо. От няколко дни имам Бракстън Х, сега вече ясно ги отличавам. Днес съм на преглед и дано всичко върви както трябва.  Бътърфлайче, не мисля, че е удачно да носиш пижама, само ножници дават, защото на визитации, на прегледи и т.н трябва голо дупе(даже и без гащи искат). А ако си с операция пък въобще няма шанс да се обуе панталон. Поне така ни каза акушерката в училището за бременни. Искаме ви по без гащи, каза-хахаха.

# 528
То в леглото раздвижването е лесно. Пробвах да седна, но болката е ужасна. 3 пъти се напънах да седна и успях, но за няколко секунди, защото ме боли и ми се завива свят. Днес трябва да успея, иначе няма да ми оставят децата.

# 529
Веси,такъв стимул имаш, че според мен ще успееш Simple Smile
Относно виенето на свят от лекар знам, че трябва да гледаш само напред, а не в земята,за да не ти се мае.
За болката нямаш ли свещички Профенид? От всякъде чувам,че жените първите дни само това са слагали,за да овладеят болката.

# 530
Вики, давай и не се отказвай, ще успееш днес! До довечера ще са си при теб!😊

Кадерай, успокой се и ти! И аз като другите момичета смятам, че каквото е твябвало да направят, са го направили. Добре е, че са открили инфекцията и са я преместили в друга болница. Всички бебета спадат след раждане... дъщеря ми се роди нормално 3000, спадна до 2500, изписаха я 2800, без да имаше никакви проблеми в здравето. Хвана я лека бебешка жълтеница, която мина за 2-3дни.

# 531
Vesitoo & Kaderay27 герои мамчета 🤗 Стискам палци бързо да се раздвижите 🙏

Kaderay27 само може да си представим какво ти е в момента да си разделена от бебка и да я мислиш какво/как 😟 Кураж! Много бебенца се раждат с инфекции или тежки жълтеници, сигурна съм че и твоето малко чудо бързо бързо ще се пребори и скоро ще си я гушкате у дома!

IRusinova знам за нощниците, обаче реших да послушам и сестра ми, която два пъти вижда в Токуда и беше доволна че е имала резервна пижама с панталон 😂 Аз съм приготвила една с изключително ниско долнище, за бременни и кърмачки се води и си я нося сега вкъщи, та дори и секцио да се наложи, разреза ще е много над него 😁

# 532
Веси,такъв стимул имаш, че според мен ще успееш Simple Smile
Относно виенето на свят от лекар знам, че трябва да гледаш само напред, а не в земята,за да не ти се мае.
За болката нямаш ли свещички Профенид? От всякъде чувам,че жените първите дни само това са слагали,за да овладеят болката.

Взела съм си профенид. Но тук ми бият мускулно обезболяващо. Самата операция не ме боли, само като се движа. Успях да стана. Сама. Никой не помага да те вдигне. Махнаха катетъра и трябваше да отида до тоалетна. Леки раздвижвания правя по коридора. Децата са добре. Нахранени са. Ще ми ги носят само да ги видя,з ащото не мога и да ги вдигам. За виенето на свят чакам сега да ми излезе хемоглобина. Иначе ми донесоха ампули желязо и сега пих.

# 533
Веси честито за двойната радост ! Да си ти живи и здрави момчетата и много да те радват .Heart Eyes
Кадерай стискам палци всичко с бебка да е наред . Сигурна съм ,че ти е много трудно в момента , но поне бебето е в Русе и ще се грижат добре за нея .
Момичета аз бях на преглед вчера , шийката ми е затворена , но акушерката каза че е силно скъсена ( 35+5 съм ) . Тук всеки път ми правят преглед и от долу , понякога без ехограф , а само с пръсти . Каза че главата на малкия е ниско долу и притиска надолу . После видях ,че е писала нещо от сорта , че главата му е слязла в таза ?! Не съм сигурна точно,  понеже е написано със съкращение на немски . То аз реално му усещам главата супер ниско долу . На тоновете ми излязоха някакви контракции , които изобщо не ги усещах . Иначе всичко било нормално . Направиха ми и тест за стрептококи . Преди 2 седмици ми биха ваксина против коклюш , а вчера беше противогрипната , която за пръв път си я бия . Изпрах дрехите на бебето , изпадам в тих ужас когато се допрът до нещо . Grinning Вкъщи мирише на бебе вече много е приятно . Вие до кога ще пиете магнезий? Аз забравих да питам вчера , сама си го намалих от 2седмици , но пък имам менструални болки откакто го намалих и крампи в пръсеца . Чудя се дали да си го увелича пак ?

# 534
Леля ви е рехабилитатор и ше ви даде съвети!
1. При коремна операция няма да сгъвате двата си крака едновременно! Ще ги редувате.
2. За да станете от леглото винаги първо се обръщате настрани и се избутвате с подлежащата ръка, пускате краката и сядате.
3. Гледате право напред, дишате спокойно и седите поне 1-2мин преди да станете.
4. Като имате газове, кихате, кашляте леко се притиска раната с ръка.
Не се залежавайте, 2-3 пъти дневно свивайте краката в леглото един по един, стягайте и повдигайте дупето, ще се радвате, че сте го правили. ❤

# 535
    Раждалите мами да са се сблъсквали с "mom brain". 😳

# 536
Аз цяла бременност изкарах с тежък baby brain 😀 забравям имената на предмети, бъркам цветове и посоки, все едно съм умствено изостанала 😂

# 537
Приятелки ме съветват да отида на психолог, предвид стреса през който минавам в момента. Чувствам се все едно са ми взели мозъка и са го изхвърлили. Не мога да се концентрирам, постоянно се разхождам с бележките и списъците, а аз принципно съм супер организиран човек и паметта никога не ми изневерява.Не съм се затворила в себе си, за да си помисли човек, че е някаква депресия, но започвам да се замислям. И попаднах на това понятие, "mom brain" и ми стана интересно. 🫠

# 538
Муфлонче, надявам се да стискам още малко. Бях днес при доки, ще ходя често на тонове, хвана ми 1 контракция по силна.
Момичета-майчета, стискам палци да е наред всичко с бебетата  бъдете силни, знам че ще е трудно, но сега вие сте тяхната сила, така че горе главата.
MM happiness казаха ли кога ще ги пуснат твоите сладури? Как се движат с кг? Иначе и сз като Блонди 23 , през цялата бременност съм разсеяна, забравям, бъркам.... супер зле

# 539
Новини от малката Айлиз , върви към подобрени и няма температура ММ ходи да я види🥰 спинка мърдала с кръгчета , ръчички и се мусила на татко. Надявам се всеки ден в 11 да чувам само хубави неща за нея и да споделям с радост. Имаме право да я виждаме в седмицата веднъж и да се чуваме всеки ден в 11. Мен ще ме приемат , като се възстанови и може да диша самичка и да се храни ще си построим , няколко дни заедно и в къщи ДАНО!
За себе си днес слязох по стълбите , качих се и най накрая се видях с ММ. Раздвижвам се но най много боли, като ставам от леглото.  Веси като ставаш фиксирай си зрението някъде и дишай дълбоко , аз така правя кислорода помага много. Първата вечер имах ужасни болки и с дълбоко дишане се успокоих , но ми биха мусколно спазмалгон и се възстановявам лека , по лека най много вървенето помага бъди сигурна.
Mm hapines как са бебетата?

Общи условия

Активация на акаунт