До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 742
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Сега мога да споделя малко повече информация за моето секцио за нераждалите мами. Извикаха ме към 12 часа, бях от последните планирани операции за деня. Сложиха ме на магарето и ми поставиха катетър. Не беше много приятно, но се търпи. Странно е да Пишкаш през него. След това ме дообръснаха, защото явно бях пропуснала ситни косъмчета точно където щеше да е разреза. Поставиха ме на инвалидна количка и ми вляха нещо против повръщане в абоката, който ми сложиха сутринта. Вкараха ме в операционната. Там пак искаха да ми сложат нещо, ама се запуши абоката и се наложи нов на друго място. След това ми сложиха спиналта упойка в гръбнака. Бях седнала, не легнала. Преди това обаче понеже ме обзе паниката и питах дали мога да си пия от тези капки на д-р Бах и ми разрешиха. Още докато ми сложат упойката усетих затопляне от ходилата. Сложиха ме да легна. Вдигнаха паравана пред мен. Почнаха да ме натискат и боцкат да проверят за чувствителността и се оказа, че явно ме хваща бавно. Сложиха ми маска и ме приспаха. Като се събудих беше 13 и 20. И мн странно усещане, все едно бях забравила, че съм легнала на масата за операция. Просто все едно съм спала дълъг сън. Пренесоха ме директно в стаята. Бях замаяна, но в съзнание. АГ идва 2 пъти да ме види след това. Каза, че упойката късно е почнала да действа и е трябвало да ме приспят. Самата чувствителност на крайниците дойде след около 5 часа. Идваха сестрите да ми сменят еднократните подложки, но не успяха, защото нямах чувствителност в таза и не можех да се повдигна. Сега вече съм ок. Дойдоха да ми донесат да видя бебетата. Вече чак утре ще ги видя. Казаха, че са добре и днес ще се бият първите бебешки ваксини. Трябва да се пие много вода, за да се изведе упойката от тялото и да не ме боли глава утре. Сложиха ми обезболяващо. Сега в 10 часа пак. Надявам се съм полезна и не съм изплашила никоя от вас. Гадно е, ама минава.

# 511
Аз ти благодаря за подробната информация 🙂 предпочитам да съм информирана.

Сега мога да споделя малко повече информация за моето секцио за нераждалите мами. Извикаха ме към 12 часа, бях от последните планирани операции за деня. Сложиха ме на магарето и ми поставиха катетър. Не беше много приятно, но се търпи. Странно е да Пишкаш през него. След това ме дообръснаха, защото явно бях пропуснала ситни косъмчета точно където щеше да е разреза. Поставиха ме на инвалидна количка и ми вляха нещо против повръщане в абоката, който ми сложиха сутринта. Вкараха ме в операционната. Там пак искаха да ми сложат нещо, ама се запуши абоката и се наложи нов на друго място. След това ми сложиха спиналта упойка в гръбнака. Бях седнала, не легнала. Преди това обаче понеже ме обзе паниката и питах дали мога да си пия от тези капки на д-р Бах и ми разрешиха. Още докато ми сложат упойката усетих затопляне от ходилата. Сложиха ме да легна. Вдигнаха паравана пред мен. Почнаха да ме натискат и боцкат да проверят за чувствителността и се оказа, че явно ме хваща бавно. Сложиха ми маска и ме приспаха. Като се събудих беше 13 и 20. И мн странно усещане, все едно бях забравила, че съм легнала на масата за операция. Просто все едно съм спала дълъг сън. Пренесоха ме директно в стаята. Бях замаяна, но в съзнание. АГ идва 2 пъти да ме види след това. Каза, че упойката късно е почнала да действа и е трябвало да ме приспят. Самата чувствителност на крайниците дойде след около 5 часа. Идваха сестрите да ми сменят еднократните подложки, но не успяха, защото нямах чувствителност в таза и не можех да се повдигна. Сега вече съм ок. Дойдоха да ми донесат да видя бебетата. Вече чак утре ще ги видя. Казаха, че са добре и днес ще се бият първите бебешки ваксини. Трябва да се пие много вода, за да се изведе упойката от тялото и да не ме боли глава утре. Сложиха ми обезболяващо. Сега в 10 часа пак. Надявам се съм полезна и не съм изплашила никоя от вас. Гадно е, ама минава.

# 512
И друго забравих. От тръбата, която са ми сложили в гърлото. Сега ми е сухо и ме боли. Нося лукчета, но са в чантата, после ще помоля някой да бръкне и да ми ги даде. От снощи не съм хапвала нищо и съм мн гладна. Вече утре ще ми разрешат. Сега само вода.

# 513

И аз също ти благодаря , също предпочитам да имам информация .Аз също бих питала за пълна упойка , просто не мисля , че мога да го понеса емоционално да присъствам . Къде ражда ако не е тайна ?

# 514

И аз също ти благодаря , също предпочитам да имам информация .Аз също бих питала за пълна упойка , просто не мисля , че мога да го понеса емоционално да присъствам . Къде ражда ако не е тайна ?

Окръжна болница Варна

# 515
Веси, не ти ли вливат глюкоза поне, да залъжеш глада? А кога ще те раздвижат казаха ли?
Това с тръбата е гадно може и 2-3 дни да усещаш още, ама минава Simple Smile

# 516
Веси,благодаря,че писа.Честно казано май нормалното раждане е  много по-опростено.Там нямаш време за паника,защото просто нещата се случват.За близнаци обаче няма как  Sad Тук май дават да се яде шоколад след секцио,но най-вероятно не важи при пълна  упойка. За тръбата имам идея само от тези ,които слагат при гастроскопия.Не е нещо особено,там болят органите  известно време.Предполагам е съвсем различно усещането.
Усещате ли хълцането на бебетата често?Моето по мял ден ме побутва.Предполагам е хълцане.Поне 4-5-6 пъти на ден.Иначе и постоянно ритка,буди ме всяка нощ и явно ще си имам нощна птичка.

# 517
  • Вестерос
Веси и аз мерси, че сподели!

Моето хълца по три пъти на ден някъде.

# 518
Веси, не ти ли вливат глюкоза поне, да залъжеш глада? А кога ще те раздвижат казаха ли?
Това с тръбата е гадно може и 2-3 дни да усещаш още, ама минава Simple Smile
.

Вливаха нещо. Сега нямам система. Само абоката стои, за да ми слагат обезболяващо. Точно като гърлобол си го усещам. Ще мине. Това ми е най-малкия проблем. За раздвижването казаха утре вече. Аз добре си движа таза и крайниците. Предполагам ще опъва самата операция. И това с кръвта, която изтича по подложката е гадно. Цяла нощ ще спя така. Утре вече като стана, ще си сложа бабешките гащи и превръзки имам на always и за родилки си взех.

# 519
Моята госпожица се скъсва от хълцане, към 11 сутрин задължително поне 20минути, после на обяд привечер.. онзи ден в 1 часа през нощта, тя понеже продължително хълца и понякога почвам да се напрягам 😀 след хълцането в 11 обикновено след яко гимнастика и към 12 се успокоява

# 520
Веси,пробвай да се размърдваш сама.Колкото по малко си обездвшжена толкова по бързо ще мине всичко.С първото не спирах в леглото краката,таза сядах, лягах. Така по бързо се възстанових.

# 521
Веси,пробвай да се размърдваш сама.Колкото по малко си обездвшжена толкова по бързо ще мине всичко.С първото не спирах в леглото краката,таза сядах, лягах. Така по бързо се възстанових.

Това го правя без проблем. Краката и таза си го повдигам. Утре е 6 сутринта ще дойдат да махат какетъра и ще ме вдигнат. Сега болкоуспокояващото не беше в абоката, а мускулно в дупето. Пожалаеам от сърце успех на всички. Сега ден след ден ще има радостни новини.Heart

# 522

Това го правя без проблем. Краката и таза си го повдигам. Утре е 6 сутринта ще дойдат да махат какетъра и ще ме вдигнат. Сега болкоуспокояващото не беше в абоката, а мускулно в дупето. Пожалаеам от сърце успех на всички. Сега ден след ден ще има радостни новини.Heart
Браво, супер си. Всичко страшно мина утре ще си гушкаш бонбоните.

# 523
Весии, честито! Да са ви здравички юнаците и ти бързо да се възстановяваш!

Момичета, кои от вас ще раждат в Токуда? И освен нещата по списъка, друго ще носите ли? Например, никъде не пише за нощници. Бельо имам еднократно и нормални бикини, по-широки. Но ако там дават нощници, предпочитам да не цапам моите 🙄😁
Също, пише топла жилетка -  горнище на анцуг не става ли? Колко да е студено...
За бебето пише че всичко осигуряват... Тоест да не нося памперси? Заела съм се да оправям багажа, та да знам.
В понеделник съм на преглед. Има време, на 08.12 ми е терминът, ама това, шубето, е голям страх! 😝

# 524
Аз ще раждам в Токуда 😎 Моя термин е около Коледа, но силно се съмнявам да дочакам 😅

Имат нощници с копчета отпред, но са доста тънички. Аз лично ще си взема пижама с дълъг панталон/ръкав за резерва, както и няколко чифта дебели чорапи. Отделно ще си взема плътен суичър, защото повярвай ми много е студено. Началото на септември лежах там за задържане и умрях от студ.. хората навън по къс ръкав и къси гащи, аз вътре с пижама с дълъг панталон, тениска и суичър плюс дебели чорапи и под юргана.. на централен климатик са и се държи около 21 градуса (поне по показател на панела.. ама се съмнявам да е толкова) и да искаш повече не може 😂 Сестра ми ражда този Януари и на едната родилка мъжа й беше донесъл духалка, та всички намазаха и преживяха някак си.

Иначе дават еднократно бельо, но ако си харесваш повече твоето и ти е по-удобно, може да си носиш няколко чифта.

За бебето подсигуряват абсолютно всичко и нищо не трябва да носиш освен комплекта за изписване, който могат да ти го донесат допълнително.

Аз мисля да си взема и помпата за кърма, защото бях на курс по кърмене и жената ми обясни, че горе долу на 3 ден при нормално раждане и 4/5 при секцио тръгва баш кърмата и има голяма вероятност гърдите да се напрегнат и да станат като камък и да се наложи допълнително изцеждане. Както и гел охладителни торбички.

Не съм стегнала още багажа, но това са ми плановете за сега 😁 И аз в понеделник съм на преглед и се надявам да говорим на тема раждане тогава, че още не сме го обсъждали с доц. Нашар 🫣 Тамън ще съм влязла в 34 седмица, а ми се иска да питам и кога ще махат песара..

Общи условия

Активация на акаунт