До ДЕКЕМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама 👶🧸 -- тема 7, 2022

• 43 712
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
А да не се успокоявам. Ох тази седмица трябва да се мотивирам, че бебето е тръгнало да слиза, аз имам всичко ама не съм приготвила багаж, не съм прала, нищо не съм разопаковала от кашоните . Въобще не искам да подранява и си мисля, че аз като се бавя и той ще се забави 😆
Ако някоя мама е купила от ремедиум стерилизиращи таблетки да сподели на кои щандове е понеже и с консултант не успяхме да ги намерим, а в конкретната аптека пишеше че ги имат налични. Само това ми остана да купя

И аз мисля,че колкото и лекции да гледаме и четем на живо всичко е различно и със сигурност ще се справим.

# 616
  • Вестерос
Моите приятелки, които са с големи деца, са ми казвали, че като е твоето и някак си си по-уверен да го пипаш, обгрижваше и т.н. инстинкт.

Моят корем е още доста нагоре, явно няма да е скоро при мен слизането.

# 617
Скоро обяснявах на приятелката ми, че когато бях бременнна с каката, хората бяха сякаш по други, без да искам ми даваха предимство да мина, да седна или каквото и да е. Аз все се сърдих, че щом съм застанала на опашка, значи мога да изчакам, все казвах че не съм болна, а бременна. А сега..... малееее ужас. Злобни малки душици са хората.... за 2 ри път чувам думите " какво си мислиш като си с корем, че ще те пуснем ли?", а аз дори не съм молила за това. В автобус ми се наложи да се кача, ами не мръдна не старо, ни младо. Само 1 път в пепко на касата ме извикаха напред, казах че ще изкачам и няма проблем, а касиерката ми показа че имат огромен надпис " Бременните са винаги с предимство". Тръгнах напред, че ми беше неудобно, но въпреки това мина една жена лато тайфун и каза " бързам  ще пътувам" . Е пуснах я жената, аз не бързам да раждам Simple Smile

Не се притеснявайте момичета, вземете ли го в ръце и сякаш вече знаеш всичко, сякаш 3 си изгледал, сигурен си в това което правиш и си мислиш че е най-доброто. Не го мислете това, лоша майка няма и няма да има сред нас Simple Smile

И за успокоение на всички дето не бързат, аз също не бързам, а съм 100% убедена че ще родя скоро. Кошарата не в сглобена, мрънча вече на Мм, че да се проветри, че на каката миришеше 20 дена. Дрехи тепърва ще.пера тая седмица и реших само докато наредя всичко да изгладя и всичко след сушилня, след това няма да го правя. Още чантата не е готова, даже и неща за купуване имам Simple Smile

# 618
  • Варна
Моите приятелки, които са с големи деца, са ми казвали, че като е твоето и някак си си по-уверен да го пипаш, обгрижваше и т.н. инстинкт.

Моят корем е още доста нагоре, явно няма да е скоро при мен слизането.

Аз доста се движих с идея да си помогна със слизането, но заради малкото му кг сега забавям темпото. Иначе всичко си е навреме вече влизам в 9-ти месец, но не искам да бърза.

# 619
Моята госпожица много ниско я усещам, направо на триъгълника като си сложа ръката докато мърда и ме подбутва, корема ми слезе може би преди 10тина дни😀 чантата ми за родилното не е готова, всичко и е изпрано и изгладено,подредено, ама коша за колата не е монтиран, кошарата още не сме опънали.. даже малко дреболии имаме за взимане, честно казано си мисля,че няма да си дочака термина. Вчера така се бунтуваше направо все едно искаше да излезе, чак ме болеше долу😀

# 620
  • Варна
Аз слава богу не го усещам много ниско, доктора ми каза че е започнал да слиза. Но определено е малко по надуло. Радвам се че са минали вече 10 дена при вас надявам се и аз да имам още 2-3 седмици.
Моята госпожица много ниско я усещам, направо на триъгълника като си сложа ръката докато мърда и ме подбутва, корема ми слезе може би преди 10тина дни😀 чантата ми за родилното не е готова, всичко и е изпрано и изгладено,подредено, ама коша за колата не е монтиран, кошарата още не сме опънали.. даже малко дреболии имаме за взимане, честно казано си мисля,че няма да си дочака термина. Вчера така се бунтуваше направо все едно искаше да излезе, чак ме болеше долу😀

# 621
Да попитам  някоя мама дали е   намерила свещички Профинид ?Много и скоро ще ми  трябват. В София ,където питах нямало  по складовете Sad

# 622
Аз усещам хем над пъпа ритници и бабуни, и в същото време долу много ниско гъделичкане, предполагам са ръце🤔 И все по-голямо става налягането в таза, понякога чак болезнени светкавици. Вечер е най-голямата игра, все едно иска да излезе през корема направо😆 В 38 седмица влязох, давам й още 2 седмици, и ще я помоля най-учтиво да излиза вече😂😅

# 623
Да попитам  някоя мама дали е   намерила свещички Профинид ?Много и скоро ще ми  трябват. В София ,където питах нямало  по складовете Sad

Аз съм от Варна. Намерих си без проблем от аптеката в Кауфланд. Може да пробвате да поръчате онлайн. Все някъде ще има. Първите 2  дни в болницата ми слагаха обезболяващо венозно и мускулно. от вчера си слагам профенид сутрин към 7 и после към 17 ч, че да ме изкара до вечерта. Определено има ефект. Не ме боли толкова разреза.

# 624
И при нас в Русе е така, на една аптека случайно бяха останали. Позната аптекарка каза,че ще има скоро пак по складовете да проверявам. Така че периодично опитвай, ще заредят 🙂 

Веси, а колко време след слагането действат? Аз мислех, че много бързо и ще ги слагам по-късно вечер да мога да спя евентуално или по-рано е  по-добре?

# 625
За жалост казват,че няма по складовете.А към Спазмалгон(аналгин) имам алергия. Иначе ще питам доктора за Аулин или нещо подобно.Знам че има и други доста силни лекарства за болка.Трябва да запася нещо за всеки случай .Моя позната роди преди седмици и казва,че грам не я боляло .Толкова е доволна от раждането.На всички така пожелавам!

# 626
Момичета, според вас само за след секцио ли са нужни обезболяващи или и за след естествено раждане?

# 627
И аз вчера ги купих тези свещички Профенид, без проблем но в Бургас. Пет лева са. Ще ги намерите. Предполагам, че не може да се сравнява операция с разрез на матка и корем с евентуални разкъсвания отдолу. Нека някоя раждала мама каже, ние само гадаем🙄

# 628
И при нас в Русе е така, на една аптека случайно бяха останали. Позната аптекарка каза,че ще има скоро пак по складовете да проверявам. Така че периодично опитвай, ще заредят 🙂 

Веси, а колко време след слагането действат? Аз мислех, че много бързо и ще ги слагам по-късно вечер да мога да спя евентуално или по-рано е  по-добре?

Аз си слагах сутрин и вечер по една. Много ми облекчаваше  от тях.

# 629

При мен лично като съм в  покой болка няма. Болката и опъването са при ставане и лягане и при движение. Вечер преди лягане няма смисъл. Аз слагам сутрин като стана към 6 и нещо. И после следобяд към 16-17ч, за да мога през деня да нямам болка. Действат, болката не изчезва съвсем, но е притъпена и може да се движиш.

Общи условия

Активация на акаунт