Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 310
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Простете ми наивния въпрос, нмо съм свъвсем  нова в това начинание:
Пълнени чушки с черена леща и доматен сос, могат ли да се наричат нисковъглехидратни или при ИР и лещата е извън режима?

# 241
По-скоро не могат. Ако чушката е една и е малка, и я придружава голяма пържола - може и да се получи 😉

# 242
По-скоро не могат. Ако чушката е една и е малка, и я придружава голяма пържола - може и да се получи 😉
Леее, колко много имам да уча! А , ако вместо пържола има варено яйце или риба?
И, изобщо , мога ли да се ориентирам от съдържанието на въглехидрати в продукта?
Например, ако в даде продукт на 100 гр иман над едикакво си количество въглехидрати, не ям?
Не съм с доказана ИР, но имама такива съмнения.
Не съм яла месо от 20тина години, но сега запична страшно да ми се подува корема, за което гастроентеролигът каза,че е от прекомерен въглехидратен прием

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 17:28 от Serendipity*

# 243
zuhta , е тогава е просто от бремеността.
Моята приятелка ядеше много. Можеше и го правеше. Три дюнера и след час пак и се ядеше. Или 2 пици.
Просто казвам да си внимаваш.
Сега пък ако пририташ за нещо сладичко, пък хапни си малко, бременна си все пак.
Но да си имаш едно наум просто да си внимаваш.
Това че ти липсва протеина вече е зле.
Я вземи лапни три кюфтета със салата и ми кажи после, че си гладна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 244
Аз не съм много съгласна тук, защо да е една малка?
Чушките са нисковъглехидратни, спокойно може да яде пържола + салата от печени чушки. Без лещата, разбира се. Аз редовно си ги консумирам.

# 245
Говорим за пълнена чушка с леща и домати 😉

# 246
Говорим за пълнена чушка с леща и домати 😉
Реших да не е само чушка.
Извинявам се Flowers Hibiscus

# 247
Здравейте, нова съм в това малко помощ.
8 месеца след прекаран ковид
Захар 6.1
Инсулин 20.3 при норма 25
Хома индекс 5.4
Ендокринолог ми каза режим без лекарства.
Някакъв примерен режим да дадете и насоки, ако може.

# 248
Привет, прочети първия пост от- до. Там е обяснено.
Много висок инсулин.

# 249
То и КЗ 6,1 е много, изобщо не се успокоявай че е близо до написаната граница. Висока си е. А инсулинът трябва да е едноцифрен на здрав човек, не до 25.
Доста са 8 месеца, не знам колко дълго и тежко си го карала ковида но до сега не би трябвало да ти се отразява вече. Не знам преди това дали са изследвани КЗ и инсулин де, че ИР много хора си я влачат без да знаят... И понеже след ковид или друго боледуване откриват проблема, всички него набеждават. Поне моето виждане е че не са на всички проблемите тогава отключени, а на някои са просто тогава открити. Като всичките ни статистики свързани с тоя вирус, според мен и тази не струва.
Хубаво е че лекарят е препоръчал режим, а не да ти метне хапчетата направо. Имай предвид че става дума за режим на хранене и движение, а не само за диета. Ако имаш дефицити на витамини и прочие (вероятно имаш, чети и за тях в началото на темата), трябва да ги попълниш и тях.

# 250
Наздраве в събота вечер от нас!
Днес половинът се погрижи за вечерята. Пържоли от бут + гъби в масло на сач, лично набрани от него 😁
От мен айсберг салатка

# 251
Тези дни бях в болница да ми правят колоноскопия. Направиха ми какви ли не изследвания. Нямам абсолютно никакви проблеми. До тук коментирам "вредата" от нисковъглехидратното хранене. Аз бях година и половина на кето хранене даже.
Пиша тези редове във връзка с определени твърдения от предишната тема.
Потвърждавам, че калиев цитрат помага за PH на урината. От 5 ми е станало 6, а съм го пила няма и месец. Даже го бях спряла седмица преди да вляза в болница.
Цъфнала съм с глюкоза 5.1,но нито се бях наспала, бях напрегната и ме влачиха из цялата болница. 100 % си е дало своето отражение.

# 252
  • Варна
Здравейте! Не знам дали мястото ми е тук, но май... съм за тук Simple Smile
От години се боря с излишни килограми и ИР. Минала съм през всички режими, за които съм чувала и съм установила, че безвъглехидратното хранене е най-добрият за мен вариант. Допреди една година всичко беше наред. През 2021 година имах много емоции, лоши, хубави, големи промени в живота ми, загуби... междувременно през лятото на 2021 ендо ми изписа Оземпик. Нямах никакъв отслабващ ефект от него, както всички други, които съм чувала, че го приемат. След март 2022 ми започна относително спокоен в личен план период и забелязах, че въпреки старанието ми да спазвам режим нещата не се получават... От лятото насам нещата станаха ужасни. Старая съм да съм много стриктна, но килограмите вървят нагоре. От лятото насам съм качила 10кг. Направиха ми всякакви изследвания (още не съм си взела епикризата и не мога да кажа всички точно) и се установи, че инсулина ми сутрин е 45 при норма до 10. (само това запомних) Док ми изписа Майсимба за три месеца. Толкова бях отчаяна, че го купих веднага и започнах. Днес съм на 3 хапче. Чак сега се разтършувах за други, които да имат същия проблем. Доколкото съм запозната единствения начин да сваля инсулина е да сваля килограми, в същото време инсулина ми пречи да свалям килограми...
Ще се върна назад да прочета по-подробно какво сте писали, но сега просто ви намерих и писах...

# 253
Точно за тази тема си.
Прочети бавно и старателно целия първи пост, доста информация има, някои неща трябва да се четат пак и пак.
Има задължителен клип за гледане, започни с него.
И незабавно минаваш на нашия режим, ама както си започнала хапчето веднага, така и с режима.
Две хранения, най- много три, само месо, риба, салати, яйца , маслини , гъби и зеленчуци. Ядки на първо време - не. Никакво олио, никакви закуски, теста и плодове.
Как е кръвната захар?
Когато станат резултатите, качи ги тук да те посъветват момичетата, които разбират повече от мен.
Чети и питай. Трябват и витамини и добавки, но айде, една седмица на режим и после другото. Бързо ходене във всеки момент и по много, особено след хранене, ако имаш време. Спорт, на първо време по-кратък, но пък редовен.
Успех, ще се справиш, но трябва упоритост и постоянство.

# 254
О, Майсимба май беше "лекарството", което ми бяха предписали и не пих (онова със странични ефекти като гърчове и склонност към самоубийство🤪)...🤔🤔
Ева, не си само ти- миналата седмица познати се оплакваха, че ефектът от Оземпик е нулев (жената яде по малко, а цялата и' щитовидна жлеза е "надупчена", не е като да няма излишни кг- даже са твърде много и пак не отслабва изобщо)...Хранителният режим е изключително важен, постоянството също. При мен например мина доста време на режим, преди да се появят резултатите, хем КЗ ми беше все още в нормите...Проблеми с щитовидната жлеза имаш ли? ЩЖ и ИР са свързани и от личен опит мога да кажа, че ако ЩЖ не е наред, ще е почти мираж да сваляш кг (дори и да държиш ИР под контрол). Попаднала си в точната тема, прочети първа страница, осмисли я и приеми нещата като една хубава промяна към новото ти "аз"!🙂
Днес ходих да се боцна в Рамус до нас. Продължавям да подобрявам показателите.😁 Още чакам Б 12 (основно заради него ходих, останалото пуснах покрай него- пакет Б 12, желязо, ПКК за 19 лв и пакет глюкоза и гликиран хемоглобин за 11 лв):

Очаквах добър гликиран хемоглобин (и от средните стойности на глюкомера), но все пак се изненадах малко...🙂 Не бях мерила гликиран хемоглобин много отдавна (все излизаше около 6% и просто реших, че няма смисъл да го изследвам, докато не оправя железния панел).
"По традиция"😅 пак не спах много добре преди изследванията, та вероятно е дало някакво отражение на глюкозата на гладно.
Сега ми е любопитно с каква стойност ще е Б 12, вероятно няма да стане днес...Цели 3 епруветки с кръв ми взеха.😆
Преди няколко дни се видяхме с Sharpy🙂 и приютих част от нейните огромни капсули с Омега 3. Самопризнавам се!😃 Оказа се, че аз ги гълтам без никакъв проблем- невероятно ми изглеждаше, мислех, че ще се налага да ги дупча, но някак минават безпроблемно.😄 Все пак ми е чудно защо просто не са направили капсулите по-малки, можели са да сложат просто по-голям брой малки капсули /и без това една капсула не покрива дневните нужди/...🤔
Имам много да чета после, съвсем ви изпуснах.🙂
Скрит текст:
 Миналата седмица бях и на погребение...бащата на най-близката ми приятелка.😥 Тогава имаше малко прегрешения от раздавките- не толкова откъм количества, не съм яла много, обаче много ми беше съмнителен съставът на нещата, които ядох (а в такива ситуации не върви да гледаш етикети и да разпитваш за състав)...
Sharpy, браво на Мич! Чудно месце с гъбки!😍
Скрит текст:
Ще ме умори от смях Редакторчо- "месце с гъбички"🤣  

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 20:28 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт