Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 291
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
Едното е с бавно освобождаване, а другото не. Не съм чувала за подобна комбинация аз. Прилича ми на начина на приложение на инжекциите с инсулин при диабетиците ("бавен"/"бърз")...🤔
А хранителен режим препоръча ли лекаря?

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 05:06 от dolce miele

# 271
  • София
Едно и също е. Може би идеята е Глюкофажът да подейства веднага. А меглюконът, който е с удължено освобождаване, да действа цялото денонощие. Rolling Eyes

# 272
  • Пловдив
Едното е с бавно освобождаване, а другото не. Не съм чувала за подобна комбинация аз. Прилича ми на начина на приложение на инжекциите с инсулин при диабетиците...🤔
А хранителен режим препоръча ли лекаря?
Да, но аз и сега съм на режим.Каза че като резултати съм много по добре от първите ми, но трябва да продължавам.
Но както писах тази комбинация ми се видя странна.

# 273
  • Варна
Ева, все пак ще пуснеш ли изследвания на щитовидната жлеза? ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ? Не е достатъчно да са "е нормите", а и не е достатъчно да се изследва само ТСХ или Т4. Освен това, струва ми се, че имаш и дефицити, което също има отношение към отслабването.
Утре ще имам изследванията си. Щитовидните ги изследвах също.
Благодаря за отзивчивостта!

# 274
  • София
Здравейте момичета,

благодаря за темата и за труда на даващите съвети.
Прочетох първа страница и последните няколко.
Преди месец претърпях спонтанен аборт и тръгнах по лекари да търся причината.
Пуснах доста изследвания и видях, че ТСХ ми е мн.високо:

Тиреоидни хормони и антитела      
Име на теста
(изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
   FT4   13.07   pmol/l   12-22
Тиреотропен хормон
H   4.64 (TSH)   uU/ml   0.27-2.50

Анти-тиреоглобулин 23.50 (TAT)   IU/ml   N<115

Анти-TPO (MAT)   14.53   IU/ml   N<34

Искам да ви попитам дали са позволени яйцата, защото обичам и ям често (на ден от 2 до 6) и изобщо всякакви съвети приемам.
На 40 год. съм и съм 55кг, спортувам пилатес редовно.

Благодаря много!

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 16:19 от tedysworld

# 275
От колко време си на режима?
С някои прекъсвания (обикновено лятото заради плодовете- много обичам праскови и диня) от.... 5 години. Но като цяло се храня нисковъглехидратно от поне 15 години. Имам периоди, в които разхлабвам нещата с протеинов хляб и черен шоколад, от време на време си позволявам боб или някоя домашна торта. Но после се старая да направя фаст и да продължа "на чисто". Мисля, че е ясно, че ако искаш това да е начин на живот не може без някакви отклонения от време на време. Например лятото бях с приятелки за три дни на място, на което ядох най-вкусните картофи на света. Ами... ядох. Рядко, но си позволявам неща като суши (това наистина сигурно е веднъж годишно), тарама хайвер (това по-често от веднъж годишно Simple Smile )
Но явно сега трябва да забравя всякакви отклонения, докато не нормализирам малко поне нещата.

Не знам какво да ти кажа.
Аз имах инсулин 37 като бях 115 кила.
Има нещо тука друго. Може да са ниски калории.
Прави ми впечатление, че супа и салата ми се срува ниско. Каква беше тая супа?
И две чушки леко намазани с яйце това за мен не е по-режима.
Вода пиеш ли? Колко?
Може и липси на витамини. Магнезий, В 12.
Щитовидните вече са ти казали.
Но тук имаше една кльощава вечно на много ниски калории и с много кофти ир.
И като е слаба какво.
По-добре да ядеш стабилно и да имаш един ден фаст, а не да се мъчиш.
Ти може и да си мислиш, че уж ти стига, но това е и нагласа. И тялото свиква, ама ето на, инсулина се обажда.
Стреса също има вина. Убий го Grinning
Напиши писмо на тоя дето те ядосва и го изгори. С писмото прави каквото искаш.

В началото като бях на нвввмх на 3 месец може би изпитвах огромен глад. То си беше ясно, че е инсулинов. Треперех. А си ядях. И протеина беше наред и мазнината. Даже почнах по 4 кюфтета да ям, само и само да не съм гладна и не помогна.
 Та Невена тук писа за магданоза. Няколко дни ядях по 2 връзки на ден. На третия ден бях екстра вече.
За спорта. Ти си решаваш. Имаш вело, имаш пътека. Нямаш оправдания.
Аз имам кростренажор.  Правя и силови и всеки ден петте тибетци.
Писна ми да го повтарям, ама тибетците са полезни за жлезите за вътрешна секреция.
Вкарай и дишане.

# 276
  • София

Напиши писмо на тоя дето те ядосва и го изгори. С писмото прави каквото искаш.

Laughing Laughing Laughing

# 277
И на мен ми се струват малко калории това. Аз например на обяд ям малко калории, до 400, обаче за вечеря ям много стабилно, към 900-1000 отиват.
Днешната вечеря - пържола от бут и "фалшиви" картофки 😁. Алабаш. Салатата е зеле с малко моркови.

# 278
На мен пък обяда ми е повечко.
Тоя алабаш все не мога да го открия да си спретна картофки.
Иначе ми подариха сладък картоф. Никога не съм го яла.
Все ще си го спретна, чудя се как.

# 279
В Лидъл има алабаш, днес от там го купих. Отивай утре и взимай, супер става на вкус.
Сладък картоф си правех преди пържен, ох уникален става, ама сега нали не ям картофи...

# 280
Сладък картоф правех на пюре с масло (евентуално и прясно мляко), може на пара и после намачкваш. Може също с моркови да нарежеш на пръстчета и да полееш с зехтин и подправки и да изпечеш. Аз не го харесвам, и децата не го обичат.

P. S. След 4 години небалансирано хранене, 2 деца и 2 периода от по 4 месеца, в които живях на вафли, шоколади, хляб и бисквити (ама много, в смисъл по кутия от всяко всеки ден, по всяко време, денонощно), 98 кила бях стигнала, и инсулинът ми беше 19. На мацката цифрата ме остави безмълвна.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 20:42 от Melusine

# 281
В Лидъл има алабаш, днес от там го купих. Отивай утре и взимай, супер става на вкус.
Сладък картоф си правех преди пържен, ох уникален става, ама сега нали не ям картофи...

Оф, не ми е много близо.
Отскоро се отказах да го търся. Но ще се оглеждам за тоя пуст алабаш. И често като ходя в лидл за някоя промоция - все нямат.
Ама сладък не съм пробвала. Той е и малък. Искам да го опитам. Ще го запека някак си.

Melusine, девойката е наистина странен предвид храненето и.
Нещо мазнините да види дали не са и малко си мисля също.
Ако трябва да вдигне и тях малко.

# 282
Елора, направи го тогава на фурна, но на пръстчета, не на кубчета. Обикновено се прави на пюре или така запечен (и в ресторанти все така го засичам).

# 283
Да, на някакв ивици примерно, със зехтин и черен пипер.
Чубрица слага ли се на това чудо?

# 284
Елора, точно чубрица не съм убедена но си е въпрос на вкус пак. И чесън на прах съм слагала, сух магданоз, разни такива. Сварен и на пюре също не е крайно зле.
На мен това нещо ми е твърде близко до вкуса на тиква и съм се отказала да се занимавам, че разликата в цената им за кило е често 5 пъти и нагоре.
Е, сладкият картоф е маалко по-удачен вариант за нас от тиквата, разбира се. Ама пак не е от най-нисковъглехидратните неща и пак е само за от време на време, така че вместо него намествам тиква направо.
Алабаш и аз трудно намирам, а обичам и си го хрупам свеж когато имам. От глава целина или от брюква (жълта ряпа) също стават прилични "картофки" за гарнитура.

Общи условия

Активация на акаунт