Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 980
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Да, така е. Най-добре е човек да не разбутва витамините и да се приемат само при нужда. Подходящата дозировка и форма също са важни.
Моите нокти и с ниския феритин си бяха ок...😉 "Бронирани" с няколко пласта лак, всъщност дори станаха още по-здрави- ако трябваше да разчитам на симптоми като напукани ъгълчета на устните и чупещи се и белещи се нокти, никога нямаше да заподозра, че имам железен дефицит...То и без това бях изненадана де, изобщо не допусках такъв вариант (но те симптомите са толкова много, различни, банални, че могат да се сбъркат със 100 неща).😅
Cygnus, а как разбра за тази интеркостална невралгия?🤔

# 466
Долче, май в тази тема писах за семейната ни традиция за въргаляне в сняг по летни дрехи. След едно такова, ставайки на другата сутрин все едно нещо ме удари в гърба, и се свих на буква Г.не можех да си поема въздух, защото сякаш някой ми забиваше ножове в ребрата. Ит там спешно- кардиолог, пулмолог, кръвни изследвания и накрая невролог.
След като всички изследвания ми бяха наред, невролога ме попита дали скоро съм карала вирусна инфекция. Каза, че не би трябвало да е само от студеното.А аз бях с лека настинка седмица преди това. Не случайни са съветите за пазене на легло и почивка при болест. Имунната система става много реактивна, и не се знае къде ще удари.
Лошото е, че ми остана слабо място, и се активира поне 1 път годишно. В много по-лека форма, но все пак е много дискомфортно.

# 467
Да, тук писа за невралгията. Неприятно нещо...😒

# 468
  • Варна
Здравейте отново!
Наближава края на годината и съм засипана от работа, така че само хвърлям по едно око тук Simple Smile
Чета с интерес книгата Код затлъстяване. Изключително стриктна съм да не припарвам до въглехидрат. Имах два протеинови хляба, които дадох на приятелка. Имам сладки картофи, но може тях на Бъдни вечер да си ги направя, че то няма много варианти за ядене на Бъдни вечер. Вчера поръчах бадемово, кокосово брашно и други неща от зоя.бг. Ще се пробвам да си направя протеинова содена питка.
За жалост кантара не мърда. Добре е, че не мърда нагоре, но лошото е, че и надолу не мърда.
Исках да ви питам, вие правите ли фастове и колко често?
Видях, че сте коментирали косопада. Наскоро си купих един шампоан против косопад, за който чух много добри отзиви.
Скрит текст:

# 469
Cygnus_i, много полезна информация за В6 и В7. Явно съм объркала номера на витамина. Аз го пих няколко месеца преди да забременея и имаше положителен ефект върху косопада определено, но може и да е съвпадение, т.к. тогава от строго кето минах на малко по-въглехидратно хранене. Иначе откакто забременях косата ми спря изцяло да капе, дори след къпане няма косми по сифона, обикновено има цяла топка.

# 470
Скептична съм много към шампоани и подобни че могат да помогнат... Тя коса дето не е пораснала здрава, нещо намазано отвън ли ще я оправи? Косъмът не е жива тъкан, най-много балсам да го лустроса малко там.
С маски и мазане съм си подобрявала косата само след като бях я изгорила до метла преди много години със силен окислител. Ама и тогава маските я позагладиха докато израсте просто, а междувременно всеки месец бях при фризьорката ми да реже още, докато не махнахме повреденото. И сега ще имам още няколко подстригвания докато остане само здрава коса. Отвътре трябва да започва здравата коса, въпросът е да се разбере какво не е наред или не стига, че да се работи по него. При мен си мисля че тогава хептен ми е паднал витамин Д, плюс и една торба силни лекарства и общо изтощение, аз и не се хранех пълноценно ами лочех чайове и супи предимно.
От цялата работа, установих че ми харесва много с коса до раменете, шегувам се че станах пак като 20 годишна Grinning Не за друго, ами толкова къса съм я носила последно в 20-те си години, после все я носех по-дълга. Не съм убедена че ще искам да я пускам пак да расте толкова.

# 471
Ева, няма лошо от шампоани, но те са слаба ракия. Трябва да се съчетае с лосион.
Аз затова взимам такива, които си ги нанасям и не ми пречи на прическата.
И има ефект.
Като стабилизирах и желязото също започна подобрение.
Фастове правя  като съм на кеф. Често неделя ми е за фастове, но тази неделя не бях на кеф. Но имам винаги в седмицата един ден. Но моя си 16-18 часа фаст. Само обядвам, не вечерям. Ако можеш по цял ден и да достигнеш 24 часа си супер. 1 ден ти е достатъчен в седмицата, особено като го съчетаеш с режим. Защото иначе ефекта е мижав. Така ще изчистиш и глюкозата в черния дроб и ще почне тялото да гори и мазнинките.
Абе мога и  по цял ден, но поради едни  други причини не го правя.
Впрочем днес ще се опитам HIIT тренировка да направя.
От моите си упражнения силови, но по- енергично с паузи.
Кекава съм с кръста и трябва да внимавам да не се сецна. Гледах и клипове, но доста са ми някакви непосилни и упражнения, които знам, че ми вредят.
Мислех си и нещо друго, само не ме бийте Joy
Какво ви е мнението за фет бърнарите?
Защото се замислям поне една опаковка да купя, белким поизгоря нещо от последни 7-8 кила дето остават.
Като човек бил години дебел, явно тялото ми се дърпа за последните.
Иначе от миналия цикъл досега станах 64, щото малко пак удавих коня и станах 68.
Ама ето, иде другия мц, иде и банкет, иде и Коледа и НГ. Ще гледам да съм прилична, ама много поводи има нещо и ....
И се чудя дали след това да не експериментирам с фет бърнарче.

# 472
Аз съм "против" фет бърнъри.
С последните кила винаги е най-трудно.

# 473
А защо си против?

# 474
  • Варна
Елора, какво точно имаш предвид като фет бърнър?
За фастовете - тази седмица правих един, от почти 20 часа. Днес изобщо не съм гладна и май ще пропусна и днешния обяд. Т.е. ще ми станат 2 фаста тази седмица. Иначе спазвам режима.
Вие какво режимно сте измислили за Бъдни вечер? Аз мисля, че мога да се включа в салатата и в кьопоолуто. Ще пробвам и режимна питчица, но не знам колко ще е успешна. Някакви други идеи имате ли?

# 475
Фет бърнара е добавка. Има различни видове.
Предимно имат л карнитин, хром и разни други различни неща. Абе не  са евтини.
Виж в гуглето.
Иначе с добавките внимавам и ги обмислям много. Та сега съм в процес на чудене.
Ама ще видя хийтовете как ще ми се отразят.
За Бъдни вечер ще ни е стандартно. И кьопалу ще има и бобена салата и сърми. Сърмите ни са с кафяв ориз, много гъби и други зеленчуци.
Сигурно и тиквеник с малко кафява захар ще спретнем.
Питката от пълнозърнесто я прави майка ми. Оф, винаги я прави много вкусна.

# 476
Л-карнитин съм вземала преди време, но по-скоро ми беше за енергия в много, ама много натоварени периоди в работата. Помагаше ми, то беше чудовищно натоварване и физическо, и умствено. За горене на мазнини... водят го че уж помага при спорт да се горят мазнини, ама то човек на НВ хранене си е адаптиран да гори мазнини така или иначе. Зелен чай, хубава храна, ти си редовна и със спорта - по-безобидните бърнъри няма да ти дадат повече от това. А другите дето не са безобидни, не си ги и помисляй.
Странно ми е като се завайкат масово какво щяло да стане като ядат празнична храна в края на декември. На мен ми е по-важно от Нова година до Коледа как се храня, а не от Коледа до Нова година. И да изям нещо по-въглехидратно (което вероятно ще се случи, особено на Коледа), какво? Ще задържа вода, това ясно. Ще я изпикая после, това също ясно. И си продължавам както си знам.

# 477
Да ти кажа честно, забравила съм точно какво съм чела, но по спомен заради някои вредни съставки в тях. Имаше някои съставки, които не действаха при висок инсулин също, ако правилно помня йохимбин май беше. Някои действат пък на кръвното...
Друго какво имат - кофеин, хром, някои видове - зелен чай. Ми по-добре си пий отделно хром или пък си купи чист Л карнитин и пий преди тренинг. Не си обърквай тялото с тези добавки, според мен няма никаква полза, а само вреда.
Едит: Писали сме заедно с Натка и абсолютно съм съгласна с нея.

# 478
Може би сте прави. То за какво ми е повече енергия. Може и да ми се разхлопа душата нещо.
Само една муха беше.

# 479
  • Варна
Аз съм пила Л-карнитин когато тренирах много сериозно (питах какво ще вземеш, защото има и други). Преди да тръгна от работа пиех Л-карнитина и като отида във фитнеса се мажа със загряващ крем, увивах се с фолио и ела ме виж Simple Smile Ще гръмна! Но тогава тренирах по 3 часа през ден. Сега нямам такова време. А и далеч не съм в такава форма. Ако тренировката ти е натоварваща мисля, че ще ти помогне за последните килограми.
За ориза - кафяв ориз позволява ли режима? И от бобовите кое е подходящо според вас? Аз съм си правила грах, но сега като четох 1вата страничка май някъде видях, че грахът също е забранен.
Купувала съм ориз и паста от конджак, но е отврат.

Общи условия

Активация на акаунт