Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 180
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Долче, няма да пипаме възела. В Токуда (там я правих сцинтиграфията) ми казаха, че е съвсем ок, само ги притесняваше и тях високото ниво на FT4 от първото изследване. Еднокринологът като видя всичко и каза, че го съмнява тази стойност и каза, че няма да ми дава нищо, но да си изследвам хормоните пак. Каза интересувал го TSH, в първото изследване 1.2 му се видя много добре. Сега се чудя това 0.9 дали е ниско или пак се води ок, защото останалото си изглежда съвсем наред. Ако нещо ме съмнявало или притеснявало, каза да отида пак. Ако ли не, септември.

Оплаквания нямам. При мен случайно го хванаха този възел, бая големичък е, при профилактична ехография.За толкова голям (2х2х3.7), хич не се усеща.

# 451
Като стойност ТСХ 0.9 се води ок, не е ниско.

# 452
Еden, добре е ТСХ. Далече си от хипер.🙂 Нормално е ТСХ да е по-ниско от предишния път, защото и Т4 е спаднало малко. Понеже "е пристигнал" сигналът, че Т4 е бил по-висок предишния път, просто е произведен по-малко ТСХ и съответно се е отделил и по-малко Т4. Това си е механизъм за регулация на хормоните. Пък и при хипер хем ТСХ е по-близо до нулата, хем другите два хормона са високи...🙂 Общо взето, няма какво да правиш сега и чакаш до следващите изследвания, както са ти и казали.🤗
Моята вечеря е 4 яйца с полутечни жълтъци в зехтин и с лют пипер, 1 малко авокадо (от най-малките), гурме сирена в още по-гурме количество😁- сирене Брускета с домати и подправки и Оранжево песто с чушки и чесън, суров оранжев карфиол:

Скрит текст:

Порцията ми е по-голяма, но това ми е единствено основно хранене за деня, около обяд пих кафе с малко мляко и с много топла вода. Топлите напитки много ми вървят напоследък и накрая се засищам само с тях.😄

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 20:24 от dolce miele

# 453
Шарпи, Долче, благодаря за отговорите. Тогава направо другата година през септември ще ходя отново.

# 454
Здравейте дами, от 2/3 месеца съм с Хашимото или поне преди 2/3 месеца раздбрах за него, а преди няколко дни ми казаха, че имам и инсулинова резистентност. Лекарката ми изписа мегликон 500 и ме посъветва да отида при д-р Красимирова в Сливен, за да ми изготви режим съобразен с проблемите.
74 към съм и 156 см висока..Пишаа с молба за съвети и препоръки например витамини, добавки и т.н. Също да добавя, че с съпругът ми се опитваме за бебче.

# 455
Прочети първия пост. Там е всичко.

# 456
Елора, да бе човек, ясно,че няма да мириша на рози хаха, разсмя ме Laughing ама то е една остра миризма, все едно отрова се отделя от тялото ми ...
Косата почна да ми капе ... от двата края над челото ...долче,  ти си навътре с тази проблематика май, когато имаш възможност сподели какво евтуално мога да направя.. Gift Heart
взимам всеки ден, магнезиев цитрат, желязо, вит Д ..

# 457
Елора, да бе човек, ясно,че няма да мириша на рози хаха, разсмя ме Laughing ама то е една остра миризма, все едно отрова се отделя от тялото ми ...
Косата почна да ми капе ... от двата края над челото ...долче,  ти си навътре с тази проблематика май, когато имаш възможност сподели какво евтуално мога да направя.. Gift Heart
взимам всеки ден, магнезиев цитрат, желязо, вит Д ..

Ми потта на всеки мирише различно.
Моята примерно не мирише много силно. Но дрехите с които тренирам не ги пера всеки път, зависи и от това колко съм се потила. Онзи ден на второто каране усетих вече миризма. Та ги изпрах.
За косопада - това е много тегава тема и може да е от много неща.
При мен е от щитовидната, но сигурно и липса на витамини може да е било. Получи се малко преди да почна режима. При мен беше от дясната страна на челото, но почна и темето да оредява. Беше ужас. Пих какво ли не, мазах се с какви ли не домашни изчетени маски в нета. Имаше някакъв ефект. Започнах при фризьорката терапия за косопад. То е шампоан за косопад, балсам, някакъв специален уред и после ампула. И имаше ефект.
Сега маски не правя, защото боята пада от маслата. Използвам ампули и лосиони. В момента съм на лосиона на Тианде. Имам и ампули лореал, ама засега няма да ги ползвам.
Използвам и от доста време шампоана за мъже алпецин.
Та избери си някакъв лосион и пробвай с алпецин. Има и на инсайт и ми казаха, че е хубав.
Съветвам те и да спреш със сешоар или преси ако ползваш.
Боядисването да е с качествена безамонячна. На хербалайф съм доволна и не е скъпа. Нищо не ме сърби, а е по-издръжлива и от обикновените амонячни гадни бои.
Може и някакъв комплекс за витамини за косопад да пиеш.
И В витамините може да причинят тая работа. Примерно биотина, който не помня какъв В беше, но е за косопад.
Ама Долче да каже.
То тука имаше и тема някъде за косопад, та може да има много инфо там за причини, които са различни при всеки и са един тон.
Стресът също може да причини такива проблеми.

# 458
Биотин препоръчват масово при косопад наистина. Фризьорката ме засилваше даже по 10 000 микрограма на ден да вземам, казах ѝ че това няма как да стане... Бях си взела капсули от 5000 и ми дойдоха в повече, та ги разредих през ден-два,ако ги вземам всеки ден кожата ми става като на пубер - много мазна и с пъпки. Та полека и с него, не е панацея и той.
Иначе косопадът от толкова много неща може да е... От прекаран ковид или след раждане, от проблеми с щитовидната, от липси на витамини от Б групата или витамин Д, липси на я желязо, я цинк, я друго. Дори недостатъчно протеини в храната.
При мен от ковида оредя много, то дали от него или от силните лекарства но се късаше точно което е израсло по него време. Освен че и част окапа. Витамин Д ми беше слязъл много ниско и той, на долнота граница. Вече се възстановява де, имам нова като бебешка коса, накъсаното и то поизрасна, по дължината освен ножица нямаше какво друго да се направи. Не ми е била никога много буйна и гъста косата, ама поне си се връща към нормално състояние. Тя беше толкова отъняла, че повечето ми шноли бяха хлабави и не ми вършеха работа, направо наполовина.
Такова оредяване на определена част от главата като че ли наистина във връзка с щитовидната съм срещала да коментират, при повечето други причини оредява цялата.

# 459
Когато бях отказала цигарите за над 40 дни косата ми се оправи много.
В момента задържам положението с намалянето, имам изцепки, но се контролирам.
На мен и две ендокриноложки си ми казаха, че е свързан косопада ми с щитовидната. Все пак съм и с хипо и с хашимото.
Както и вечния студ който изпитвам. Не чак вечен де.

# 460
За косопада биотин (Б6 се води) на мен много ми помогна и маски с масло от репей от Берьозка (има два вида - с коприва и с вит. А и Е, второто ползвах аз). Слагам маслото и загрявам леко със сешоара. Не съм забелязала цвета на боята да пада, но не е изключено.

# 461
Биотина е Б7. Б6 е пироксидин. Бременните трябва да внимават с него.

# 462
Diabetes (ох, събрали сме се тук една компания с интересни потребителски имена😆😝), а феритин изследвала ли си? От моя опит с приема на желязо- ако имаш (особено по-сериозен) дефицит, не е важно просто да се пие желязо, а трябва да е в подходящата доза, в подходящата форма. При мен само от Сорбифер имаше нужния ефект, с Малтофер само донякъде, с разни други ефектът беше още по-малък. Има различни видове косопад- при мен основната причина беше нисък феритин, но може при теб да е друга или комбинация от няколко неща. Освен поради дефицити на витамини, неоптимални хормони на ЩЖ, Хашимото, стрес, сешоари, преси и др., косопадът може да е и хормонален (по мое мнение, това е най-лошият вариант). В темата за косопада има много инфо, можеш да погледнеш. Като цяло, косопадът обикновено се появява около 3 месеца след причината за него- моята коса започна да капе вече когато феритинът и желязото ми съвсем бяха ударили дъното, т.е. бяха минали години с железен дефицит...🤪😬 Съответно, трябва да мине време, за да се забележи и положителна промяна в растежа на модата. Вече поникналата коса не я бройте, там може с продукти, грижи и щадене да се влияе на външния вид, да е по-хидратирана, мека, лъскава, НО истинският ефект от терапия/добавки и др. може да се види при новопоникналата коса.
Относно биотина- той просто помага косата да расте по-бързо, т.е. по-бързо да видите ефект и нови растежи. НЕ сгъстява косата, не прави така, че да поникне нов косъм на място, където и без него не би поникнал...🤞 И наистина е добре да се внимава с количествата, че може да причини акне в по-големи дози, не на всеки му понасят добре.
Cygnus, с Б 6 или с Б 7 трябва да внимават бременните и защо? Любопитно ми стана.🙂

# 463
Б7 е биотинът или някъде го водят витамин Н. И по принцип ако пък с него се прекалява, започва да липсва Б5 че са едни и същи рецептори там и един от ефектите от това е пубертетската кожа с която се сдобих докато разбера от какво е. Разредих капсулите от 5000 по една на 2 или 3 дни и нямам такъв проблем вече. Преди това бях вземала по 2500 на ден и нямах такива оплаквания, явно за мен повече от това не е ОК.
Но и по принцип вземане на добавка може да реши проблем само ако проблемът е причинен от недостиг на съответния витамин или каквото е. Ако е от друго, не виждам как може да помогне.
При мен и до сега не съм убедена че от това имах нужда, защото пък ноктите са си ми здрави както винаги, а липса дето да причини отслабена коса, обикновено и на тях се отразява. Ако беше нещо друго а не водоразтворим витамин, сигурно нямаше да се хвана да го вземам така гьотере, не и в моя случай.
Наистина около 3-4 месеца след като боледувах започнах да забелязвам доста коса по възглавницата си, денем не толкова че това беше посред лято и предимно я носех прибрана в топлото време. Но мина време докато осъзная че при мен е повече накъсване отколкото и реален косопад. При сресване ставаше страшно около мен, по възглавницата все имаше, а под душа не падаше почти нищо... И в корените беше пооредяла но надолу беше страшно направо, а това витамини не го оправят, само ножица.

# 464
С B6 трябва да се внимава. Въпреки, че и от Биотин няма нужда, защото прогестерона върши чудесна работа с косата по време на бременност.
А B6, въпреки, че го изписват за сутрешно гадене, все повече намират връзка между високите дози и повишен риск от аборт и раждане на бебе с ниско тегло.
Това му действие все още е в процес на проучвания, но докато няма резултати е по-добре да не се приема в дози различни, от тези е пренаталните витамини.
Казвам го, защото имам интеркостална невралгия, която се появява от време на време. И за мой”късмет” се прояви докато бях бременна. Та не можех и Милгама да пия, защото е с много високо съдържание на Б6.
Невролога ми го изписа, следящият ме гинеколог каза категорично НЕ.

Общи условия

Активация на акаунт