Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 57

• 31 179
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
The Joykiller, имаш си сериозни проблеми.
Сериозна ИР, хашимото и хипофункция. Кофти комбинация е. И аз съм така. Тия само с ИР живот си живеят Joy
Хормон ще ти назначат. То друго какво остава.
Хапчето ще ти помогне и за антителата в някаква степен. Това трябва да го овладееш.
Изчети първия пост за ИР и минавай на режми.
Ето ти и темата за щитовидната
https://www.bg-mamma.com/?topic=1502361
Има си храни, които трябва да гледаш максимално да избягваш.
Не разчитай, че хапчето ще ти оправи килата. Не минава номера.

# 436
  • София
Елора, зная за присъдите, да.
Общо вьето от 2 седмици това правя - чета.
Успокоявам се с факта, че има доста по-кофти заболявания и една пренастройка на живота не е лоша идея.
Аз сладко така или иначе почти не ям, това не ми е проблем. Тестени и ориз трябва да махна, с което мисля се свиква.
Само за виното ми ме е страх 😃
Много обичам да пия по чаша вино, това ще ми е най- страшно да го няма.

# 437
Добре де, как стигна до тук? Има предвид не ядеш  сладко уж, но си с ир и две заболявания на щж.
Не че не сме срещали и други като теб.
Тестото е враг за щитовидната. Не само за ир, но дразни щитовидната.
И няма да стане да намалиш мъничко В. По този начин подържаш възпалението.

# 438
  • София
Добре де, как стигна до тук? Има предвид не ядеш  сладко уж, но си с ир и две заболявания на щж.
Не, не говоря да намаля мъничко, няма да ям тесто.
Мисля, че ако се ползва интегрално брашно може да се консумира или се бъркам?

Идея нямам как. През бременността имах леко завишено ТСХ, за което пиех еутирокс и беше спаднало до 1.200.
След като родих ми го спряха, не съм пускала изследвания от 7-8 месеца и ето го резултатът. Преди това не съм имала проблем с хормони или захар, инсулин.

# 439
На таз кълка не се лежи... То и аз не съм по сладкото, плодове супер рядко съм яла че не ме влекат и те, само пълнозърнест хляб ядях направен лично от мен, безалкохолни не обичам и като цяло и си готвех вкъщи, ама кацнах и аз тук. И то след като бях махнала и големите количества захар от безбройните кафета дето пиех навремето, аз друга захар реално не консумирах. Виж биричка обаче се черпех често, за нея най-много тъжа че трябваше да я орежа. За храната - майната му, гладна няма да остана - ако не едно ще ям друго и пак има какво вкусно и да е добро за мен.
The Joykiller, зарежи пълнозърнестото брашно, пак е брашно и пак е от жито. За нас с ИР разликата не е голяма между него и бялото, не са за нас просто. За щитовидната и за автоимунните май и глутенът бърка работите при някои хора, та за теб съвсем не е.
Вино и аз обичам, ако знаете баща ми какво вино прави... Ама дори на този етап съм го свела до половин чашка от време на време, а ти си съвсем в началото и имаш сериозна работа пред себе си. Аз може да не съм станала фиданка (не че се и опитвам де), но съм си стабилизирала показателите вече, от последните ми изследвания никой не може позна че имам такива проблеми ако не му кажа. И пак не съм го ударила през просото, знам до какво води. Остави го за по-нататък и само по повод, сега имаш по-важна работа - да си върнеш здравето. То ясно че няма да станеш като нова, но можеш да имаш много по-добро качество на живот ако се съобразяваш със състоянието си.

# 440
Е да, всеки си има страст. Дали бира, сладко, тесто или картофи, всеки си има слабост Grinning
Тук имаше и една девойка, почти анорексичка. Която ядеше изключително малко и цъфна с "хубава" ир.
Което доказва колко е глупаво да си на ниски калории.
То едно е да си два дни, ама години и ето резултата.

# 441
Шарпи, а хомоцистеин изследвала ли си заедно с Б 12? Мисля, че има поне два вида различни изследвания за Б 12, едното е за активен Б 12. Т.е. да не би да ти излиза завишен Б 12 в кръвта, а реално да не го усвояваш и използваш както трябва?🤔🤔
Хомоцистеин не съм изследвала. Б12 би трябвало да го усвоявам, защото когато го пусках в началото на годината ми беше на долна граница, започнах да пия Метилкобаламин на Natural Factors /който съм препоръчвала и тук/ и за 3 месеца се вдигна над средните стойности. Продължих да го пия до август, когато стигна горна граница и го спрях.

# 442

На таз кълка не се лежи... То и аз не съм по сладкото, плодове супер рядко съм яла че не ме влекат и те, само пълнозърнест хляб ядях направен лично от мен, безалкохолни не обичам и като цяло и си готвех вкъщи, ама кацнах и аз тук. И то след като бях махнала и големите количества захар от безбройните кафета дето пиех навремето, аз друга захар реално не консумирах. Виж биричка обаче се черпех често, за нея най-много тъжа че трябваше да я орежа. За храната - майната му, гладна няма да остана - ако не едно ще ям друго и пак има какво вкусно и да е добро за мен.

Е това вече е прецакване Sweat Smile
Поне при мен е оправдано Smirk - пиех по литър Кока кола, много обичам сладко и тестени неща, плодове и алкохол не обичам. Въпреки това излишни килограми нямах.

# 443
The Joykiller, аз преди почти година цъфнах тук с почти същите резултати като твоите по отношение на кръвна захар и инсулин - също като теб след раждане. Още помня ендокриноложката като ми каза „трябва да забравиш вкуса на сладкото“. Чувствах се отвратително. Но с времето свикнах с мисълта, старая се да си поддържам режима и с помощта на тази тема и всички знаещи хора, които пишат тук, имам подобрение. Хубавото е, че много голяма част от успеха ти зависи от самата теб, така че действай смело и не се отказвай.

# 444
На мен никой не ми обърна внимание за въпроса с хормоните. Чувствам се пренебрегната.

# 445
Шарпи, имам предвид дали усвояваш Б 12 и на клетъчно ниво, не дали вдигаш нивата в кръвта.🙂
Еden, на мен ми се струват ок последните ти изследвания.🙂 А възела какво ще го правите, не стана ли ясно след сцинтиграфията?🤔 В темата за Хашимото има момичета, които разбират доста от хормони.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 16:55 от dolce miele

# 446
За хормоните нашето гуру в темата е Джерами, но спря да пише, може да е под ' запрещение" от форума.

Аз там съм пълен пас, а и като не съм ходила още на ендо, пък и не са ми пускани, съм  си ок в неведение 😀.
Гледам, има някакви пакети в Рамус, ако до края на месеца ми остане време, ще ходя да се преслушам, но много зор е декември в работата.
Шарпи, само мога да ти съчувствам и да ти пожелая оздравяване 💚.
Бременеещите , как сте, момичета .

# 447
Джерами май някъде беше споменал, че ще започва нова работа...Сякаш оттогава не се е включвал пак...🤔

# 448

Е това вече е прецакване Sweat Smile
Поне при мен е оправдано Smirk - пиех по литър Кока кола, много обичам сладко и тестени неща, плодове и алкохол не обичам. Въпреки това излишни килограми нямах.
Ами никой не ми е виновен, какво да е прецакване... то аз сама съм си го направила. Сладко и безалкохолни може и да не обичам, но освен от бира, от картофи, ориз и прочие не се лишавах. Тестени неща също съм хапвала, може би не колкото се яде масово и се приема за уж нормално но ядях си. Плюс много намалено движение че работата ми не беше физически активна, а хобитата ми все пред компютъра бяха. Е какво да очаквам, всичко да ми е наред ли? Не прощават тия неща. При едни рано, при други по-късно, но се отразяват.
Не се чувствам толкова лишена сега, аз не съм и супер стриктна чак до кето де. Но пък ползите съм ги усетила отдавна и си държа на тях, не желая да се чувствам пак както до преди 4-5 години. Като сложа на кантара дали това ми е по-важно или редовно някоя и друга бира... и изборът става много лесен. Вкусни са ми и неподходящите неща, разбира се. Ама има и още други вкусни неща, по-подходящи, та предимно към тях се насочвам и останалото е изключения, рядко.

Почнах вече да ходя що-годе нормално, макар че още ще иска докато ми стане коляното съвсем като истинско... и си намирам поводи по цял ден нагоре-надолу по стълбите между етажите, като някой хамстер в клетка съм, че иначе няма сега къде да ходя иначе Grinning

# 449
Шарпи, имам предвид дали усвояваш Б 12 и на клетъчно ниво, не дали вдигаш нивата в кръвта.🙂
Нямам идея.
Шарпи, само мога да ти съчувствам и да ти пожелая оздравяване 💚
Благодаря ти! Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт