Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XI

• 48 199
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Berlin
Гледах го аз онзи ден, защото съм гледала Bird Box и ест. заради Марио Касас🥹 (поостарял е или поне стайлингът му тук е като на живеещ на улицата). В духа на първия филм е, малко повече детайли за съществата стават ясни, не е нещо уау, но става.

# 541
To и аз заради Марио ще го гледам 🤗
Ама се чудя дали е нужно да гледам първо оригинала или направо мога испанското?

# 542
  • Berlin
Мисля, че може и без американския.

# 543
Ама се чудя дали е нужно да гледам първо оригинала или направо мога испанското?
Няма смисъл, филмът не дава отговор на загадките, просто е серия лични преживявания на главните герои, но дори и това е доста постно. Испанският изглежда доста по-интересен и май има по-различни феномени в него. Мисля да го изгледам тези дни.

# 544
  • Berlin
По-скоро испанският е по-постен. Американският е по-динамичен определено.

# 545
  • Варна
Има ли го качен испанският.

# 546
Испанския е отвратителен, беше ми прекалено страшен, и в същото време малко банален

# 547
  • София
Изгледах Вещерът. Да споделя, че разликите от книгите ги оценявам положително 😍 И съм възмутена - защо само 5 епизода!? Искам трети сезон докрая с Хенритооо

# 548
  • София
Foundation 2.2
A Glimpse of Darkness

https://www.imdb.com/title/tt26912717/

Заплетоха се нещата. Добре изграждащ сезона епизод, в който видяхме всички основни места от втория сезон.
Хареса ми динамиката и как бяха дозирали отделните арки.

--> Има спойлери, ако не сте гледали не четете! <--

Имам обаче една голяма и една малка забележка. Започвам с малката. Прекалено много се говори за втората фондация, а щеше да е хубаво да е загадка и когато разберем за нея, да видим след това с флашбекове как е създадена. Значи мистерията около Втората Фондация е един от най-големите туистове и шокиращи моменти в книгите. Дано тук не претупат нещата и да не издадат локацията и по някакъв глупав начин без никакъв съспенс. И да поясня, че Гаал Дорник няма никаква роля за нейното създаване. Тя си е дело на Хари Селдън. Това което пробутват в сериала са свободни съчинения. Засега не са разкрили нейната локацията, а и тя тепърва предстои да бъде създадена. Така че все още не са объркали нещата. И дано локацията и е на същото място като в книгите, че иначе ще имаме голям проблем...
А основната ми и голяма забележка е свързана с Мулето (+150 г. спрямо събитията в момента). Нещо за което само намеквах и слагах в спойлери през целия първи сезон сега изведнъж беше изпляскано ни в клин ни в ръкав?! Още не е започнала войната между първата фондация и империята, рано е още за Мулето бе хора... Освен ако не искат да ни разкажат всичко в два сезона, максимум три. И това също трябваше да е тайна и поне да не ни бъде поднесена по толкова елементарен и мързелив начин. Коя е тази голяма опасност и аномалия, която е на път да унищожи всичко изградено от Селдън? Ааа, ‘еми некъв си там пич’, дето се наричал Мулето. Доооообреееее. Мееееххх!!! 🤐😯

Иначе на Трантор както винаги си е интересно, а новата шефка леко ми се издигна след лошата първа среща с нея. Лека-полека започвам да я харесвам. Зора я харесва повече от мен и според мен тя ще го завърти, за да влее там някакви си дворцови интрижки...
Искам да подчертая, че това фриволно отношение на Сарет не е случайно... В миналото никой не би дръзнал дори да си помисли да се държи така около брат Ден. Но сега когато Империята се свива и упадъка е налице (и те го знаят най-добре) хората вече не се страхуват толкова много от тях.

Споменаха за Бел Рамоз. Дано са намерили подходящ актьор, защото той е велик и непобедим пълководец и около него ще се завърти и неизбежния крах на Империята, но без той да е виновен директно с нещо, което е направил срещу нея. Напротив, той жъне победа след победа и е на път да унищожи първата фондация, НО... Нещо ще се случи... 😉
И разбира се Хобър Малоу. Дано и тук да са случили с актьор, ще видим. Той ми е един от любимите герои от Фондацията и с ключова роля в оцеляването на Първата фондация при втората криза и войната с Рамоз и Империята.

Фокусите на ''магьосниците'' на Сиуена бяха забавна добавка към историята, малко като развлечение, но и да видим как се е зародил един култ към Хари Селдън, обожествяван от своите най-фанатични последователи. Имаме си 'Църква на галактическия дух' Като духът е Хари Селдън. Ако си спомняте малкото момченце Поли от сезон 1, възрастния ''магьосник'' е той.

Добър епизод.
-
7

# 549
Гледах испанския Бърдбокс, много екшън, интересни сцени, има обяснение на загадката, но някои места ми се видяха заимствани от други филми само ей така за да е красивичко. Става за гледане, ако няма какво друго, не е скучен, но може да се преразкаже в едно изречение, останалото е шареничък пълнеж.

# 550
Bird Box: Barcelona
Все едно гледам малка част от нещо по-голямо без да ми кажат какво се е случило, как се е случило,защо се е случило и само предполагам какво ще се случи.За това след финала реших да видя и Bird Box с надеждата да получа някои отговори точно и ясно. Няма нищо. Също като при испанския няма много изненадващи и вълнуващи фактори при действието. Не го намирам за страшно, нито има моменти предизвикващи уплаха. Това не е кърваво…Не е и психо.Нищо не е впечатляващо... нищо.
Като цяло американският филм ми хареса малко повече, защото имаше стоплящи сърцето моменти и сякаш действието се развива по-бързо.
Това е филм за апокалипсис, деня на страшния съд, чудовища, надежда, спасение ли е или какво? Аз сериозно не знам.

# 551
  • Berlin
Мммм, да.😀 На края на испанския нали казват какво става - предизвикват някаква реакция (мутация?) тези същества/духове, която се активира от страх или някакво друго много силно чувство. Така го разбрах аз, че понеже когато говореха на английски почти нищо не чувах и не разбрах точно. Обаче пък не разбрах защо някои хора не се самоубиват, те какво виждат всъщност? Защото впечатлението е, че виждаш големия си страх или нещо такова. Абе, не знам, може да има още филми и да кажат. Не знам как е в книгата. По-скоро за мен американския беше фокус на Сандра Бълок, децата, мъжа й, нейната борба около и за децата. Тя май не искаше изобщо деца, нямаха имена, бяха “boy” и “girl” и даже не се разбираше до един момент кое е нейното дете.

# 552
Цитат
На края на испанския нали казват какво става - предизвикват някаква реакция (мутация?) тези същества/духове, която се активира от страх или някакво друго много силно чувство.
Това е ясно и без да ти го кажат.
Искам да знам как се появява.Защо?Извънземни ли са? Експеримент?Биооръжие?
И аз не разбрах защо някои се съмоубиват,а други не.
В испанския имаше и нещо като религиозен култ. Героят на Марио пък избиваше хората,защото въображаемата му дъщеря му казваше.Много въпроси и нула отговори.
Разбираше се,че момченцето е нейно,защото подари плюшена играчка на другата бременна и момиченцето носеше плюшката.Дам,не ги искаше,тя в началото собственото не го искаше,но накрая разбра и им даде имена.
Няма да го препоръчам филма за гледане.
Незнам защо,но ми изглежда като  вдъхновено от Денят на трифидите,но без трифидите, но с много неизвесни.

# 553
  • София
Изгледах Силоз, завладяващ филм 😍 Малко ми напомни една книга, която отдавна съм чела - Пазителят на Л. Лаури. Само че там светът отвън беше зелен (който е гледал  филма, да загрява без обяснения) 😉
Ако знаех, че сезон 2 ще е чак 24 г., нямаше да гледам първи отсега 😀

# 554
  • София
Foundation 2.3
King and Commoner

https://www.imdb.com/title/tt28150455/

Това беше най-добрия епизод от новия сезон.
Уви, точно епизода в който имаше откровена гей пропаганда се оказа и най-интересен. Засега ги подреждам: 3/2/1, като разликата между 3 и 1 е малка. Аз нарочно заших ниска оценка на епизод 1 по съвсем други емоционални причини.
Сега си мислех същото, но ще е погрешно да издребнявам така и да не призная всички останало. А и за цял сезон и три епизода от новия, това бяха просто едни 10 минути... Наистина не мога да разбера защо го правят след като по-малко от 2.5% от световното население са 'Гей' И го правят все в епични НФ и Фентъзи творби, т.е. точно тези, които се гледат най-много. Ето за това се казва пропаганда и колкото и да се засягат някои хора това е истина, която не могат да оборят с никакви факти и реални доводи. И точно тази нишка беше най-слабата от епизода. Сигурно им се е искало да го направят като Бил и Франк в The Last of Us, но там сценария и актьорската игра бяха от съвсем друга величина. Тук обаче имаше само един герой, защото Бен Даниелс е страхотен. Неговата жена обаче играеше много зле и изобщо не се получи сцената. Да са живи и здрави...
Самият Бен Даниелс беше супер във всеки един аспект и мисля, че са избрали най-добрия генерал Бел Риос. Който е най-добрият пълководец и тактик на Империята!
На него му предстои да се сблъска обаче с хитрия и изобретателен Хобър Малоу. Какво ще стане, ще видите занапред...

Хобър Малоу ми е сред любимите персонажи от книгите и тук също се уцелили с актьора. Димитри Леонидас пасна идеално. Изобщо на Корел беше много забавно и всичко което се случи там ми хареса. Да, малко повече комедия, но лошо няма. Нека има и хумор от време на време, защото като цяло Фондацията си е много тежка и сложна творба.

Демерцел е толкова секси, уф. С брат Ден имат страшна химия и като двойка стоят страхотно. Уви, няма да е за дълго... Крахът на Империята е близо. Сори, не е спойлер, защото в епизод 2 си имаше спойлер от самата продукция вкарвайки тези думи в устата на Мулето. За мен много лош момент и място да ни го представят. Много лоша сценарийна хрумка. Но да не се връщам към това.

Най-интересно обаче беше с Гаал, Салвор и Хари, които отидоха на имперската кариера, 'В света на Уна'
Много са ми забавни препирните между Хари и Гаал, като баща и дъщеря се дръгляват само, но тя е силно превързана към него и си личи. Салвор някак си не ми се връзва в тази група и не ми стои добре, но вече свикнах и с него.
Машините използвани в кариерата за добива на минерали бяха брутални. Като някакво чудовища, хах.

Прав е Хари. Гаал мисли на дребно, а Хари гледа големия план и мисли глобално за човечеството. И това е едно от посланията. Не единицата/индивидът е важен, а множеството! Тя засега все още не може да го разбере.

--> Внимание, голям спойлер от епизода <--

Най-голямата мистерия и туист обаче беше на финала. Как така Хари отново е от плът и кръв??? Направо бях в шок. А и защо го направиха? Като дигитален образ/холограма си беше супер. Явно е направено с цел и е част от плана, ще видим... Явно е дело на ''Кале'' Но как така?
Ами според мен това е клонинг и просто съзнанието му е прехвърлено в него. Друго реално обяснение нямам.
-
7.5 / 8.0

Общи условия

Активация на акаунт