Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 21

• 34 307
  • 799
  •   1
Отговори
# 450
При първата ми бременност даже и не съм чувала за такъв тест и не съм и пила нищо(имам едно момче) сега Обяче ми беше изписан без изследвания явно за превенция .Притесняваме  обаче че друг доктор ми го намали през ден и няма да има ефект от Нат Аспина .Аз и Аспирин пия макар е рескът от преклампсия да не е висок.Аз съм вече в почти 5 месец с близначета .

# 451
Аз за генетични изследвания бих предпочела да ползвам генетична лаборатория, каквато е Геника. Въпреки че в Щерев също правят изследвания за тромбофилии, моят гинеколог ме изпрати в Геника. Все пак това е изследване, което се прави веднъж. Мисля че около 260 лв. дадохме за разширения пакет.
Всеки взима решение за себе си, разбира се.

# 452
  • Sofia
Да, определено и аз генетични изследвания бих направила само в генетична лаборатория.
Само ако съм притисната финансово бих направила компромис.

# 453
За съжаление не е задължително при инвитро да се правят тези изследвания. На мен не ми направиха и последва късна загуба. Инвитрото и препаратите които се ползват при него могат да отключат тромбофилията без проблем.

По принцип симптоми могат да са и роднини със сърдечни проблеми, инфаркти, разширени вени и тн.

# 454
  • Варна
Баща ми беше с разширени вени, уж защото е китарист и цял живот на крак. Майка ми е имала загуба в 6 месец по неизвестни причини. Сестра ми е родена в 8ми месец. Аз като пиех противозачатъчни ме боляха разни вени, дори едни много болезнени синини ми бяха излезли. Не мога да кажа кое от всичкото са симптоми, но сега като връщам лентата, за такива неща се сещам.

# 455
  • Варна
Досега нямаше въздух в инжекциите, но тази опаковка всичките са така, това изкарвам ли го и как? Трябва да изпръскам част от съдържанието за да стигна до въздуха или има трик? На някои въздухът беше чак към средата.

# 456
Здравейте, има ли запознати дали може да се пие но - шпа при тромбофилия? Все още не съм на инжекции, защото чакаме потвърждение, че има бременност и че е в матката. Но имам болки ниско долу и се притеснявам.

# 457
Досега нямаше въздух в инжекциите, но тази опаковка всичките са така, това изкарвам ли го и как? Трябва да изпръскам част от съдържанието за да стигна до въздуха или има трик? На някои въздухът беше чак към средата.

Не се вади въздух, не се изпръсква нищо. Боде се всичко, както си е в инжекцията. При движение въздухът се измества нагоре и надолу, но няма значение къде се намира въздухът - боде се и което-където е, се вкарва всичко до края.

# 458
Здравейте, има ли запознати дали може да се пие но - шпа при тромбофилия? Все още не съм на инжекции, защото чакаме потвърждение, че има бременност и че е в матката. Но имам болки ниско долу и се притеснявам.

Може

# 459
  • Варна
Момичета, някой от вас да поставя утрогестан вагинално?
Предписано ми е от 100 мг 1 сутрин и едно вечер, и сутреното просто не се задържа.
Гледам максимално рано да го поставя преди тръгване за работа, да имам поне час лежане, но вече втори ден резултата е да го изхвърля.

# 460
  • Варна
Попитай дали не може да го гълташ или ректално.

# 461
Но-шпа няма проблем да се пие.

Утрогестана ще се изхвърли винаги няма опция да стои целия Simple Smile Док каза, че за 20тина Мин колкото се усвои - толкова, по повод на това, че се будех в 5 да слагам Joy Ако се приема през устата има по-различно действие, тъй че не бих посъветвала, а и много момичета имат проблем със стомаха от него.

За въздуха - единственото предписание, което не спазвам. Но след като в болницата видях как вадят въздуха, определено няма земна сила, която да ме накара да си вкарам спринцовка с въздух... Тупвам няколко пъти, както примерно с течен аналгин или друга ампула. Губя капка.

# 462
  • Варна
Оох майко, как за едно нещо няма един отговор по таз тема с тромбофилията Grinning Все си мислех, че медицината не е като литературата Grinning Един ми вика слагай на 90 градуса, друг ми вика не на 90, на 45, трети ми вика, как на 45 на 60 трябва. Прави терапия през ден и редувай с аспирин - терапията през ден не е терапия, аспиринът предизвиква кървене. Вади въздуха, не вади въздуха... За моята овенска натура да не знам кое е правилно е кошмар, ама все пак съм благодарна че ви има и сте винаги насреща ♥

# 463
Прочети листовката на самите инжекции. Там си пише ясно.
Иначе наистина е ужасно с всички тези лекари и мнения. Човек трябва да чете много много, все едно ще ходим на изпит.

# 464
Аз за това не съм питала никого какво и как прави Joy каквото пише на листчето - това е (като изключим това за въздуха) и проба-грешка. Един го боли на едно място, друг посинява на друго...

Общи условия

Активация на акаунт