Süßes oder Saures ?!? или 239-та маскирана немска тема

• 28 980
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
chrissy пишат нещо за недостиг на гориво по станциите в Унгария. НЕ съм го проверявала, но може да си го проверите и ако е истина да си напаснете маршрута.
При нас са повишени цените, но ние си минаваме . И ние по-харесахме малките локални.

# 661
  • Берлин
А как се казват типичните коледни сърца/едни твърди такива с огромна трайност и готини надписи, на всички коледни базари висят с шарени панделки?

# 662
Lebkuchenherzen. Ако не си пробвала досега, си купи най-малкото. За мен няма по-ужасен вкус от тези сърца....

# 663
Има ги и покрай Октоберфест и са ужасно твърди.

# 664
  • Берлин
Отврат са, но изглеждат красиво хахаха

# 665
Според мен това е едно от нещата, които са основно за туристи. Не се сещам да съм виждала немец да купува, подарява или яде такова.

# 666
  • Deutschland/HE
А те стават ли за ядене? Винаги съм си мислела, че са като сувенир и не се ядат Simple Smile

В събота вечер бяхме на малък базар, едвам се разминаваш, много хора имаше. Глювайна беше 2.50евро, страхотни лангош (това са унгарските мекици) бяха между 3 и 6евро. Ние отидохме, за да опитаме лангошите, прави ги майка на приятелка на дъщеря ми и са страхотни.

# 667
colibri,
Топиш в мляко/кафе/вино/уиски, кой каквото обича, докато омекнат и ядеш.

# 668
Ако някой не е разбрал, ред хот чили пепърс ще имат един немски концерт, в манхайм, с иги поп. Уф. На север пак сме ощетени, къде мога да си потърся правата???

Нашия глювайн е 4 евро в големия град, за бира ми беше студено вчера. На малък базар още не сме били тази година, срам.

# 669
Хаха… и аз не мислех, че тези сърца се ядат. Аз не бих се осмелила. Че и с тези бои… бррр.

На коледен базар обикновено ям само печени кестени, друго не смея. Joy Е, има и изключения. В Страсбург един колега на мъжа ми има щанд за шоколад и го уважихме подобаващо.

Бяхме запланували един малък базар, но го изпуснахме, че мен ме нямаше. Сега май само още в Ландау ще ходим и там наоколо на още някой. Трябва да поразгледам пак.

# 670
А те стават ли за ядене? Винаги съм си мислела, че са като сувенир и не се ядат Simple Smile

В събота вечер бяхме на малък базар, едвам се разминаваш, много хора имаше. Глювайна беше 2.50евро, страхотни лангош (това са унгарските мекици) бяха между 3 и 6евро. Ние отидохме, за да опитаме лангошите, прави ги майка на приятелка на дъщеря ми и са страхотни.
Къде си, че да дойда да ги опитам. А и евтини. Едно време още ги купувах от 6€ нагоре, но наистина страхотти. Това е едно от нещата по които ще има да въздишам безкрай 😀 Последно като опитах преди 2 год бяха едни мазни и безвкусни, а уж унгарци бяха тези което ги продаваха.

# 671
  • Немция
Не съм яла, нито виждала унгарските мекици, пропуснала съм. Само едни чешки "trdelnik"(май така се казваха), навито тесто с канела.
Сърца от лебкухен също не съм яла, но тях поне съм виждала. Laughing

Ние имахме снежец днес, радост беше за моите деца.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 19:39 от Бибит

# 672
  • Deutschland/HE
Рейна, в Хесен съм Simple Smile Жената излиза всяка събота в един квартал на Франкфурт да продава на седмичния пазар. Тя е унгарка и е голям майстор.

Традиционният лангош е със шманд, чесън и настърган кашкавал Simple Smile

# 673
Колибри аз съм в НРВ, Хесен не ми е зад ъгъла дето се казва. Може би е било шманд, а не зауъррам както си мислех, с много зелен лук съм яла.
Нямаме сняг, супер е натрупало при вас Бибит.

# 674
  • в сърцето на един мъж...
И Майкъл Бубле ще идва през февруари Simple Smile За Хамбург - през март Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт