🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 47 569
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 270
Цитат

Не знам колко трябва да си притеснен, за да не се сетиш за Тунджа Ямбол?! Както и за останалата част от въпросите, които бяха елементарни. Просто е глупаво момичето, това е.

Тя се сети и то доста гласно, но точно отговорът, който даде си пролича, че в някакъв шаш и паника за мен. Но че масово нямат познание и то почти всички там, си е неоспорим факт.

# 271
  • Разпиляна във въображението
Никой не ги кара да бързат. Аксения миналата седмица вкара някаква логика и спечели.

# 272
Според мен Валерия затвърди факта, че повечето спортисти нямат капацитет много. Ниска обща култура и малко страници зад гърба си. ?Не е нещо ново  и изненадващо. Обратното би било. Примерно - онази с екстремните спортове от другото предаване, дето отпадна, 3 тренировки на ден + спане, работа и т.н. кога да седне да чете нещо. Чест и прави на Валерия, че под сурдинка си го каза, че не е много начетена. Малко хора биха си признали. Излагацията на Яни Андреев беше по-голяма !

# 273
Не знам Вал с какво образование е ,но мой близък едно време завърши спортно училище и ни е разказвал как заради тренировките изобщо не са имали часове по повечето предмети. Отделно заради състезания са ги освобождавали от часове ,та ако и при Вал е било нещо подобно изобщо нищо странно не виждам. Но смятам че и притеснението изигра голяма роля именно заради въпроса с Тунджа. Сама си каза, че реката минава около селото й,просто заби и изстреля някакъв отговор без да мисли

# 274
Няма нищо лошо в това. Не може да си всестранно развит.

Кой бихте отличили засега като отявлен стратег и кой според вас е добър в социалната игра?

# 275
От анкетата:
1. Мисля, че Старите герои трябва вече да вземат точка в отборна битка.
2. Според мен Безнадеждните ще победят тази седмица. Ей така, защото 4:4 осигурява голямо напрежение за зрителя.
3. Затруднявам се да отговоря. Много малко виждаме от взаимоотношенията им и не мога да преценя колко е изкуствено или естествено всичко.
4. За мен лично: не. Аз избягах от манталитета на българина, а не от липсата на възможност да получа по-висока заплата.

# 276
Тази вечер... https://fermata.btv.bg/videos/tazi-vecher-vav-fermata-edna-napre … tborna-bitka.html

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 19:49 от Анонимен

# 277
Не знам Вал с какво образование е ,но мой близък едно време завърши спортно училище и ни е разказвал как заради тренировките изобщо не са имали часове по повечето предмети. Отделно заради състезания са ги освобождавали от часове ,та ако и при Вал е било нещо подобно изобщо нищо странно не виждам. Но смятам че и притеснението изигра голяма роля именно заради въпроса с Тунджа. Сама си каза, че реката минава около селото й,просто заби и изстреля някакъв отговор без да мисли
Да и аз учех в спортно училище!Имахме около 4-5 часа училище (по 30 мин)и през останалото време тренирахме.Но тогава държавата се грижеше много.Спортни екипи,кецове,спане и храна без пари.За всеки спорт храната се приготвяше в зависимост от тренировките .Имахме страхотни бази!За това имахме и успехи е спорта

# 278
За връщането на хора в България, Калин добре предложи да агитират хора, които са се върнали и са успели. Иван и Андрей да агитират, като имат нула финансови проблеми е както Аксения като говореше на Яни и Веселка и се възмущаваше как така щял да се махне тоз производител от България, какво ще стане с тез планини, земи и тн....

# 279
Това на мен какво ми носи, като видя върнали се хора от АйТи сектора успели в България? То АйТи-то в Германия е буквално няколко пъти по-високо платено в Германия, която толкова обичат да сравняват с БГ. В България 95% от АйТи-тата са на под 2 бона заплата, в лева. В Германия минималното за АйТи-та е 3 бона, в евро. Сравнявай на най-ниското стъпало каква е разликата и после да мислим топ 5% на АйТи-тата колко десетки хиляди евра им е разликата в заплатата. Да не говорим, че на АйТи-та и наемите се поемат от фирмата, така че и да живеят в жилища за 4 бона месечно (хаха), не им излизат от джоба.

Те придърпват чистачките на кенефи от Германия, които в България зареждат стока на рафтовете в Кауфланд. 'ми, супер.

# 280
В България 95% от АйТи-тата са на под 2 бона заплата, в лева.
Grinning Това далеч не е вярно. Всичко, що работи в офис, без да е IT, взима над 2К. А IT са от 5 нагоре, зависи от фирмата.

# 281
Doc, идея нямам какво и къде работят тия хора, които ще ги влачиш тук, но дори в държавни фирми компютърджиите, взимат над 2500. Даже 2500 е нищожно малко, повече взимат. Все пак аз съм си в България и общувам с всякакви хора, на всякакви трудови поприща.

# 282
  • София
Валерия вероятно наистина има нужда да наблегне на общата си култура, но  ми се видя притеснена, което също оказва влияние.

# 283
Dr Cocktail, още като писах поста предположих, че точно ти ще ми припомниш за приятелите на Ванко. Smile

Какво да коментирам за/по епизода? Впечатлих се, че позитивният Влад събуди лагерниците чак в 8ч., а някои още половин час се излежавали. И подхванаха работата къде 10, направо бг-бригада отвсякъде! Smiley
Той игра с мисъл за МамаМажена, която след победата го целуна, но без да пуска език. Ей, палавница-шегаджийка е тя! Как да не си я пазят?! Smiley
Валерия отхлаби хватката, на повечето им омръзна от това съревнование, иска им се да заживеят в уютната бездупчена къщичка на Старите.
Камелия плете мост към Валчето.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 15:00 от Cafelate

# 284
А, тук мога се включа и аз - в ИТ сферата съм. Започнах като джуниър (най-ниското ниво) на 2к заплата, като в момента съм Мид на 4к (хибридна работа, който иска от офис, който иска от вкъщи). При следващото ниво (Сеньор) се стига 6-7к, като с всяка година се покачва заради опита.

Общи условия

Активация на акаунт