Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 835
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • In transit
Dechy, сега видях в сайта на летище Бергамо, следното инфо:

NOTICE TO PASSENGERS

Due to the air transport general strike being announced, on Friday 21 April, some flights can suffer delays or cancellations. We recommend all customers to check the airlines websites for updates on their flight schedules.

Т.е някои полети може да бъдат отказани или забавени. Следете сайтовете на превозвачите си, ако ще пътувате на 21-ви.

# 496
  • Milano
АТМ (гр.транспорт) в Милано няма да стачкува.
Относно магистралите - означава, че ако персонала на гишетата за плащане стачкува бариерите са отворени и минаваш гратис.

Други сектори, които може да са засегнати - здравеопазване и образование.

При летищата проблема е основно на Малпенса, Линате и Фиумичино.

Никой не може да знае предварително % на участие и дали вашият полет ще бъде засегнат.

Мерси Мики!

Утре в 12ч.започва свободната продажба за Милан-Лацио.

По мое мнение вероятността да се играе на 07.05 е малка, защото полуфинала от ШЛ е на 10.05. Евентуално на 06.05 или на 05.05.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 08:48 от regina di cuori

# 497
  • София
Mikkey и Regina, много, много благодаря за подробната информация! Пътуваме утре до Бергамо. Надявам се да не ни засегне стачката по летищата. После сме с рент-а-кар.

# 498
  • In transit
Пиши, като пристигнете дали всичко е наред. Може да е полезно и за други.

# 499
  • София
Нямахме проблеми сутринта с пристигането на летище Бергамо. Ще видим дали ще можем довечера да излетим.

# 500
Има ли забавления за деца в Милано?

# 501
На 36 км. от Милано е паркът Leolandia и децата много се забавляват в него. Иначе трябва да се следи какви конкретни събития за деца има в града за даден период.

# 502
Благодаря! Предполагам има транспорт до там или само рент а кар?

# 503
  • Milano
На дамата, която чакаше датата на Милан-Лацио съветвам да се ориентира към купуване на билети.

Това, което е останало:

# 504
Благодаря! Предполагам има транспорт до там или само рент а кар?
Моят опит е с автомобил. Има опции за градски транспорт с автобуси. Вижте повече в сайта на https://www.leolandia.it/en/getting-here.html

# 505
Regina di cuori, благодаря. Уж следях билетите всеки ден и пак съм изпуснала началото на свободната продажба. Току що купих билети. Blush Обаче много кофти това с неуточнената дата. То как да купя самолетни билети като не се знае кога ще е мача? А цените се качват ежедневно. Евентуално да купя отиване на 05.05. и връщане на 08.05. Ох, или пък ще чакам. Най-много билетите за самолета да ми излязат през носа.
Обаче имам и още 1 проблем. Сигурно задавам глупав въпрос, но нали няма да има проблем да си купя свободно от аптека игли и спринцовки? След инвитро процедура съм и бия по 2 инжекции на ден, а в ръчен багаж не може да се пренасят игли и спринцовки. За самите ампули се надявам да не ми направят проблем. Blush
П.С. Интересно, в Google ми излиза тази информация:

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 11:54 от Bobby®

# 506
  • Milano
Боби, ако погледнеш първата снимка от поста ми ще видиш същото - мача е на 06.05 от 15ч (не 16).

В аптеката ще обясниш за какво са ти, иначе могат да те питат (заради наркоманите).

# 507
В метрото в Милано може ли да се ползва безконтактна банкова карта вместо билет ?

# 508
Привет,
Предстои пътуване в края на юни до Милано за концерт. Предвидила съм 4 дневния ни престой по следния начин.
Ден 1 - ранно кацане в Бергамо и трансфер към Милано. Забележителности в Милано.
Ден 2 - забележителности в Милано. Следобяд - Сан Сиро и музея, вечерта концерт.
Ден 3 - Комо. Вечерта към Бергамо.
Ден 4 - Бергамо и полет привечер към София.
Имам няколко въпроса:
1. Как ви се струва програмата? Четох, че Бергамо си заслужава и за това отделих една нощувка за там.
2. Ако закупим 3 дневен пас за “Аз пътувам в ломбардия” ще важи ли за трансфера от летището, за пътуването до Комо и обратно до Бергамо? Струва ли си според вас?
3. Каналите интересни ли са? 2 пъти съм била в Милано, но не съм ходила там.
4. Какво препоръчвате за Комо - разходка с лодка, качване с фуникулера? Кои градове на езерото ви впечатлиха? Цял ден ли да отделим?
5. На 1ви юли ще бъдем в Бергамо, а видях по-назад в темата, че тогава започват намаленията. Има ли интересни магазини там, различни от мола до летището за който споделихте?
Много благодаря за отделеното време Simple Smile

# 509
  • София
В метрото в Милано може ли да се ползва безконтактна банкова карта вместо билет ?
Може. Задължително чекираш една и съща карта на влизане и излизане. Възможно е не всички турникети на всяка станция да приемат карти, оглеждаш по типичните знаци кои приемат.

nananan, по т.2 за да ти важи Ломбардията трябва да хванеш градски автобус 1 до гарата на Бергамо и от там регионален влак за Милано. Летищните шатъли не са класически обществен транспорт и изначално не се покриват от пасове.  За другото ще ти важи.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 21:44 от RebelHeart

Общи условия

Активация на акаунт